|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Поранення волонтерів

Категория: Происшествия
У зоні АТО 8 березня ворожі снайпери поранили волонтерів Сергія Адам’яка і Юлію Толмачову. Також поранення отримав боєць, що їхав із ними Про це повідомили на сторінках Фейсбуку їх друзі, волонтер Богдан Ковалев, прес-офіцер 72-ої окремої механізованої бригади Олена Мокренчук… Повідомлення Геннадія Лисенка такого змісту: «Прошу молитись за волонтерів Юлію і Сергія! Були поранені при виїзді із Жованки, тепер уже в Дніпрі! Прошу всіх просто молитись про одужання й не ставить запитань!» Як почувається нині Сергій і де він? - ми намагались із ним зв'язатись телефоном…

 
Поранення волонтерів Поранення волонтерів
Поранення волонтерів Поранення волонтерів

МАТЕРІАЛ САЙТУ: ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (1 апреля 2017 10:21)
http://zhitomir.today/news/society/volonter_sergiy_adamyak_rozpoviv_pro_obstril_i_te_yak_vryatuvav_sebe_ta_yuliyu_tolmachovu_video-id19137.html

Поранений у зоні АТО волонтер Сергій Адам’як уже вдома. 8 березня він та відома волонтерка Юлія Толмачова потрапили під обстріл у районі Зайцевого. Попри поранення Сергій не загальмував. Саме це, каже, і врятувало обом життя. Вони їхали дорогою, яка контролювалася сепаратистами з териконів на 360 градусів. Чоловік Їхав 40 кілометрів на годину. Дорога, каже, там майже відсутня.

"Спочатку посипалося скло. Або працювало два снайпери в парі, або один одразу вистрелив, і перша куля була звичайна, а друга – розривна. Вибило два скла. Юля збоку сиділа, а через секунду – наступний хлопок, поцілило у стійку, мені в каску осколки. Ліва рука була на кермі, усе розтрощено, кров валить, кістки видно", – говорить Сергій.

У той момент саме крик Юлії про "швидку" допоміг Сергію зреагувати правильно. З розтрощеною рукою він доїхав до окопу та витягнув подругу з автівки. До них вибігли наші військові й надали першу допомогу. Один із хлопців із 25-ї бригади довіз поранених волонтерів до контрольного пункту в’їзду-виїзду "Майорськ". Звідти їх завезли в Бахмут, де первинно обробили рани.

Напередодні обстрілу волонтери були 4 дні на промзоні, куди привезли допомогу військовим. Згодом через Торецьк поїхали в Зайцеве. Туди везли продукти харчування 25-й бригаді та місцевим жителям. Тамтешні люди без води і світла живуть з 2015 року.

"Там сіра зона:
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (1 апреля 2017 10:22)
"Там сіра зона: півсела нашого, півсела – сєпарського. Окопи йдуть прямо по селу. Іде через усе село газова воздушка. Ми приїжджаємо, беремо трубу й починаємо стукати по газовій трубі. Люди починають вилазити, як жителі підземелля, і йдуть отримувати пайок", – каже волонтер.

Перед тим як їхати на передову, в Ізюмі чоловік завжди ставив свічку за те, аби повернутися додому живими. Напередодні обстрілу, каже, не вистачило часу. Вони вижили, говорить волонтер, тільки завдяки Богові.

"Якщо б стріляв снайпер з якоїсь бронебійної кулі, а не розривної, то було б два 200-х однозначно", – каже він.

У госпіталі в Дніпрі волонтери та медики зробили все, щоб він та Юлія почувалися як удома й нічого не потребували.

Сьогодні Сергій Адам’як лікується в обласному госпіталі для ветеранів війни в Бердичеві.

"Отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, багатоуламковий відкритий перелом п’ятої п’ясної кістки зліва, множинні осколкові поранення лівого передпліччя", – каже начмед госпіталю Олександр Стоцький.

У Сергія неправильно зрослася кістка. Тому волонтер потребує оперативного втручання. Дефект треба вирівнювати пластиною, щоб ліва кисть повноцінно працювала.

"Що стосується перелому п’ясної кістки, то там було встановлено апарат зовнішньої фіксації, який потрібно демонтувати, і йому буде передбачена ще одна операція. Там було пошкодження сухожилля, яке досить вдало вдалося відновити, і рухи всі збережені. Думаю, що функція кисті буде повністю збережена", – каже Олександр Стоцький.

Він пробув як волонтер близько 400 днів на передовій. Зараз, каже, підлікується і знову з Юлею Толмачовою поїдуть в АТО.

http://zhitomir.today/news/society/volonter_sergiy_adamyak_rozpoviv_pro_obstril_i_te_yak_vryatuvav_sebe_ta_yuliyu_tolmachovu_video-id19137.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (1 апреля 2017 11:43)
28 березня, на позачерговій сесії Бердичівської міської ради, було прийнято рішення про виділення матеріальної допомоги у розмірі 25 тисяч гривень пораненому в зоні АТО волонтеру Сергію Адамяку. Відповідна заява щодо потреб на оперативне втручання, подальше лікування та реабілітацію була підкріплена висновками лікарів, однак у сесійному залі виникла дискусія довкола суми допомоги.

Переконувала деяких депутатів в необхідності виділення коштів на лікування постраждалого від кулі снайпера бердичівлянина начальник управління праці та соціального захисту населення у місті Бердичеві Наталія Омельянчук, а головний лікар ЦМЛ Лариса Бабікова запевнила, що саме така сума, виходячи з медичних призначень лікарів, необхідна для лікування та реабілітації Сергія Адамяка. Тож депутати підтримали даний проект рішення. Загалом, за минулий рік матеріальну допомогу отримали 1,5 тисячі інвалідів та учасників АТО. Поранених та сім’ї загиблих воїнів працівники управління праці та соціального захисту населення беруть під постійний контроль, відвідуючи їх щоквартально. Відомство покликане реагувати на всі заяви та звернення цієї категорії населення.
Матеріал сайту: http://www.zb.zt.ua/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (4 апреля 2017 09:17)
Волонтер Сергій Адам’як про війну, поранення, повернення…

http://www.trkvik.tv/posts/volonter-serhii-adamiak-pro-viinu-poranennia-povernennia%E2%80%A6

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=HS6UCrn4b4k
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024

Ищу компанию для доставки
посылок из Казахстана в
Украину

Добавил Nagibator
Апрель 19, 2024

Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024