|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Гучно, музично, сміливо – до Бердичева приїхали ті, хто може заявити про себе з великої сцени (ВІДЕО)

Категория: Культура

alt

Бандура – це їхня вірна подруга протягом 6-ти-7-ми років. Вчитись грати на ній дівчата починали з 8-ми-9-ти років, нині їм по 14-15. Показати свою майстерність у Бердичеві вони приїхали з Хмельниччини. Тут, на ІІІ фестивалі-конкурсі вокально-інструментальної творчості учнівської молоді «Музика, що єднає молодь» – 2018 ансамбль бандуристок представляє Славуцьку дитячу школу мистецтв.

«Пропагуємо українське народне мистецтво, а саме український народний інструмент бандуру. Хочемо сьогодні показати його з найкращого боку. Ми виконуємо сучасні твори. Діти дуже люблять грати на бандурі, з радістю пропагують і несуть в народ це мистецтво. Це складний інструмент, але він є оригінальним і один у всьому світі. В яку б країну з ними не поїхати, завжди всі дивуються цьому інструменту», – розповідає керівник ансамблю бандуристів (м. Славута) Наталія Гайдейчук.

Вдома репетиції бандуристок відбуваються двічі на тиждень, вони вчать вокальні та інструментальні твори. На фестиваль, кажуть, приїхали не за перемогою, а щоб показати свою творчість.

«Мені подобається саме цей інструмент, подобається на ньому грати, він мені приносить задоволення, коли я на ньому граю. Вже сьомий рік навчався», розповідає бандуристка Настя Паршина.

«Мама не повірила, що я іду на бандуру, але потім всі звикли, що я граю на бандурі і просять мене частіше грати. Я ніколи не бачила такого інструменту і мені стало цікаво, що це таке, як на ньому грати», – говорить бандуристка Таня Ляшук.

Цього року організаторам фестивалю не довелося робити йому реклами, адже в інтернеті достатньо інформації. Серед учасників нині більше представників з Хмельницької, Вінницької, Житомирської областей. Є ті, хто приїхав уже вдруге.

«Головною метою нашого фестивалю є відкрити нові таланти, запалити зірочки на нашій головній сцені фестивалю і, звичайно, запросити найталановитішу молодь до студентської лави нашого Бердичівського педагогічного коледжу», розповідає куратор проекту «Музика, що єднає молодь» Ольга Яблонська.

Загалом у всіх номінаціях фестивалю 77 номерів, у яких задіяно близько 166 конкурсантів різного віку. Вони отримають дипломи лауреата, переможця або просто учасника у різних номінаціях, а також дипломи Гран-прі та солодощі.

«Сьогодні приймають участь 10 колективів малих та великих форм. Це ансамблі, тріо, дуети, а також 40 сольних виконавців, які будуть показувати таланти в народному, академічному та естрадному співі. Є 28 виконавців інструментального мистецтва. серед яких 11 музичних інструментів», – розповіла Ольга Яблонська.

Восьмеро дівчат із бердичівської 5-ї школи репетирують свій виступ прямо у коридорі. Їхній ансамбль «Веснянка», кажуть, встигає і навчання не пропускати, і співом займатись.

«Ми хочемо, щоб нас побачив Бердичів, що ми здатні на перемоги. Ми співаємо на перервах, уроки, само собою, ввечері – жартують дівчата.

Журі фестивалю-конкурсу зібралось компетентне. Місцеві і обласні фахівці наголошують: строго не судитимуть. Адже діти вже переможці, що зважились заявити про себе, знайти час і кошти на дорогу, щоб показати себе у всій красі.

«Я, коли їхав до Бердичева, дав собі таку чітку установку: об'єктивно оцінювати всіх суб'єктів. Чого буду бажати всім членам журі, будемо дотримуватися всіх критеріїв, як музичних, так і сценічних та загальномистецьких. Чим більше ми масово заохочуємо дітей, починаючи з найменшого віку і до вже дорослих дітей, скажемо так, тим менше проблем із вихованням нашого підростаючого покоління і в навчальних закладах, і на вулиці, і в соціумі взагалі», говорить старший викладач кафедри методики викладання навчальних предметів Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Валерій Бовсунівський.

Справжній майстер-клас хоровим виступом для конкурсантів показують студенти коледжу. Хор, у якому задіяні як дівчата, так і хлопці, майстерно виконує декілька українських пісень.

Фестиваль-конкурс «Музика, що єднає молодь» вже став регіональним, а наступного року, мають надію у коледжі, він стане всеукраїнським і збере на сцені представників різних областей.

ВІДЕО: Віталій Сінєльніков

Автор: Юлія Сінєльнікова

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024