|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На території Бердичівського району випадків захворювання на африканську чуму свиней не виявлено ( ОНОВЛЕНО 23.12.16р.)

Категория: Область

12 грудня, голова ОДА Ігор Гундич провів позачергове засідання протиепізоотичної комісії щодо випадку спалаху вірусу африканської чуми свиней, в Україні цьогоріч зафіксовано 82, у т.ч. на Житомирщині – 1 випадок у Радомишльському районі (дикий кабан).

1

У засіданні взяли участь начальник управління безпечності харчових продуктів, ветеринарії ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський, голови райдержадміністрацій, керівники структурних підрозділів та підприємств.

 

Комісія зібралася позачергово, адже 10 грудня 2016 року надійшло звернення від свиногосподарства в селі Рудня-Городище Житомирського району щодо загибелі 25-ти голів свиней. Одразу ж наступного дня, 11 грудня, при Житомирській РДА пройшло оперативне засідання районної протиепізоотичної комісії, під час якого складено план дій та визначено зону контролю 3 км (село Гай і Рудня-Городище).

В оперативному режимі на підприємство одразу виїхали спеціалісти Держспоживслужби, які провели евтаназію 310 свиням та мають їх знищити шляхом спалення.

Керівник області Ігор Гундич попередив на невідкладному інформуванні у разі виникнення аналогічних випадків в інших районах.

«Чому вам, головам райдержадміністрацій, підприємці не повідомляють про випадки загибелі свиней, а ми дізнаємося тільки тоді, коли починається масова загибель? У кожному випадку потрібно негайно на це реагувати. Ви маєте співпрацювати із головами сільських та селищних рад, для того, щоб не допустити розповсюдження вірусу по всій області», – сказав Ігор Гундич.

Комісія одноголосно прийняла рішення:

  • визначити зоною нагляду (20 км.) територію Житомирського району та частину Бердичівського, Чуднівського районів;
  • провести облік наявного свинопоголів’я;
  • заборонити торгівлю на живими свиньми, м’ясом із них та іншими продуктами в 20-ти кілометровій зоні нагляду;
  • заборонити переміщення тварин за межі визначеної зони;
  • провести обов’язкове щеплення свиней проти класичної чуми;
  • заборонити використання харчових відходів для годівлі тварин;
  • знищити гризунів на фермах та подвір’ях, а також гуманно знищити безпритульних тварин;
  • забезпечити дотримання «закритого режиму» роботи в свиногосподарствах;
  • в зоні нагляду провести відстріл диких кабанів та знищити їх туші.

Також в області встановлено 2 карантинні ветеринарно-поліцейські пости, що ведуть із зони захисту у зону нагляду та знаки, які вказують на обов’язковий об’їзд карантинної зони та встановлено постійне чергування на них.
alt alt

Матеріал сайту: http://oda.zt.gov.ua/

Переглянути відео:

Написал: kobra (13 декабря 2016 22:33)
Про африканську чуму свиней у «Темі дня» на Житомир.info: як діє «свинячий» карантин та чи загрожує АЧС людям

11 грудня 2016 року на підприємстві у селі Рудня-Городище Житомирського району виявили африканську чуму свиней. Аби не допустити подальшого поширення збудника хвороби, фахівці Держпродспоживслужби збирались знищити усе поголів’я у 530 свиней.

Наскільки африканська чума свиней є небезпечною хворобою, чи можна контролювати розповсюдження цієї хвороби та чи є вона небезпечною для людей? Які документи повинен пред’явити продавець на вимогу покупця? Наскільки зазвичай перед новорічними святами збільшується ціна на м’ясо і чи не стане виявлення африканської чуми приводом для значного підвищення?

Відповіді на ці питання даватимуть гості програми «Тема дня» на Житомир.info: в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в м. Житомирі Василь Кравченко та директор ТОВ «Еко м'ясо» Василь Шевчук

http://www.zhitomir.info/news_162061.html

ВІДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=aUvqLlvP6Io
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 декабря 2016 12:06)
Бердичівський район став зоною нагляду у зв’язку з вірусом африканської чуми, але свинину на ринках поки продають

Головним пунктом, до якого також закликає протиепізоотична комісія, є заборона продажу живих свиней та м’яса в зоні нагляду 20 км. В області діють 2 карантинні ветеринарно-поліцейські пости та встановлені знаки об’їзду карантинної зони. Проте на прилавках магазинів та ринків Бердичева свинина є і продається вона у звичному режимі.

