|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівській регіональній асоціації приватних підприємців – 19 років

Категория: Общество

Бердичівській регіональній асоціації приватних підприємців – 19 років

Дев’ятнадцять років тому назад, а саме 22 липня 1997 року, була зареєстрована громадська організація «Бердичівська регіональна асоціація приватних підприємців». Об’єднались тоді підприємці Бердичева для того, щоб спільно з підприємцями інших міст України захистити своє право торгувати на ринках країни без застосування касових апаратів. Адже на ринки тоді пішли вони зовсім не від гарного життя, а для того, щоб захистити себе і свої сім’ї від безробіття та безгрошів’я

Протести проти застосування касових апаратів розпочались навіть трохи раніше – взимку, в кінці 1996 року, тоді в Київ вирушали по кілька автобусів з бердичівськими підприємцями, які на майдані перед Верховною Радою з’єднувались з тисячами колег з усіх міст і сіл країни. Тоді фото нашого підприємця Валерія Скалозуба потрапило навіть на обкладинку суперпопулярного журналу «Бізнес».

З того часу і по сьогоднішній день підприємці десятки разів їздили в Київ протестувати проти пенсійної реформи, податкового кодексу та ще десятків «новацій», якими п’ять Президентів та з десяток Урядів хотіли задушити малий і середній бізнес в Україні.

Першим очільником Бердичівської асоціації підприємців став Анатолій Григорович Кочерян, якому допомагали перші члени правління: Богдан Степанюк, Ольга Конончук, Володимир Штацький, Олена Калачук та інші. Тоді до бердичівської асоціації входили також і підприємці з Ружина, Чуднова та інших райцентрів, які згодом зареєстрували свої спілки.

Не тільки боротьба на всеукраїнському рівні, але й кропітка робота по щоденному захисту інтересів підприємців в Бердичеві, незабаром заставили і місцеву владу, і керівництво ринків рахуватись з вимогами організованих підприємців. З директором кооперативного ринку Анатолій Григорович міг сперечатись до хрипоти за кожну копійку піднятих тарифів на послуги, відтягуючи ці неминучі процедури якомога довше і економлячи в цей час кошти підприємцям.

В міській раді теж дослухались до аргументованих вимог підприємців і довго не підвищували ставку фіксованого податку. Ну а коли аргументів не вистачало, тоді в хід йшли інші методи. Так, лише масовість мітингів, походів до міськради та інших протестів проти переходу на новий ринок дозволили підприємцям залишитись в центрі міста та значно підвищити комфортність надання торгових послуг.

В цих процесах особливо активно проявила себе Людмила Просянова, яку й було незабаром обрано головою асоціації. На її долю припало чи не найбільше випробування для підприємців – протести проти прийняття нового податкового кодексу, в якому спочатку не знаходилось місця спрощеній системі оподаткування. Тоді підприємці найчастіше «закривали базар» і їхали в Київ відстоювати свої права. І свого таки добились, бо спрощена система залишилась законною.

Асоціація підприємців не тільки боролась і мітингувала, але й допомагала своїм членам (у різний час від 500 до 1000 чоловік) в інших сферах. Так, щорічно влаштовувався новорічний вечір для дітей підприємців (в останні роки більше для внуків), члени правління їздили для обміну досвідом в Хмельницький, Вінницю та інші міста, вчилися самі та вчили інших. Надавали допомогу спілкам інвалідів, дарували подарунки вихованцям реабілітаційних центрів та робили ще чимало добрих справ.

Оксана Куриліва, яка стала головою асоціації в 2012 році, зуміла перебудувати роботу апарату асоціації та направити її на конкретне надання послуг конкретним її членам. Так, заповнення і здача звітності, сплата пенсійних і податкових внесків відтоді зовсім перестали хвилювати підприємців, адже все це на себе взяли бухгалтер і юрист асоціації.

Коли в 2013 році асоціацію очолив автор цих рядків, така діяльність продовжилась і розширилась. Так, сьогодні всі члени асоціації ( а це більше 500 чоловік) мають можливість скористатись послугами бухгалтера і юриста організації, які допомагають підприємцям правильно вести облік, своєчасно здають звіти та іншу документацію, нагадують про своєчасну сплату податків і допомагають їм ще в десятках необхідних випадків.

Поруч із цим асоціація підприємців Бердичева не стояла осторонь основних загальноукраїнських «особливостей» політичного і громадського життя країни останніх років. З перших днів на Майдані активісти організації гроші, продукти і необхідні речі доставляли в Київ десятки разів. Найдієвішу участь підприємці взяли у Бердичівських майданах, а згодом і в організації місцевої Самооборони. Тільки запалало на Сході України - і допомога від підприємців Бердичева не забарилась.

Цю сторінку діяльності одного з наймасовіших бердичівських громадських об’єднань очолила член правління асоціації - Олена Калачук. Саме вона з перших днів Майдану і до сьогоднішнього дня опікувалась збором грошей, продуктів і речей як до Києва, так і в АТО. Не раз і не два самій доводилось переробляти надане підприємцями м’ясного павільйону сало на смачні паштети для захисників, фасувати продукти і речі, надані небайдужими, і самій приймати непрості рішення щодо витрачання спільних коштів, зібраних підприємцями та відвідувачами ринку для допомоги українським воякам.

Люди давно знають її, тому і довіряють, як собі. Так, на останній конференції була озвучена сума у 173 тисячі гривень, які за рік зібрали на ринку. Це й гроші, які збирали на Майдан, і гроші, які збирали сім’ям загиблих бердичівлян та жителів нашого району (в середньому по 5-10 тисяч кожній), гроші, за які екіпірували вантажників ринку, мобілізованих до армійських лав та ще десятки військових, які звертались по допомогу. Акумулятори, бензопили, бензогенератори, ключі, мішки, тапочки, білизна, приладдя для гоління – все те, без чого так важко обійтись в армійських буднях.

І сьогодні, напередодні Дня народження нашої громадської організації, хочеться побажати всім підприємцям мирного неба над головою, розумних рішень в парламенті України, порозуміння з місцевою владою, вдячних клієнтів, надійних партнерів, здоров’я, сімейного благополуччя та гарного настрою. Нехай наша згуртованість буде спрямована на процвітання та творчість, а не на боротьбу чи протести. Але якщо знадобиться, ми помножимо свої зусилля і зможемо захистити свої інтереси, як це вже доводили не раз.
asociaciya asociaciya1
asociaciya2

Матеріал сайту: http://www.rio-berdychiv.info/



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024

Выбор авто
Добавил Liaі
Апрель 24, 2024