|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Уряд затвердив нові розміри грошового забезпечення військовим з 2018 року

Категория: Власть
1Кабінет Міністрів України за пропозицією Міністерства оборони України змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям. Відповідне рішення ухвалене під час засідання Уряду 30 серпня.

 

Представляючи проект рішення, Міністр оборони України Степан Полторак відзначив, що йдеться про нову філософію забезпечення військовослужбовця та відновлення соціального захисту й справедливості. "Це революційне рішення, і хотів би подякувати всім, хто працював над ним, - сказав Степан Полторак. – Порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців не змінювався за часів Радянського союзу. В основу грошового утримання входили оклади за військовим званням та посадою. Те, що пропонується сьогодні – значно підвищить захист та соціальну справедливість. Ми відходимо від того, як було, коли 10-15% забезпечення – це те, що йде на пенсію, а далі – 17 надбавок, які є непрозорими та неефективними», - сказав Міністр.

 

Коментуючи ухвалення рішення, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підкреслив, що військовослужбовці заслуговують на повагу та зростаюче фінансове забезпечення.

 

 

Він також торкнувся ще одного питання – пенсій військовослужбовців, які є несправедливими. «Одразу після ухвалення загальної пенсійної реформи, наступний крок – нове законодавство по забезпеченню пенсій військовослужбовцям. Це також наш пріоритет. Нам потрібно рухатися від рішення до рішення. Немає жодних підстав думати, що проблеми, які накопичилися десятиріччями, ми не вирішимо. Впевнений, ми все вирішимо. Ситуація зміниться, і люди це відчують», - підкреслив Володимир Гройсман. 

                                             Матеріал сайту: http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=250230464


 

 

 

 

Написал: kobra (17 ноября 2017 22:40)
Уряд підвищив розмір допомоги у разі загибелі чи інвалідності військовослужбовців


Уряд підвищив розмір одноразової допомоги в разі загибелі, інвалідності чи часткової втрати працездатності військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів.


Розмір одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих військовослужбовців, військовозобов’язаних або резервістів під час виконання ним обов’язків військової служби або внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням ним обов’язків військової служби, збільшено з 500 до 750 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня календарного року (з 800 тис грн до 1,2 млн грн – на 1 січня 2017 року).


При цьому розмір допомоги сім’ї в разі смерті військовослужбовця, військовозобов’язаного чи резервіста, який покликаний на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори або для проходження служби у військовому резерві, залишився в розмірі 500 прожиткових мінімумів.

Також збільшено розмір одноразової допомоги в разі встановлення військовослужбовцю інвалідності I групи – з 250 до 400 розмірів прожиткового мінімуму, з 200 до 300 прожиткових мінімумів – в разі встановлення військовослужбовцю інвалідності II групи, а також з 150 до 250 прожиткових мінімумів – в разі встановлення інвалідності III групи.

Відповідні зміни до Порядку призначення і виплати одноразової грошової внесені постановою Кабміну від 15 листопада.

http://oda.zt.gov.ua/uryad-pidvishhiv-rozmir-dopomogi-u-razi-zagibeli-chi-invalidnosti-vijskovosluzhbovcziv.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (17 ноября 2017 22:43)
Внесені зміни у законодавство щодо посадовців органів місцевого самоврядування, які проходять військову службу


1У законодавство України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв'язку з проходженням ними військової служби, внесені зміни.

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гарантій трудових прав осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування, у зв'язку з проходженням ними військової служби» від 22.03.2017р. №1971-VIII, який є чинним з 16 квітня 2017 року, внесено зміни до ст.119 КЗпП України в частині умов збереження місця роботи та середнього заробітку за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом.

Встановлюється, що гарантії, визначені у частині третій статті 119 щодо збереження місця роботи, посади не поширюються на осіб, які займали виборні посади в органах місцевого самоврядування та строк повноважень яких закінчився.

