|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бюджет участі-2018: що б обрали ви? А обрати, наче, і є з чого (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Із 1 березня у Бердичеві стартує голосування за проекти Бюджету участі-2018. Цього року їх надійшло 86. Найбільше серед них – про покращення інфраструктури міста, доріг, прибудинкових територій. Є проекти по благоустрою міського пляжу, парку Шевченка, Разумкова та Шкіроб'єднання, по продовженню реконструкції цвинтаря на Пушкінській. Автори, які минулого року перемогли, цьогоріч також подають проекти з продовження робіт.

У 2018 році до Бюджету участі активно долучились освітні заклади міста.

«Дошкільні навчальні заклади також подали свої ініціативи по облаштуванню території дитячих садочків з урахуванням новітніх освітніх програм. Це мають бути новітні сучасні павільйони з інтерактивностями для дітей, щоб більше проводити занять на свіжому повітрі. Є проект по реконструкції і осучасненню дитячої шкільної їдальні – це дуже актуальна ініціатива. Цей проект подала школа № 17», – розповідає секретар Бердичівської міської ради Юлія Лефтер.

Модернізувати пішохідний міст через Гнилоп’ять своїм проектом пропонує депутат міської ради Тетяна Домбровська. Його мета, каже, – безпека людей, які щодня з одного берега Бердичева переходять на інший. Зі слів автора проекту, на мосту давно час замінити перила та зробити належне освітлення. Можливо, застосувати сучасні технології покриття перил мосту, які накопичуватимуть вдень світло і віддаватимуть його уночі. А ще – дати людям можливість заїхати на міст на візку.

«Для людей з обмеженими можливостями, для мам із колясками, для тих, хто перетинає міст на велосипедах, є дуже незручним підйом, який має називатися пандусом. Тому одна з найважливіших речей – це сходинки і пандус. В ідеалі хотілось би повністю замінити пішохідну поверхню мосту. Однак, я думаю, що це буде неможливо в рамках цих коштів, тому це може бути проект на майбутнє, адже на це потрібно витратити мільйони», – говорить автор проекту Тетяна Домбровська.

У разі перемоги проекту, окрім коштів по Бюджету участі, пані Тетяна планує долучити до співпраці обласних депутатів з Бердичева.

Пішохідний міст, говорить вона, є фотозоною для багатьох туристів та мешканців міста. З нього видно фортецю босих кармелітів. А поряд із нею, каже, міст не дуже гарно виглядає. До речі, серед шести поданих жінкою проектів є й проект про підсвітлення фортеці уночі.

А це – Бердичівський міський відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Житомирській області. Саме тут реєструють шлюби. Зала для цих урочистих подій, здається, не змінювалась добрих декілька десятків років. Приміщення відділу, зі слів його працівників, є комунальним, а не державним. Утім, місто не виділяє коштів на його ремонт. Подейкують, причина в тому, що міська влада мріє проводити церемонії для молодят у театрі.

На думку Олександра Буніна, автора проекту реконструкції зали для урочистих подій, весілля має бути красивим і справжнім, не награним десь у кафе чи культурних закладах.

Офіційно оформити і провести шлюбні церемонії, переконаний він, можна у всім відомій залі. Якщо, звісно, зробити у ній ремонт, продумати шоу-програму для закоханих пар та їхніх гостей.

«Бюджет участі – це для того, щоб зробити щось для всіх, не для якогось конкретного місця чи району, а для всіх. Сюди приходить багато людей, тут починається нова родина, цей відділ для того, щоб всім було красиво, зручно, щоб люди відчували себе комфортно, за європейськими стандартами, як зараз модно говорити», – говорить автор проекту Олександр Бунін.

Ще один проект Олександра стосується стерилізації тварин. Чоловік сподівається на підтримку бердичівлян.

У Бюджеті участі цього року представлені проекти від дев'яти депутатів міської ради. Є поряд із ними і творчі проекти.

«Ініціатива по проведенню фестивалю „Французька весна“ – в проекті є такий фестиваль; є у нас такий багатофункціональний простір ще. Називається «Артковчег» по вулиці Червона. Це спортивно-мистецький громадський простір, автор проекту – відомий еквілібрист Анатолій Залевський», – говорить Юлія Лефтер.

Загальноміське голосування проходитиме на 1-му поверсі міської ради з першого дня весни і до середини березня. Маючи з собою паспорт, можна проголосувати за 6 проектів у різних мікрорайонах міста. Змішаного варіанту голосування, каже Юлія Лефтер, не буде.

«Для нас на другий рік впровадження Бюджету участі є дуже важливим, щоб довіра до самого процесу голосування була, щоб ми могли завжди перерахувати голоси, якщо це потрібно, щоб у нас був паперовий доказ того, як людина проголосувала», – каже вона.

Як і минулого року, Бердичів умовно поділено на 6 мікрорайонів. Відповідно після завершення голосування буде 6 переможців, які реалізують подані проекти протягом 2018 року. На кожен із них місто виділить 200 тис. грн.

Автор: Юлія Сінєльнікова

Матеріал zhitomir.today



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Как найти надежную клинику для
сдачи анализов на пролактин?

Добавил Marta24
Апрель 19, 2024

Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024