|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

До уваги учасників АТО: як отримати санаторно-курортну путівку

Категория: Общество

1

Учасник АТО має можливість самостійно обрати заклад санаторно-курортного лікування залежно від власних вподобань та пріоритетів.

 

ЯК ОТРИМАТИ ПУТІВКУ

Відповідно до постанови КМУ від 31 березня 2015 року № 200 для одержання путівки особа повинна перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Щоб стати на облік необхідно подати до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення УБД або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

ЯК ОБРАТИ САНАТОРІЙ

У березні 2017 року були затверджені зміни в Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками УБД та інвалідів війни.

Відповідно до Постанови КМУ №110 від 1 березня 2017 року учасники АТО отримали право вибирати заклад санаторно-курортного лікування самостійно.

Якщо обраний заклад відповідає вимогам, встановленим постановою та готовий прийняти учасника АТО, то між органом соціального захисту населення, особою та санаторно-курортним закладом укладається тристоронній договір про отримання путівки та надання лікування.

Дізнатися про санаторії, до яких надаються путівки, можна звернувшись до органів соціального захисту населення, де працівники зобов’язані ознайомити учасника АТО з переліком санаторно-курортних закладів, можливостей лікування, умовами проживання та харчування, вартістю путівки.

Після отримання необхідної інформації особа має 10 днів на те, щоб визначитися з вибором санаторію.

Основною законною підставою для відмови може бути відсутність у закладі санаторно-курортного лікування належних умов відповідно до діагнозу особи. В такому випадку орган соцзахисту має запропонувати інший санаторій.

Гранична вартість путівки, на яку можуть розраховувати учасники АТО при виборі санаторію, визначається щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном. На сьогодні відповідно до затвердженого наказу для УБД6 300 грн. (з ПДВ),для інвалідів війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції – 5 250 грн. (без ПДВ).

ТЕРМІН ПЕРЕБУВАННЯ В САНАТОРІЇ

Термін перебування в санаторії складає 18-21 день.

У путівку має бути включене проживання, триразове харчування, лікувально-діагностичні процедури. Перелік послуг може різнитися залежно від санаторію.

За бажанням особи, їй можуть надаватися додаткові послуги за умови оплати санаторно-курортному закладу вартості наданих послуг за рахунок власних коштів.

Після закінчення санаторно-курортного лікування, при виписці з санаторію потрібно не забути отримати талон від путівки. Цей документ передається до органу соціального захисту населення і є підтвердженням отримання послуг, що є необхідним для проведення розрахунку з санаторієм.

Оскільки оплата путівки проводиться лише після того, як особа пройшла повний курс лікування, є можливість відмовитися від лікування в разі надання неякісних послуг та обрати собі інший санаторій. Таке нововведення однозначно є стимулом для санаторних закладів для покращення умов та надання послуг належної якості.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: (0412) 24-08-46.

Матеріал сайту: http://oda.zt.gov.ua/

Написал: kobra (20 ноября 2017 18:20)
Інформація щодо санаторно-курортних закладів, які забезпечують осіб з інвалідністю, чорнобильців та
часників антитерористичної операції послугами з санаторно-курортного лікування

Перелік
Санаторії


http://www.berdychiv.com.ua/rshennya/vikonavchiy-komtet/5566-nformacya.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (20 ноября 2017 18:55)
Чорнобильці зможуть отримати грошову компенсацію замість путівки


1Громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, зможуть отримати грошову компенсацію замість путівки.

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА

Громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1, та дітям, яким установлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, передбачається виплата грошової компенсації замість путівки у розмірі 35 відсотків від одного прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня відповідного року для осіб, які втратили працездатність (із заокругленням до однієї гривні).

Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 8 листопада 2017 року № 838 «Про розмір середньої вартості путівки для виплати грошової компенсації замість путівки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Проектом Закону України «Про Державний бюджет України, на 2018 рік» планується встановлення розміру одного прожиткового мінімуму, для осіб, які втратили працездатність, за станом на 01.01.2018 на рівні 1373 грн, відповідно, розмір компенсації становитиме 480 грн.

У разі виникнення запитань щодо оздоровлення «чорнобильців» телефонуйте за номером: (0412) 42-19-56.


http://oda.zt.gov.ua/chornobilczi-zmozhut-otrimati-groshovu-kompensacziyu-zamist-putivki.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024