|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Покарати помилувати не можна: Бердичів винен в екологічній біді району (ВІДЕО)

Категория: Город

alt

Екологи упевнені: через життєдіяльність Бердичева села у районі під загрозою виживання. Там забруднюються річка, ставки, дохне риба, хворіють люди. Причина – неочищені стоки з міста. Такий висновок зробила Державна екологічна інспекція у Житомирській області. Її фахівці з 22 березня по 21 квітня проводили перевірку Бердичівської міської ради в частині виконання повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища. Під час роботи екологи виявили ряд порушень, пов’язаних із забрудненням навколишнього середовища. Мова про міські каналізаційні стоки, які не очищені потрапляють у водойми району. Через це там масово гине риба, стоїть нестерпний сморід. Знаходитись біля таких водойм важко не лише людям, а й худобі, яка відмовляється пити таку воду.

«Дихати не можна людям. У криницях теж пішли ці нечистоти, і пити воду не можна. Риба гине, худоба її теж пити не може», – говорить мешканець села Швайківка Микола Васильович.

«Наше село за 25 кілометрів від міста. І тут нас це нещастя дістало. Що від нас залежить? Ми ж не скидаємо ті нечистоти, то продукт міського господарства», – каже РоманКваша, слободищанський сільський голова.

Із висновків інспекції відомо: у 2012-му році міська рада розпочала реконструкцію недобудованих споруд каналізації, кошторисна вартість для яких становила понад 79 мільйонів гривень. За інформацією міськради, станом на 1-ше січня поточного року на реконструкцію профінансовано 8 мільйонів 644 тисячі гривень. З них – майже 7 мільйонів з державного бюджету, решта – з міського. Але інспекція констатує: будь-яких будівельних робіт не проводилось, територія міських очисних на момент перевірки захаращена. Місто послуговується послугами приватного комплексу екологічних споруд. Екологи запевняють: КЕС не справляється з належною очисткою стічних вод. З часом вони потрапляють до грунтових вод. А звідти – до криниць у селах. Тому екологічна ситуація, яка склалась у Бердичівському районі, є серйозною загрозою.

Районні депутати вже виступили з ініціативою щодо скасування дозволу на спецводокористування товариству КЕС.

«Це стане таким потрясінням для тих, хто споглядає. Треба зайнятися місту будівництвом нових очисних споруд, бо люди налаштовані дуже радикально. Бо рівень забруднення виріс в рази», - зазначає голова районної ради Максим Самчик.

Під час перевірки комісію з Державної екологічної інспекції дивує той факт, що у місті понад 12 тисяч людей не забезпечені централізованим водовідведенням. Куди приблизно 32 тисячі кубометрів води щомісяця вони дівають? Разом з тим у Бердичеві досі не затверджено точок зливу побутових відходів з асенізаційних машин. До того ж у квітні в Бердичеві ще не було затверджених правил приймання стічних вод підприємств у систему каналізації міста, а Генеральним планом не встановлено прибережних захисних смуг на річці у межах міста. Замість них – забудови, городи і будівлі господарського призначення за три метри від води.

Згадали екологічну проблему і на черговій 21-ій сесії міської ради. Активісти говорять: майже завершили перший етап громадської експертизи по забрудненню річки Гнилоп’ять. Кажуть, просили вивчити питання на всіх профільних комісіях, та марно. Тому нагадують: ті очисні споруди, які працюють зараз, продовжують нести небезпеку для жителів сусідніх із Бердичевом сіл.

«На сьогоднішній день ці очисні споруди не справляються з поставленою задачею. У Швайківку у кінцеву точку скиду вони потрапляють не доочищені, на все це є підтверджуючі документи. Скраглівецьке водосховище чогось залите повністю нечистотами», - говорить громадський активіст Олег Козловський.

Чоловік пропонує створити тимчасову депутатську комісію із залученням фахівців. У ній готовий працювати і сам. Міський голова не жаліє для нього компліментів.

«Я особисто хочу як міський голова вам подякувати як людині, яка взялась за цю справу. Думаю, що ми навіть нагородимо вас за ці кроки. Говорю серйозно і від душі», - каже Василь Мазур.

Наразі можна долучитись до розробки проекту рішення з приводу запобігання розвитку проблеми, вносити будь-які пропозиції. А тим часом багато з приписів екологів треба виконати вже за декілька днів, у тому числі ліквідувати звалище промислових відходів колишнього шкіроб’єднання. А деякі з них вже мають бути виконані. В місті мають ліквідувати несанкціоновані звалища відходів та повернути міське сміттєзвалище у власність міста, бо термін його оренди давно сплив. Відповідальність за невиконання приписів міська рада нестиме згідно чинного законодавства.

Автор: Юлія Сінєльнікова

http://zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024