|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Готуйте «бабло», дорожчає тепло: бердичівський виконком все вирішив (ВІДЕО)

Категория: Власть

alt

Бердичівляни мають бути готовими до підвищення вартості на теплову енергію на 18% із 15 лютого. Для бюджетних установ і організацій з 1 лютого вона теж зросте аж на 60%. Таке рішення виконавчого комітету прийнято 30 січня.

Заступник міського голови міста Бердичева Сергій Онофрійчук розповів: «Основним чинником перегляду цін на теплову енергію є зростання вартості складових, з яких і складається вартість тепла. Це зростання вартості природного газу для потреб бюджетних установ і організацій – на 60%. Також зросла ціна газу на майже 11% для інших споживачів. І для населення вона теж виросла. Зросла в ціні вода і електроенергія, виросла мінімальна зарплата майже на 23%. Якщо взяти структуру централізованого опалення для населення, то там майже 65% – це газ, 7,16% – електроенергія, 5,4% – оплата праці, 16,8% – ПДВ».

Понад 70% споживачів теплової енергії у Бердичеві – населення – користуються пільгами і субсидіями. Тому, зазначив заступник міського голови, підняття тарифів на тепло їхнього сімейного бюджету фактично не змінить. «Якщо ми не піднімемо вартості на тепло, доведеться дотувати підприємства тепломережі з міського бюджету. Якщо у минулі десятиліття основними споживачами тепломережі були промислові підприємства і різні організації, то зараз це переважно тільки населення – 80%», – говорить він.

На засіданні виконкому повідомили: тарифи на тепло у містах області практично однакові, дещо нижчі вони у Коростені і Житомирі. Але там не враховано зросту електрики і мінімальної зарплати, тому їх теж корегуватимуть.

Член виконкому і волонтер Сергій Адам’якдивується: «Як можна під час війни піднімати тарифи? Це сепаратистські рішення. Я не говорю це про місцеву владу, ми відштовхуємось від того, що диктують зверху. Кабмін, думаю, підвищив зарплату і пенсію на мінімальні відсотки, то плата за комуналку росте теж. Я не знаю, як цим українцям вижити».

А як вирішуватиметься питання встановлення теплових лічильників у будинках? Зі слів директора «Бердичівтеплоенерго» Андрія Кучевського та заступника міського голови Сергія Нофрійчука, минулоріч у Бердичеві встановлено 30 таких лічильників, на що спрямували 1 млн 200 тис. грн.

«Є деякі ОСББ, які не хочуть встановлювати теплові лічильників, хоча закон зобов’язує це робити. Багато будинків мають чимало автономного опалення. Тому встановлювати там лічильники на сьогоднішній день економічно недоцільно. У решті будинків будемо встановлювати і за кошти міського бюджету, і за кошти тепломережі. У найближчий рік-два цей процес буде завершено. З тих будинків, які підлягають оснащенню таким лічильником, уже 75% його мають. Є будинки старого фонду на декілька квартир, без підвальних приміщень, встановити там лічильник нема як», – повідомив заступник міського голови.

ВІДЕО: Віталій Сінєльніков 

Автор: Юлія Сінєльнікова

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:

Написал: kobra (2 февраля 2018 08:32)
Шановні споживачі послуг з
централізованого опалення та теплової енергії!

Відповідно до ст.13 Закону України «Про теплопостачання», постанови Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», керуючись пп. 2 п. «а» ст. 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Бердичівської міської ради рішенням від 30.01.2018р. № 20 «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення» встановив для КП «Бердичівтеплоенерго» наступні тарифи на послуги з централізованого опалення для першої групи споживачів (населення):
для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 1332,96 грн/Гкал (з ПДВ);
для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 32,50 грн. за 1 кв. м за місяць, протягом періоду надання послуги з централізованого опалення (з ПДВ).
Відповідно до п. 6 ст. 32 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», нарахування плати за новими тарифами буде здійснюватися, починаючи з 15 лютого 2018 року.

Крім того, вищезазначеним рішенням з 01.02.2018р. встановлено тарифи на теплову енергію для потреб:
- бюджетних установ та організацій - 1847,64 грн/Гкал (з ПДВ);
- інших споживачів (крім населення) - 1847,65 грн/Гкал (з ПДВ).

З сайту: http://berdpo.info/news/misto/shanovni_ ... 11014.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024