|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Аншлаг, овації, щирі інтерв’ю: прем’єрна вистава з Одеси у новому театрі Бердичева (ВІДЕО)

Категория: Культура

alt

Всесвітньо відома класика жанру – оперета Імре Кальмана «Сільва» стала прем’єрною у Бердичеві. Тут, у новому «Музично-драматичному театрі на Європейській» вистава відкрила театральний сезон. Першим на сцені зіграв Одеський академічний театр музичної комедії імені Михайла Водяного.

Глядачі з хвилюванням стежать за долею зірки кабаре Сільви Вареску і князя Едвіна Воляпюк. У ролі цієї красуні – актриса, родом з Бердичева, – Лілія Духновська-Бех. Уже 7 років вона – солістка академічного театру в Одесі, де виконує головні ролі у багатьох виставах.

«Скільки я себе пам’ятаю, стільки я співала. На гойдалці каталась – співала. І мама питала: ким ти будеш, донечко? Я казала, що звичайно я співатиму», – розповідає вона.

До мрії вона йшла поступово. Музична школа, затим музичне училище і консерваторія. У Києві з нею не склалось, тому рік працювала у Житомирському драмтеатрі. В Одесі талановиту дівчину взяли одразу на 2-ий курс консерваторії. Лілія упевнена: від мрії відмовлятися не варто.

«Хотіла співати оперету. Мені подобається цей жанр. Коли я вперше вийшла співати, дух перехопило просто. Це велике щастя», – говорить Лілія Духновська-Бех.

Театральне життя – це постійний шалений ритм. Гості з Одеського театру музичної комедії це доводять. О третій ночі вони сіли у потяг, щоб приїхати у Бердичів, де о 18-ій годині їхня вистава. Вони не втрачають жодної хвилини: під пильним оком головного режисера оркестр налаштовується на роботу, балет і актори паралельно репетирують на сцені. Разом з тим готують декорації.

«Сьогодні 65 людей на сцені, а я працюю зі 150, можу з 200. Це моя професія. Як мені це вдається? Та от так! Працюю! Насправді це попередня серйозна робота за столом. Як правило, півроку працюю над задумом», – ділиться із нами Володимир Подгородинський, головний режисер Одеського академічного театру музичної комедії.

Пан Володимир має 20 років професійного стажу у театрі, з яких 5 – він уже головний режисер. Чоловік каже: приміщення театру у Бердичеві чудове, має всі умови для роботи. Він упевнений: театр – це храм мистецтва, до якого треба вміти прокласти дорогу. Цим, мовляв, і має займатись керівництво увесь театральний сезон.

«До того, що ви створите трупу, вам треба запрошувати хороших артистів і колективи, отримувати гроші, здавати в оренду зал. Наш театр теж запрошує зірок з-за кордону, приїздять серйозні колективи. Двері театру мають бути відчинені для хорошого мистецтва, високого. Щоб не було халтури. Важливо щоб керівництво вашого театру запрошувало якісні колективи, щоб рівень культури в місті постійно зростав, був на високій планці», – розповідає головний режисер академічного театру в Одесі.

Після репетиції актриси починають «наводити красу». Уміння працювати над собою як і стежити за зовнішністю – це основні правила роботи. Поки жінки чаклують над образами, чоловіки налаштовують голос на оперний спів і діляться секретами театрального життя.

«Тонкість акторської гри – зробити це правдиво. Коли актори грають негідників чи закоханих, то це не означає, що так є насправді, що між ними гарні відносини»,розповідає Сергій Богаченко, артист театру.

В образі Сільви Лілія Духновська-Бех не може не зачарувати глядачів. Для неї виступ на сцені театру в рідному місті – хвилюючий. Адже тут у якості акторки вона вийде до глядачів уперше.

«Мені подобається моя робота, бо люди радіють. Вони приходять в театр послухати красиву музику, подивитись красивих акторів, як вони рухаються і гідно себе показують. Бо чим більше енергетики ти віддаєш, тим більше ти її отримуєш», – розповідає вона.

12-річна дочка Лілії не змогла приїхати з мамою, але вдома, в Одесі, – це головний критик актриси.

Після третього дзвінка глядачі в очікуванні оперети. Актори ж – в очікуванні гри.

У касі говорять: квитки на виставу розкупили за декілька днів. Імовірно, кажуть гості з Одеси, тому що «Сільва» – одна з оперет, яку можна дивитися і слухати нескінченно. Адже у ній поєднались чудова музика, дотепні діалоги, популярні арії улюблених героїв. Ця оперета є казкою для дорослих. І в антракті про це говорять і самі бердичівляни. Люди кажуть: хочуть, щоб і в Бердичеві була власна театральна трупа.

Друга дія оперети тримає глядачів у напрузі. Адже усі вболівають за перемогу кохання і щасливий кінець.

Без перебільшення можна сказати: прем’єра у Бердичеві вдалась. Люди задоволені і вдячні акторам за ковток «свіжого» повітря у ланцюжку буденних справ.

Театру у Бердичеві одеські актори бажають створити професійний колектив і вдячних глядачів. А ще – бути відкрити до спілкування з людьми та мас-медіа. Це, кажуть, невід’ємна складова успіху.

Як це було – дивіться у відео.

ВІДЕО: Віталій Сінєльніков 

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024