Цим Законом внесено зміни також у частину другу ст. 33 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», в саме, ст.33 доповнено четвертим абзацом такого змісту: «Якщо на день закінчення повноважень депутат місцевої ради проходив військову службу у зв’язку з призовом на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або військову службу за контрактом під час дії особливого періоду, гарантії, передбачені цією статтею, надаються після його демобілізації».

Наприклад, якщо голова селищної ради був обраний на посаду на період, що закінчується у грудні 2018 року та прийнятий на військову службу за контрактом з вересня 2017 року терміном на 3 роки, збереження місця роботи та середнього заробітку гарантується до грудня 2018 року.

Аналогічний порядок діє для громадян, які працюють за строковим трудовим договором, а саме: за працівниками, прийнятими на роботу за строковим трудовим договором, місце роботи і середній заробіток зберігається лише до закінчення строку трудового договору.

http://oda.zt.gov.ua/vneseni-zmini-u-zakonodavstvo-shhodo-posadovcziv-organiv-misczevogo-samovryaduvannya,-yaki-proxodyat-vijskovu-sluzhbu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (26 января 2018 13:23)
Кабинет министров Украины перенес обещанный военнослужащим пересмотр военных пенсий с 2018 на 2019 год.

Об этом говорится в постановлении КМУ №1052 от 27 декабря 2017 г. В документе говорится о переносе на год (до 1 января 2019 года) введения в действие постановления КМУ №704 от 30 августа 2017 года, которым предусматривался новый порядок денежного обеспечения военнослужащих с 1 января 2018 года. В частности, постановлением КМУ от 27.12.2017 г. № 1052 внесены изменения в пункт 10 постановления № 704 «О денежном довольствии военнослужащих, лиц рядового и начальствующего состава и некоторых других лиц», заменив цифры «2018» цифрами «2019». Соответственно на 2018 г. будет сохранен действующий порядок денежного обеспечения, которое определяется постановлением КМУ от 7 ноября 2007 г. № 1294, уровень которого обещают увеличить, вероятно, по-прежнему за счет увеличения премии на 100 -300%. По подсчетам Министерства социальной политики, для перерасчета пенсий для граждан, уволенных с военной службы, нужно дополнительно предусмотреть в государственном бюджете на 2018 год 35 млрд гривен. На сегодня основная часть денежного обеспечения (должностной оклад, оклад по воинскому званию и надбавка за выслугу лет) составляет около 15% от общего размера денежного обеспечения, премиальная часть – 85%. Именно от этой мизерной суммы и рассчитывается пенсия. В частности, согласно действующего порядка, солдат получает за звание 30 гривен, офицер 105-160 гривен, должностные оклады военнослужащих составляют от 450 грн.(неквалифицированный солдат) до 2250 грн. (заместители командующих видов Вооруженных Сил), указанные оклады различными доплатами и премиями доводятся до 7000-15000 грн, в зависимости от звания и должности. В то же время, высшие должностные лица ВСУ, НГУ, СБУ и других военных ведомств получают другие должностные оклады в 10-12 тыс. грн., определенные отдельным постановлением КМУ от 19.10.2016 г. № 718, из них насчитывается денежное обеспечение, которое в разы превышает денежное довольствие офицеров в войсках. Отложенное постановление КМУ №704 предусматривает введение нового принципа начисления денежного довольствия, так как размеры должностного оклада и оклада по воинскому званию будут зависеть от прожиточного минимума для трудоспособных лиц. Это обеспечит ежегодный рост размера денежного обеспечения военнослужащих в зависимости от повышения социальных стандартов в государстве. Кроме того, по новому порядку расчета военных пенсий до 60% будут увеличены доли основных видов денежного обеспечения военнослужащих, таких как должностной оклад, оклад по воинскому или специальному званию и надбавка за выслугу лет, тогда как сейчас она составляет 15%.

