|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

93-річна гостя з Німеччини, “містер 1000 вольт”, робота майже у 100 тисяч гривень: як пройшов кінофестиваль у Бердичеві

Категория: Культура

alt

Пані Надії – 93 роки. Літаком з Гамбурга ця жінка прилетіла в Україну, щоб у рамках третього бердичівського кінофестивалю імені Фрідріха Горенштейна “Зоряне містечко” показати картини свого батька Георгія Косміаді. 22 травня виповниться 50 років з дня смерті художника. До життя на Волині чоловік працював помічником окружного архітектора Кремля. Під час Першої світової війни був призваний в армію. Після війни до Росії не повернувся: Жовтнева революція там забрала життя двох його братів-офіцерів. У Рівному художник понад 30 років викладав малювання у школах. Від радянської влади він змушений був тікати до Німеччини, де й помер.

“Портретів не малював, на замовлення не малював. Працював під настрій. Мій батько завжди говорив: кожен має подивитися картину й додати своє відчуття до неї. Тоді він її зрозуміє і щось матиме”, – говорить жінка.

Пані Надія закохана в Україну й останні 25 років регулярно відвідує свою батьківщину.

“Надія Георгіївна планує лишитися жити в Україні. Тобто в нас усі емігрують, а вона вирішила повернутися в місто, де народилася”, – говорить Наталя Тарасевич, яка супроводжує жінку.

Під час фестивалю гостя разом з його учасниками переглянула 60 заявлених робіт. Серед них – короткометражки як професійні, так і аматорські. У номінації “Ігрове кіно” у залі раз у раз лунають оплески. Одна з робіт, яка вдало передала непростий вибір дівчини між любов’ю до батьківщини і власними почуттями, – робота учасниці фестивалю з Києва. Оксана Войтенко вчиться на режисера ігрового фільму. На кінофест у Бердичів приїздить утретє. Цього разу дівчина представила фільм “Кордон Віри”. Це, каже, її навчальна робота за другий курс і дипломна робота оператора п’ятикурсника Антона Борисюка. Основа фільму – оповідання Володимира Винниченка “Момент”.

“Для того щоб перенести літературний твір на екран, мені довелося його трансформувати, певним чином змінити сюжет, історичні обставини, характери героїв. У цьому мені допомагала сценаристка Дарина Алексєєва. Знімали ми 19 днів у досить важких умовах. Це була дуже малобюджетна студентська зйомка. Ми з оператором самостійно їздили шукати всі локації, об’їздили всю Київську область, деякі стали для нас відкриттям, як та печера природного походження”, – говорить вона.

Зйомка фінансувалася спершу самостійно режисером та оператором. Згодом допоміг спонсор, який зробив постпродакшн фільму. Загалом усе обійшлося майже у сто тисяч гривень.

Близько сотні акторів пройшли через чотири етапи кастингу. Відібравши найкращих, Оксана не помилилася, адже на фестивалі короткометражка виборола перемогу в номінації “Найкраща акторська роль”. А ще режисер посіла заслужене третє місце в номінації “Ігрове кіно”.

“Я завжди досягаю того, у що вірю. Власне, про це мій фільм. Думаю, це найголовніше, що людина має розуміти в цьому житті. Якщо ти віриш, хочеш, ти маєш до цього йти, не зважаючи на всі перешкоди на твоєму шляху”, говорить Оксана.

Олександр Єлагін з Херсона уже втретє є гостем фестивалю. Чоловік займається документалістикою і переконаний: досвідченим у кінематографі є чому повчитися в молоді.

“Я хотів би побажати людям, глядачам Бердичева, щоб вони більше ходили в кіно, дивилися фільми, добра, щастя, кохання, Божої благодаті й щоб усе було добре. А проблеми нашої країни щоб не турбували”, – говорить він.

Журі фестивалю оцінювали роботи учасників як з технічного погляду, так і за сюжет фільму. Багатьох на гарні оцінки надихнуло саме місце проведення.

“Я бував у Бердичеві в дитячі роки. А відкрив його для себе тільки зараз. Мені цікаві люди, які тут є, цікаво, як тут проходить фестиваль, по-своєму, особливо. Моєму фестивалю 21 рік, а тут свій почерк”, – говорить Валентин Мисливий, режисер, каскадер, продюсер, директор київського кінофестивалю “Золоте курча”, член журі.

“Є просто суперові роботи. Мене здивувало, що це молоді автори, що це режисери-дівчата, жінка. Висока була якість, і мені чимало робіт сподобалося”, каже Марина Петрова, журналіст, сценарист-початківець, член журі.

Організатор кінофестивалю “Зоряне містечко” Алла Міщук говорить: четвертий кінофест обов’язково відбудеться, адже чимало як українських, так і закордонних режисерів цікавляться ним. Це можливість не лише обмінятися досвідом з колегами, але й відвідати знане на весь світ місто Бердичів.

“Я рада, що до нас приїздять постійні учасники та нові люди. Про фестиваль усе більше дізнаються. Ми ростемо, розширюємося”, – говорить Алла Міщук.

Протягом трьох днів гостей та учасників кінофестивалю розважало “Міністерство сміху”. А ще цьогоріч це з ентузіазмом зробив “містер тисяча вольт”, відомий як танцюрист і аматор з Бердичева, який підкорював шоу “Х-фактор” і “Танцюють всі”.

Автор: Юлія Сінєльнікова

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024