|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичевом пройшовся хор колядників (ВІДЕО)

Категория: Культура

alt

Ці двадцятеро майбутніх педагогів та викладачі Бердичівського педагогічного коледжу знають: новорічно-різдвяні свята – час для дива у нашому житті. А тому третій рік поспіль дарують його бердичівлянам у рамках проекту «Привітай колядками Бердичів». Студенти з викладачами одягають традиційне українське вбрання, беруть музичні інструменти і рушають на підприємства та в установи міста колядувати.

Олеся Євпак вчиться на 2-му курсі, але колядує з хором уперше.

«Українські колядки неймовірні за звучанням, гармонією, хоча здається, що коли їх співаєш – вони легкі. Наша мета – принести людям радість та задоволення», – говорить дівчина.

У міській поліклініці колядників послухати зібрались чи не всі лікарі. Заколядував для них уперше і першокурсник Богдан. Хлопець розповідає: гроші, які назбирають, підуть на добрі справи.

«Ми допомагаємо воїнам АТО, також нещодавно організували концерт для дітей-інвалідів, закупляли подарунки. Також на потреби коледжу. Співаючи, ми ніби відтворюємо події, які були колись, адже раніше також ходили хатами колядувати. Відновлюємо традиції українського народу», – говорить першокурсник музичного відділення Богдан Беззубець.

«Ми колядуємо не для того, щоб заробити гроші. Хочемо отримати заряд енергії і відтворити традиції. Щирі і вдячні слухачі, які запрошують нас колядувати, дають подарунки: цукерки для студентів і гроші, які ми використовуємо з благодійною метою», – додає засновник проекту «Привітай колядками Бердичів» Ольга Яблонська.

На міському ринку студенти розпочинають святкову програму з м’ясного павільйону. У базарний день людей тут вистачає. Багато хто здивований гамірній юрбі, дістає телефон, щоб зняти відео чи фото. Колядники ж свою справу знають.

Далі по курсу – торгові ряди ринку. Настрій у колядників веселий, під музичний супровід вони знають, чим здивувати продавців та покупців. Головне, кажуть, щоб бердичівляни у не зовсім зимову погоду відчули наближення свят. Люди реагують на колядки із захватом.

На швейній фабриці на студентів уже очікують. Зі слів керівництва, діти щороку у них бувають, тож працівники чекають їхнього приходу, бо з колядниками і настрій святковий приходить.

«Це дуже потрібно, діти в такий час, як ясні зірочки, приносять до нас позитив у колектив. Усі чекають цього дня. Приємно для Бердичева, що в нас є така молодь талановита, що їх вчать талановиті викладачі. Для міста це велика радість», – розповідає голова правління ПАТ «Бердичівська фабрика одягу» Галина Стукало.

Колядувати і посівати хлопці та дівчата йдуть у всі цехи фабрики. Заради цього видовища працівники лишають роботу. Бо коли прийшли колядники, кажуть, то й настрій святковий від них передається.

Репертуар колядок у коледжі щороку змінюється, щоб здивувати людей чимось незвичним і новим. А коли колядників гарно приймають, вони заряджаються небувалим позитивом на весь наступний рік. Тим паче, що на носі сесія, тож гарні емоції потрібні і студентам. Їм дарують гроші і просять не залишати такої гарної справи.

«Звичайно, аж мурашки по шкірі йдуть. Настрій підіймають і надихають, бо це свято, Ісус народився, це родинне свято, щасливе», – каже Тетяна Звягельська, яка працює у розкрійному цеху.

«Тут прийшли, заспівали і відчуваєш, що от Новий рік, Різдво, це дуже приємно. Трошки сумно ми живемо, а хочеться, щоб такі свята були. Люди хочуть і наяву, і на душі щоб було веселіше. Так що обов’язково», – говорить начальник розкрійної дільниці Галина Росовецька.

Щоб колядки гарно звучали, студенти педколеджу витратили чимало часу на репетиції і сценарій. Але у проекті беруть участь лише ті, хто сам цього захотів.

«Це нелегко, це вечірні репетиції після занять, це понаднормова робота викладачів, тому це непросто. У нас мало студентів старших курсів, бо вони готуються до екзаменів, у них зараз сесія. Переважно ми робимо ставки на студентів 1-2-х курсів», – говорить викладач Бердичівського педагогічного коледжу Наталя Ісмаїлова.

На майбутнє студенти та викладачі хочуть записати колядки Бердичівщини і Житомирщини загалом, щоб не втратити традицій пращурів. Ці обрядові пісні обіцяють професійно опрацювати, щоб люди їх почули від студентів-колядників у наступні роки.

Матеріал сайту: http://zhitomir.today/

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Футболки з рок групами
Добавил friza
Апрель 16, 2024

Купити жіночу спідницю
Добавил keduji
Апрель 16, 2024

Избавиться от тяги к
наркотикам

Добавил Jannetta
Апрель 16, 2024

Форекс
Добавил MOSCOWW
Апрель 16, 2024

Zip пакет
Добавил KasaSamp
Апрель 16, 2024