Подробности тут: https://glavnovosti.com/pensii-voennosluzhashhim-peresmotryat-tolko-v-2019-godu/{PAGEBREAK}
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (22 февраля 2018 23:34)
Кабінет Міністрів України 21 лютого схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня в середньому на 1,5 тис. грн. Рішення не потребує внесення змін у діюче законодавство і воно буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту. Документ передбачає поетапне підвищення пенсій представникам силових органів починаючи з 1 січня 2018 року.
Процедура перегляду пенсій розпочнеться 1 березня 2018 року. На першому етапі, з 1 січня цього року, пенсії підвищаться в середньому на 1500 грн. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть не менше, ніж на 750 грн. І з 1 січня 2020 року – ще не менше, ніж на 750 грн. Таким чином, за 2 роки військові пенсії зростуть щонайменше вдвічі. Зараз середня пенсія військових складає 2898,41 грн.
Крім того, урядова постанова враховує вимоги Закону «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій осіб» в частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до Закону «Про Національну поліцію України». І пенсії їм буде перераховано з 1 січня 2016 року з розстрочкою виплати коштів за попередній період. Тобто з 1 січня 2018 року вони будуть отримувати нові пенсії, а сума за попередній період їм буде виплачуватись починаючи з 1 січня 2019 року.
Підвищення пенсій військовослужбовцям, згідно з рішенням Уряду, відбудеться для 498 тис. осіб. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів. За словами Глави Уряду, обсяг фінансування, який знадобиться для реалізації ініціативи, становитиме близько 7 млрд грн, і кошти є.
«Ми прогнозуємо, що підвищення торкнеться 498 тис. військових пенсіонерів. На ці цілі ми витратимо цього року приблизно 7 млрд грн. Ми знаємо шляхи, яким чином мобілізувати кошти в рамках дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Рішення прийнято, до кінця тижня воно буде доведено на місця, розпочнеться робота з кожним пенсіонером. У березні-квітні пенсіонери отримають нові пенсії», – сказав Глава Уряду.
Загалом пенсії будуть переглянуті для 12 силових відомств. Підвищені пенсії мають отримати майже 498 тис. осіб. У бюджеті Пенсійного фонду передбачено 7,8 млрд грн для запропонованого підвищення військових пенсій.

http://zhitomir.today/news/economic/pensiya_viyskovim_zroste_v_serednomu_na_pivtori_tisyachi_griven-id24510.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (3 марта 2018 12:39)
3 Березня 2018, 10:47

Перерахунок пенсій військовим пенсіонерам буде здійснений з 1 січня 2018 року, і перші кошти люди почнуть отримувати вже в березні. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.
Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

http://oda.zt.gov.ua/vijskovi-pensioneri-pochnut-otrimuvati-pidvishheni-pensii-vzhe-v-berezni.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (9 марта 2018 16:47)
З 1 березня 2018 року встановлюється залежність розмірів посадового окладу та окладу за військовим званням від прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 30 серпня 2017 року № 704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб», яка вступила в дію 1 березня 2018 року.

Таке рішення забезпечить щорічне зростання розміру грошового забезпечення в залежності від збільшення соціальних стандартів у державі.

Так, розміри посадових окладів, окладів за військовим (спеціальним) званням військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня календарного року (але не менше 50% розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року), на відповідний тарифний коефіцієнт.

Грошове забезпечення військовослужбовців складається з посадового окладу, окладу за військовим (спеціальним) званням, щомісячних та одноразових додаткових видів грошового забезпечення.

Також в структурі грошового забезпечення збільшена частка посадового окладу та надбавки за вислугу років до 60% і зменшена частка додаткових видів в структурі грошового забезпечення з 85% до 40%.

http://oda.zt.gov.ua/z-1-bereznya-zminivsya-princzip-rozraxunku-posadovix-okladiv-vijskovosluzhbovcziv.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (10 марта 2018 10:06)
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 30 серпня 2017 р. № 704
Київ
Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/704-2017-п
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Как найти надежную клинику для
сдачи анализов на пролактин?

Добавил Marta24
Апрель 19, 2024

Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024