Можливо, місто немає відношення до зону нагляду? Але більшість свиней ті, хто займається скупкою, колінням та продажем, купують у селах Бердичівського району. Тому незрозумілим є той факт, що заборона у місті не діє. Скільки часу триватимуть заходи безпеки і коли закінчиться так званий карантин, поки не відомо? А от для містян та жителів району даний факт не є приємним, бо попереду новорічні свята, які не обходяться без м’ясних страв. Може бути і таке, що цього року багато хто свинину замінить на яловичину та куряче м’ясо.

http://www.rio-berdychiv.info/novini/prigodi/item/9262-berdychivskyi-raion-stav-zonoiu-nahliadu-u-zviazku-z-virusom-afrykanskoi-chumy-ale-svynynu-na-rynkakh-poky-prodaiut.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 декабря 2016 13:26)
Як Житомирський район бореться з "африканською чумою"

З метою недопущення ввезення на територію карантину та вивезення за її межі живих тварин та продуктів тваринного походження, на в’їзді до с. Рудня-Городище та виїзді з населеного пункту, встановлено два карантинні ветеринарно-поліцейські пости та дезінфікуючі бар’єри. Чергування постів здійснюється у цілодобовому режимі.

Вирішення питання щодо зняття карантину буде розглянуто не раніше ніж через 40 днів після проведення всіх заходів згідно плану карантинно-обмежувальних заходів щодо ліквідації на свиногосподарстві в с. Рудня-Городище та недопущення розповсюдження африканської чуми свиней в районі.
Випадків захворювання свиней у домогосподарствах с. Рудня-Городище та Гай наразі не виявлено, вилучення тварин, що в них утримуються, не планується. Однак, з огляду на серйозність проблеми, прохання до жителів району у випадку виявлення ознак захворювання у тварин негайно повідомляти управління Держпродспоживслужби у Житомирському районі за телефоном: (0412) 22-29-10.

Довідково: африканська чума свиней (лат. Pestis africana suum), африканська гарячка, східноафриканська чума, хвороба Монтгомері — висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю (ціанозом) шкіри та поширеними крововиливами (геморрагіями) внутрішніх органів.

Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. Для людини африканська чума свиней безпечна. Випадки зараження людей цим вірусом не зафіксовані і будь-яких симптомів захворювання не спостерігалось. М'ясо з вірусом АЧС їсти можна, піддаючи його сильній термічній обробці. Як правило, на м’ясну продукцію з цим вірусом накладаються жорстокі обмеження, щоб воно не виходило за рамки карантинного району, адже головна небезпека зараженого м’яса – щоб його рештки не потрапили на корм здоровим тваринам.

Оскільки поширення зараженого м'яса або продуктів з нього може спричинити нові спалахи захворювання свиней, Держпродспоживслужба закликає жителів району не купувати м'ясо та м'ясопродукти на стихійних ринках. Як правило, в їжу вживають м'ясо заражених свиней тільки на ранніх стадіях захворювання. На останніх тварини страждають від серйозних порушень у організмі, коли відбувається некроз тканин, як наслідок – таке м'ясо стає непридатним для вживання. Якщо на м’ясі є ознаки ураження (темні плями, крововиливи) – його їсти не можна. Такий продукт потрібно спалити. Відходи блюд із такого м’яса не повинні попадати у зовнішнє середовище, не допустимо годувати ним домашніх тварин.

http://silske.org/glavnaya/1906-yak-zhitomirskiy-rayon-boretsya-z-afrikanskoyu-chumoyu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (23 декабря 2016 18:24)
На території Бердичівського району випадків захворювання на африканську чуму свиней не виявлено

http://berdpo.info/news/rayon/na_teritoriyi_berdichivskogo_rayonu_vipadkiv_zahvoryuvannya_na_afrikansku_chumu_sviney_ne_viyavleno-id9573.html

Станом на 23.12.2016 року на території Бердичівського району випадків захворювання на африканську чуму свиней не виявлено.

Спеціалістами управління Держпродспоживслужби в Бердичівському районі та спеціалістами Бердичівської районної державної лікарні ветеринарної медицини постійно проводяться заходи щодо недопущення поширення африканської чуми свиней на територію Бердичівського району, а саме здійснюється контроль за наявним поголів’ям свиней в домогосподарствах району; проводиться ветеринарно-санітарний контроль на ринках м. Бердичева; посилено контроль за обігом продуктів тваринного походження та м’ясом свинини.

По фактах виявлення загибелі свиней та з інших підстав можливо звернутись в Бердичівську районну державну лікарню ветеринарної медицини за телефоном 3-13-89.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил Sergey1826
Апрель 23, 2024

Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024