|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

12 годин тривала 8 сесія Бердичівської міської ради

Категория: Город

Майже 12 годин, із 10.00 до 21.50 тривала сесія Бердичівської міської ради, на яку прибули 32 із 36 депутатів. Це було перше засідання сесії, у якому взяла участь новообрана секретар міської ради Юлія Лефтер. Почали із приємного: нагородили почесним званням Мати-Героїня бердичівлянку Олену Василівну Климчук. Далі хвилиною мовчання пом’янули загиблого журналіста Павла Шеремета... Прозвучало оголошення про те, що депутата Володимира Сенчу виключили з фракції «Самопоміч». Ще на початку сесії за дорученням 4-х фракцій міський голова Василь Мазур оголосив текст звернення до Кабінету Міністрів, з вимогою вплинути і внести зміни до нового порядку нарахувань субсидій.
12 годин тривала 8 сесія Бердичівської міської ради 12 годин тривала 8 сесія Бердичівської міської ради
12 годин тривала 8 сесія Бердичівської міської ради 12 годин тривала 8 сесія Бердичівської міської ради
12 годин тривала 8 сесія Бердичівської міської ради

Депутати ж від фракції «Батьківщина» пропонували підти іншим шляхом, за прикладом багатьох міст, увести до порядку денного сесії питання про мораторій на комунальні тарифи.

Та прийняття мораторію, на думку міського голови і багатьох депутатів – відвертий популізм, який за собою не несе юридичних наслідків і уведе людей у великі борги. Сказати людям не платити – хто візьме на себе відповідальність?

Після тривалих обговорень рішення ввести питання мораторію на тарифи до порядку денного не було включено. Не час вводити питання і змінювати ставки податку на нерухомість – так вирішили теж після тривалого обговорення, в якому взяли участь і бердичівляни.

Начальник податкової інспекції Ірина Самборська пояснила Івану Ткачуку суму у платіжці, а всіх бердичівлян закликала до податкової для уточнення сум податку на нерухомість, наголосивши на пільгах.

До 40 основних питань депутати міської ради почали шляхом голосування «за» або «проти» внесення додаткових: про порядок надання електронних петицій, про створення Музею Героїв Майдану, про роботу дитячого реабілітаційного центру тощо. І поки депутати активно обговорювали за або проти введення цих та інших питань до порядку денного, розглянули кілька депутатських запитів та проголосували за виділення матеріальної допомоги на лікування військових, пройшло вже багато часу. Затягнулось обговорення про виділення коштів на капітальний ремонт КП «Міська лазня» у сумі 1 млн. 430 тис. грн. Була вже майже 18-а година, а депутати із понад 40 питань розглянули тільки три із порядку денного. У тому, що нераціонально використали власний час, народні обранці могли звинувачувати тільки самих себе. Коли ж поставили на голосування, чи проводити сесію далі, до розгляду усіх питань, а чи перенести на інший день, депутати від «Свободи», «Патріотичної партії» і «Батьківщини» покинули залу засідання.

Але кворуму було достатньо, аби продовжувати сесію міської ради. І її продовжили депутати від БПП «Солідарність», Об’єднання «Самопоміч» та Опозиційного блоку. Тим паче, що більшість питань вже попередньо обговорені були на засіданнях постійних комісій. Майже одноголосним рішенням затвердили програму економічного і соціального розвитку на 2016-2018рр., прийняли Програму шефської допомоги військовим частинам, внесли зміни до попередніх рішень міської ради до програм соціального захисту населення, охорони навколишнього середовища, розвитку житлово-комунального господарства, розвитку фізичної культури і спорту… Депутати одним зі своїх рішень дозволили реформування міськрайонної газети «Земля Бердичівська» і вийшли зі складу її співзасновників, проголосували за припинення діяльності ДВЖРЕПу №2 та міського комунального підприємства «Житловик», внесли корективи і уточнення у серйозне питання перейменування вулиць та провулків Бердичева, прийняли до міського бюджету субвенцію із обласного у сумі 117 тис. 500 грн., проголосували за виділення 300 тис. грн. на ремонт приміщення Центру реабілітації дітей-інвалідів та доручили відділу комунального майна визначитись із окремим приміщенням для дітей з особливими фізичними потребами. Єдине питання, яке перенесли – про підтримку участі МКП «Бердичівводоканалу» у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України». І депутати, і міський голова називають це серйозним кроком, адже підтримка цієї участі означає й залучення коштів позики Європейського інвестиційного банку (до 11 млн. євро!) на капітальний ремонт водопостачання і водовідведення… Близько 22.00 завершилась сесія міської ради. Василь Мазур подякував депутатам та присутнім громадським активістам за витримку і розуміння.

Більш детально про обговорення і результати розгляду тих чи інших питань – у наступних сюжетах…

Автор: Олена Лук’янюк

Камера: Юрій Гавриш

ТРК ВІК

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024