|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

В інтернатах Житомирщини цього року в рамках реформування системи у 10 підготовчих та перших класів не набирали дітей

Категория: Общество

 

На Житомирщині функціонує 17 інтернатних закладів, з них 5 -загальноосвітніх, 10 - спеціальних та 2 - це навчально-реабілітаційні центри.
oda.zt.gov.ua
За даними облдержадміністрації, не відкрились підготовчі та перші класи у 7 школах-інтернатах / oda.zt.gov.ua

 

У 2017/2018 навчальному році зменшилась кількість перших та підготовчих класів у 7 інтернатних закладах Житомирщини. Як повідомили УНІАН у прес-службі Житомирської облдержадміністрації, на цьому акцентував голова Житомирської ОДА Ігор Гундич вчора, 31 жовтня, під час семінару-тренінгу за участю Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби та міністра соціальної політики Андрія Реви.

Як зазначається у повідомленні, 10 підготовчих та перших класів не відкрили в інтернатних закладах, оскільки діти цьогоріч розпочали навчання у школах з інклюзією.

«Житомирщина готова до реформування інтернатних закладів. І перші кроки до цього ми вже зробили. Так, цього року ми не набрали дітей у 10 підготовчих та перших класів у 7 інтернатних закладах. Це свідчить про тенденцію зменшення кількості дітей, які виховуватимуться у таких інтернатах, та водночас про збільшення інклюзивних класів у школах, де можуть навчатись діти із спеціальними освітніми потребами. До 2025 року всі діти Житомирщини мають бути в умовах, наближених до родини. Впевнений, що ця реформа на Житомирщині – одна з тих, яка стане успішною та ефективною», – зазначив Гундич.

За даними облдержадміністрації, не відкрились підготовчі та перші класи у 7 школах-інтернатах – Бердичівській, Новоград-Волинській загальноосвітніх школах-інтернатах, Довбиській, Коростишівській, Кмитівській, Вишевицькій, а також у Житомирській №1 спеціальних школах-інтернатах.

Водночас діти з особливими освітніми потребами тепер навчаються у школах з інклюзивною освітою, яких у цьому році на Житомирщині збільшилось до 171 загальноосвітніх закладів. Інклюзивним навчанням охоплено 323 дитини, що на 34 учнів більше, ніж було у минулому навчальному році.

«Крім цього, керівники інтернатних закладів Житомирщини сприяють перебуванню учнів у сім'ї, тому щороку збільшується кількість дітей, які навчаються у спеціальних закладах без проживання», - йдеться у повідомленні облдержадміністрації.

Загалом же, у 2017-2018 навчальному році в інтернатних закладах області стало менше на 154 дитини у порівнянні з минулим роком. І наразі у таких закладах навчається 2 тис. 486 дітей.

Як повідомляв УНІАН, 31 жовтня у Житомирі Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба, представники Житомирської облдержадміністрації та міжнародної неурядової організації Lumos (Великобританія) підписали меморандум про співпрацю у реалізації пілотного проекту з реформування інтернатів області.

Як відомо, на Житомирщині функціонує 17 інтернатних закладів, з них 5 -загальноосвітніх, 10 - спеціальних та 2 - це навчально-реабілітаційні центри.

Матеріал сайту: https://www.unian.ua/

Написал: kobra (2 ноября 2017 07:02)
Ігор Гундич: До 2025 року на Житомирщині інтернатів не буде – кожна дитина матиме родину

http://oda.zt.gov.ua/igor-gundich-do-2025-roku-na-zhitomirshhini-internativ-ne-bude-–-kozhna-ditina-matime-rodinu.html

До 2025 року на Житомирщині не повинно бути інтернатних закладів. Мають бути прийомні родини, будинки сімейного типу, заклади з умовами, максимально наближеними до форм родинного виховання. В них діти почуватимуться, як у сім’ях, виховуватимуться і соціалізуватимуться.


На цьому наголосив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, відкриваючи семінар-тренінг «Впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки в Житомирській області» 31 жовтня.

«Мені приємно, що саме Житомирська область є пілотною у реформуванні інтернатних закладів і стане першою, де відбуватиметься цей процес. Я хочу, щоб всі учасники семінару сьогодні вийшли звідси з думкою – до 2025 року інтернатних закладів на Житомирщині не повинно бути. Мають бути інші заклади родинного типу, прийомні сім’ї. Адже задля кращого життя дітей від інтернатної форми виховання ми маємо відійти», – зазначив Ігор Гундич.

Голова ОДА підкреслив, що краще кошти, які виділяє держава і обласний бюджет, спрямовувати не на інтернати, а на дітей: «На Житомирщині 1,8% від загальної кількості дітей, що навчаються, перебувають в інтернатних закладах. На одну таку дитину ми виділяємо близько 150 тис. грн в рік. Краще ці кошти спрямовувати не на заклад, а на дітей, які перебуватимуть у родинах і відчуватимуть підтримку і ці колосальні суми. Тоді ці діти будуть краще виховані та більш соціалізовані до життя».

Таким чином кошти підуть не на персонал, утримання приміщень, а конкретно на дітей.

Читайте далі: http://oda.zt.gov.ua/igor-gundich-do-2025-roku-na-zhitomirshhini-internativ-ne-bude-–-kozhna-ditina-matime-rodinu.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024