|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські перевізники милосердні: спершу возитимуть бердичівлян за чотири, а із середини вересня – за 5 гривень (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

У Бердичеві проїзд у міських маршрутках подорожчає вже з 1 червня. Таке рішення було прийнято членами бердичівського виконкому. Воно не одностайне, позаяк були присутні не всі його члени і один проголосував "проти" підняття вартості проїзду. Однак про все по черзі.

Мешканцям Бердичева має бути соромно. Чому? Бо люди не беруться виказувати своє незадоволення неякісним і дорогим проїздом у громадському транспорті обраним ними слугам народу чи членам виконкому міста, які б мали дбати за громаду. Як приклад – засідання виконавчого комітету 15 травня. Серед присутніх – члени виконкому, журналісти, перевізники, працівники міської ради. І все. А вирішувалося важливе і, можна сказати, доленосне питання – підняття вартості проїзду в міських маршрутках. Проте відстоювати право на доступний проїзд пасажири не прийшли – за них це намагалися зробити аж троє журналістів.

Заступник міського голови Сергій Онофрійчук каже: у Малині та Коростені проїзд уже давно коштує п’ять гривень і це нормально, бо перевізникам потрібно якось платити водіям мінімальну зарплату, яка зросла, а також проводити технічне обслуговування маршруток. Однак хочеться зазначити, що в Коростені не всі маршрути коштують п’ять гривень. До них належать лише ті, які виходять за межі міста, інші ж – по чотири гривні. Утім, на переконання чиновників, з червня і в Бердичеві проїзд мав би коштувати п’ять гривень.

Журналісти намагалися довести, що за таку ціну має бути й відповідна якість. Автобуси повинні бути охайними, з нормальними кріслами, поручнями, чистими шторами. І головне – чемними водіями. А в реальності маємо протилежну картину. Так, було зафіксовано, як водії беруть з пенсіонерів півціни квитка, – 1,50 грн. Проте, якщо бути чесним, то їхати вони мають безкоштовно. Ці кошти, мовляв, ніде не фіксуються. Однак перевізники на це лише знизують плечима: а як, мовляв, інакше виживати, коли маршрутка, виїжджаючи в рейс, уже приносить їм щодня мінус 700–800 гривень, а держава коштів за пільговиків не відшкодовує? Місто ж в ідеалі за цю категорію населення мало б відшкодувати бердичівським перевізникам понад 20 мільйонів гривень за умови вартості проїзду три гривні. Тому, мовляв, от так вимушені кінці з кінцями зводити.

Проте великодушність у бердичівських перевізників усе ж є. Акт її прояву був зафіксований на тому ж засіданні виконкому. Так, виконавчий директор ТОВ "Транспассервіс" Володимир Діденко від імені своїх колег заявив: вони готові попрацювати в мінус до кінця весни, а на п’ять гривень переходити поетапно. Тому на літо просять, щоб люди їздили за чотири гривні, а з вересня – за п’ять.

Очільник АТП 11837 Ігор Плісак додає: у них 80 % собівартості тарифу – це ціна палива. Проте, попри це, він як перевізник, який хоче возити бердичівлян, у минулому році придбав для обслуговування маршрутів п’ять нових автобусів "РУТА". Чоловік переконаний: проїзд має коштувати не менше п’яти гривень, бо інакше перевізники "загнуться".

Однак журналісти незламні: ціна вдарить по гаманцях людей. А хотілося б, щоб перевізники з підняттям вартості проїзду також мали певні зобов’язання, зокрема покращили умови: прибрали в салонах, вимили вікна, стежили за чистотою штор і сидінь.

Урешті міський голова починає промову справедливого очільника міста. Якщо не буде комфорту – розірвемо домовленості на перевезення. Члени виконкому підхоплюють ідею, як і те, що з 1 червня проїзд у місті коштуватиме чотири гривні. А от з 1 по 15 вересня в Бердичеві усіх перевізників перевірять на профпридатність автомобілів і водіїв. Якщо все буде на "п’ять зірочок", то з 15 вересня бердичівляни отримають проїзд у шикарному комфортабельному транспорті за п’ять гривень. За це й проголосували.

Варто зазначити дивний парадокс: вирішують долю проїзду в маршрутках ті, хто ними фактично не користується і має свій транспорт, а коли здає його на ремонт, має можливість прогулятися містом. Запевняють, що це корисно й закликають до цього бердичівлян.

А тим часом в Інтернеті вже дякують за подарунок Бердичеву. Навіть у формі віршів:

Проїзд в маршрутці буде гривень "5"!

По місту буду я не їздить, а гулять,
Яка б важка в руках не була ноша!
За це подякую Ястремському Альоші!

 

Куплю у секонді взуття зручне,
І на зупинці не побачите мене –
Виходить на роботу буду зрання.
І Вам спасибі, Демусь Ваня!

 

До підняття тарифів я вже звик.
З пакетів я пошию дощовик!
У зливу пішки – вітер в спину!
Скажу: "Спасибі, Стукало Галина!"

 

З горища я дістану "Україну" –
Буду крутить педалі без упину!
Скрипітиме іржавий механізм.
Спасибі, Бабікова, за здоровий організм!
Як вєлік мій розвалиться на друзки –
Ще раз подякую за кардіонагрузки!

 

Та за проїзд я все одно платить не буду –
На "комуналку" ледве назбирав!
Йду пішки від "Ощаду" до райсуду.
Спасибі Вам, Гіневський Броніслав!

 

А взимку натягну штанів п’ять пар,
На ковзанах поїду на базар!
На зекономлені – куплю шматочок сала.
Спасибі, Юля Лефтер і Пацата Алла!

 

Отак ходитиму я пішки всюди –
Дивись, і будуть з мене люди!
Всі нові вивчу назви вулиць заодно!
Спасибі, Надєнька Мохно!

 

І хай там що – п’ять гривень за проїзд не дам!!!
Я краще вип’ю з кумом по сто грам!
Додому з Гришківців піду по трасі!
Вдвойнє спасибі виконкому і, канєшно, Васі!!!

 

P.S. Пробачте, що згадав не всіх!
Я не поет – писав як міг!

 


Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Написал: kobra (18 мая 2017 08:23)
РІШЕННЯ Виконавчого комітету Бердичівської міської ради від 15.05.2017 № 180 “Про встановлення тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування


http://www.zb.zt.ua/%d1%80%d1%96%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d0%b2%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d1%87%d0%be%d0%b3%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d1%96%d1%82%d0%b5%d1%82%d1%83-%d0%b1%d0%b5%d1%80%d0%b4%d0%b8%d1%87-7/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил gutak
Март 28, 2024

Посоветуйте как выбрать виски?
Добавил unepubu
Март 28, 2024

Болит живот - что делать
(Днепр)?

Добавил Ninoshka
Март 27, 2024

Бронепластины
Добавил Lisive
Март 27, 2024