|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Спілкування ВКонтакте + дописи на сайті = суду за сепаратизм (ВІДЕО)

Категория: Криминал

alt

І знову про сприяння тероризму: у Бердичеві триває судове засідання проти Дмитра Васильця та Євгена Тімоніна. Обох підозрюють у сприянні та розповсюдженні антиукраїнських закликів і настроїв, у погрозах журналістам місцевого сайту та навіть у сприянні створенню каналу «Новороссия ТВ». Під час минулого судового засідання частина свідків дала свої свідчення щодо погроз у їхній бік з боку обвинуваченого Євгена Тімоніна. Так, з їхніх слів, вони отримували погрози і попередження у соціальних мережах, а також за ІР-адресою свідки самостійно з'ясували, що саме Євген писав коментарі на одному з інформаційних сайтів Бердичева під ніком ДІД МАЗАЙ. Ці дописи були антиукраїнськими та мали образливий погрозливий зміст.

Під час же останнього судового засідання колегія суддів продовжила допит свідків. Першим з них свідчив Дмитро Марчук. Чоловік запевнив: теж отримував від Тімоніна погрози фізичної розправи. Зайшовши на сторінку підсудного, говорить свідок, побачив дописи та картинки антиукраїнського напрямку. Тоді ж Дмитро звернувся усно до СБУ. Інформації про Євгена Тімоніна, каже, додатково не збирав. Та у залі суду сам Тімонін перепитав свідка, чи точно він отримував погрози з його сторінки. Інший підсудний Дмитро Василець здивувався свідкові, адже, мовляв, як можна бути впевненим, що тобі погрожувала саме ця особа, коли у житті ти з нею не спілкувався і не знаєш її риторики.

Інший свідок Денис Заремський розповів про нік ДІД МАЗАЙ на сайті, де працює журналістом. З його свідчень, усі дописи редакція видаляла, аби не допустити інформаційної війни. Згодом можливість коментувати була обмежена для усіх читачів.

Підсудний Євген Тімонін не визнає своєї вини і запевняє: його сторінка у соціальній мережі ВКонтакте була закритою для сторонніх людей, тож ні про які погрози начебто від себе він не знає.

Стосовно іншого підсудного Дмитра Васильця нагадаємо: прокурор Вадим Левченко на минулому судовому засіданні зазначив: «В червні 2014 року Дмитро Василець вступив у злочинну змову з директором телеканалу «Новороссия ТВ» з метою доставки у місто Донецьк відповідних фахівців, програмного забезпечення для надання допомоги в організації роботи. Василець розраховував отримувати виготовлені матеріали каналу і продавати їх різним ЗМІ. У червні – липні 2014 року Василець вступив у злочинну змову з мешканцем Бердичева Євгеном Тімоніним, якого схилив до виїзду на підконтрольну ДНР територію для доставки раніше придбаного ним технічного обладнання і програмного забезпечення та для надання консультацій і практичної допомоги представникам телеканалу «Новороссия ТВ» з метою організації прямого ефіру, трансляції новин та матеріалів, необхідних для інформаційного забезпечення діяльності ДНР».

Та обидва підсудних зазначили: їздили на Донеччину як журналіст і оператор, аби зняти матеріали про тамтешнє життя. На суді про це свідчив друг дитинства Васильця Павло. Зі слів чоловіка, він разом з підсудними свого часу працював у проекті «Правильно ТВ», для якого начебто і проводилась відеозйомка у ДНР. Від тієї поїздки, говорить свідок, він намагався застерегти своїх друзів. Але все ж провів їх на потяг з апаратурою.

Інший свідок Сергій, з яким підсудний Дмитро Василець працював разом у сфері інтернет-послуг у Києві, розповів: Василець брав в оренду дисковий простір на сервері інтернет-провайдера. Згодом Сергій з колегами помітив: на їхньому сервері розміщено сайт із прапором Новоросії. Тоді було вирішено негайно прибрати це із серверу. Ніяких змін у поведінці підсудного свідок не помічав, про поїздку у ДНР не знав, а спілкувався з обома підсудними, каже, виключно по роботі.

Через те, що на судове засідання не з'явився один із свідків, колегія суддів не задовольнила клопотання захисників підсудних щодо витребування доказів від прокурора. Це відбудеться тільки після того, як свідчення дадуть усі свідки.

Дмитро Василець вважає, що десятий місяць за гратами він та його товариш знаходяться через політичне замовлення. «Мені як журналісту хочуть закрити рота, адже я у тюрмі і не можу вплинути на те, аби не було пропаганди у ЗМІ», – говорить Василець.

Наступні судові засідання у справі відбудуться 29 вересня, а також 6, 19 та 20 жовтня.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Переглянути відео:

Написал: kobra (21 октября 2016 21:10)
Допит свідків у справі по обвинуваченню в сприянні терористичній діяльності проходитиме в закритому судовому засіданні
19.10.2016 року Бердичівським міськрайонним судом було частково задоволено клопотання прокурора щодо проведення закритого судового засідання в проваджені по обвинуваченню двох осіб за ч. 2 ст. 258-2, ч. 1 ст. 161, ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння терористичній організації, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, публічні заклики до вчинення терористичного акту).

Своє клопотання сторона обвинувачення мотивувала присутністю у судових засіданнях представників засобів масової інформації, які публікують відеозаписи судових засідань у соціальних мережах та на Інтернет ресурсах. Наслідком чого стає надходження погроз від невідомих осіб свідкам, які вже взяли участь у судовому процесі, що, на думку прокурора, може негативно вплинути на повноту, об’єктивність та неупередженість показів свідків, які ще не були допитані судом. Також було звернено увагу суду на систематичні порушення порядку з боку прихильників обвинувачених, які не реагують на зауваження колегії суддів та вчиняють різного роду провокації.
Однак, обвинувачені та їх захисники щодо задоволення заявленого клопотання заперечили та вказали, що, на їх думку, воно не містить передбачених законом підстав для проведення закритого судового засідання. Захист наголошував на неприпустимості порушення принципу гласності і рівності сторін у кримінальному процесі, а твердження про погрози свідкам назвав штучно створеними.
В своєму рішенні суд погодився з доводами сторони обвинувачення щодо необхідності забезпечення безпеки учасників процесу, звернувши увагу на присутність серед них особи, до якої вже застосовані заходи безпеки.
Отже, заслухавши думку учасників судового процесу та дослідивши матеріали справи, суд вирішив проводити судовий розгляд у закритому судовому засіданні лише на період стадій судового процесу, які передбачають допит свідків, особи, щодо якої вже застосовано заходи безпеки та обвинувачених із забороною аудіозапису, а також відеозапису із застосуванням стаціонарної апаратури. Проголошена ухвала оскарженню не підлягає.
Продовження розгляду призначено на 14 годину 27 жовтня 2016 року.
З повним текстом рішення можна буде ознайомитися найближчим часом на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.
Прес-секретар Бердичівського міськрайонного суду
http://www.zb.zt.ua/%d0%b4%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%82-%d1%81%d0%b2%d1%96%d0%b4%d0%ba%d1%96%d0%b2-%d1%83-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%96-%d0%bf%d0%be-%d0%be%d0%b1%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bd/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024