|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Акциз на алкоголь зріс з 1 січня, ціни на міцні напої переглянуть протягом двох місяців

Категория: Власть
alt

Начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Житомирській області Роман Корнійчук поспілкувався з кореспондентами житомирських ЗМІ та розповів про нововведення у сфері оподаткування підакцизних товарів.

- Яким чином підвищилися ставки акцизного податку та яких цін на алкогольні напої та тютюнові вироби слід чекати споживачу?

- З 1 січня 2016 року підвищуються ставки акцизного податку:

- на спирт – в 1,5 рази - та складе 105,80 грн. за 1 літр;

- на пиво – в 2 рази – 2,48 грн. за 1 літр;

- на слабоалкогольні напої міцністю до 8,5 відсотки – в 3 рази – 211,59 грн. в розрахунку за 1 літр 100-відсоткового спирту.

З 1 березня 2016 року підвищуються ставки акцизного податку на алкогольні напої, які маркуються марками акцизного податку – тобто міцністю вище 8,5 відсотки:

- на горілку та лікеро-горілчані напої – в півтора рази – та складе 105,80 грн. в розрахунку за 1 літр 100-відсоткового спирту;

- на кріплені вина та вермути – в 2 рази – 7,16 грн. за 1 літр напою;

- на вина ігристі, вина газовані, шампанське – в 2 рази - 10,40 грн. за 1 літр напою.

Незмінною ставка акцизного податку залишилась тільки на вина виноградні натуральні.

Підвищення акцизів, безперечно, призведе до підвищення цін на алкоголь. Слід зазначити, що мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкогольну продукцію встановлюються Кабінетом Міністрів України, який зобов’язаний це зробити протягом двох місяців.

- Як зросла ставка акцизу на тютюнові вироби?

- Зміни в податковому законодавстві торкнулись також тютюнових виробів, специфічна ставка на які зросла на 40 відсотків. Адвалорна ставка залишається на попередньому рівні – 12 відсотків, хоча при цьому вартість тютюнових виробів, що оподатковується акцизним податком, буде включати ПДВ, що також вплине на подорожчання тютюнової продукції.

Нововведенням є те, що Кабінет Міністрів України зобов’язаний встановити мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни також на тютюнові вироби (раніше мінімальні ціни діяли лише на алкогольні напої).

- Чи підвищаться акцизи на пальне та як це вплине на ціни?

- З 1 січня передбачено підвищення акцизного податку на пальне:

- тимчасово до 1 березня 2016 року - на 13 -16 відсотків.

Для бензинів ставка зросте з 202 євро до 228 євро за тонну, на дизельне пальне – зі 100 – 132 євро до 113 – 149 євро за тонну, на скраплений газ – з 50 до 57 євро за тонну.

Слід зазначити, що з 1 березня 2016 року розрахунок акцизного податку на пальне буде проводитись в євро не за 1 тонну, як це є зараз, а за 1000 літрів (при температурі + 15 градусів). Така одиниця обліку обсягів пального повинна застосовуватись в первинних бухгалтерських документах, акцизних накладних, деклараціях акцизного податку. такі нововведення пов’язані з уніфікацією підходів та із запровадженням євро стандартів.

Що стосується підвищення цін на пальне, то ціни на пальне формуються під впливом двох протилежних тенденцій – підвищення акцизів з одного боку та падіння цін на нафту на світовому ринку – з іншого. До речі, днями зафіксована найнижча ціна на нафту за останні 12 років.

- Що це за нововведення – акцизна накладна?

- Вимоги Податкового кодексу щодо запровадження акцизних накладних набирає чинності з 1 березня 2016 року.

Платник податку при реалізації пального зобов’язаний скласти в електронній формі акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД та зареєструвати її в Єдиному реєстрі акцизних накладних.

Форму такої накладної та порядок її заповнення буде затверджено на центральному рівні, реквізити такої накладної - по аналогії з податковою накладною.

Порядок ведення Єдиного реєстру акцизних накладних буде встановлено Кабінетом Міністрів України.

Разом із введенням акцизних накладних з 1 березня запроваджується електронне адміністрування реалізації пального, яке буде здійснюватися на центральному рівні.

Порядок електронного адміністрування реалізації пального буде встановлено Кабінетом Міністрів України.

Разом з цим, скасовуються податкові пости на підприємствах-виробниках пального, в тому числі скрапленого газу, які нині встановлені на підприємствах-виробниках пального та скрапленого газу.

 

Сектор комунікацій

ГУ ДФС у Житомирській області 



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024

Стройматериалы
Добавил Нарния
Апрель 22, 2024

Чайный сервис Luminarc
Добавил Нарния
Апрель 22, 2024

Какие механические игровые
клавиатуры популярны в 2024
году?

Добавил Nagibator
Апрель 22, 2024