|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Будівельна амністія — 2018: громадяни зможуть узаконити самобуди

Категория: Власть

Рада продовжила термін прийняття в експлуатацію будівель, збудованих без дозволу

Верховна рада України прийняла 22 березня закон, яким, нарешті, подовжено термін прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва незначної складності, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт. Звісно, мовиться не про багатоповерхівки.

А саме — орган держархбудконтролю безоплатно протягом 10 робочих днів із дня подання заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені об’єкти будівництва, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів із незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт, за результатами технічного обстеження приймає в експлуатацію:

  • - збудовані в період із 05.08.92 р. до 09.04.15 р. індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв.м, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв.м;
  • - збудовані до 12.03.11 р. будівлі й споруди сільгосппризначення.

Нагадаємо: попередня будівельна амністія діяла в 2015 р. Аби її продовжити в останні дні, 2015 р. було зареєстровано відповідний законопроект. Як бачимо, народні депутати лише тепер згадали про нього.

Законопроект про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт. Номер, дата реєстрації:3696 від 22.12.2015

Вступає в дію після офіційного опублікування.

За повідомленням з офіційного веб-сайту Верховної Ради України: http://rada.gov.ua

Переглянути відео:

Написал: kobra (27 марта 2018 21:35)
“Щоб оформити документи необхідно звернутися до органів державного архітектурно-будівельного контролю, – повідомив жителів міста Бердичева Михайло Гайченя. – Згідно Закону заява повинна бути розглянута протягом 10 робочих днів. Але перед цим будівля повинна пройти технічне обстеження організацією, яка має відповідну ліцензію, щоб отримати підтвердження, що будівля побудована згідно державних будівельних норм. В нас такі організації в Бердичеві є, туди й потрібно звертатися. Хочу сказати, що це платна послуга. Всі інші послуги буде надавати відділ містобудування та архітектури на безкоштовній основі».

Згідно Закону України про регулювання містобудівної діяльності, право на забудову земельної ділянки реалізується її власником або користувачем. Власник – це особа, яка має право власності на земельну ділянку, користувач – це той, у кого знаходиться земельна ділянка в оренді. Звідси висновок: якщо земля не приватизована, або земля не знаходиться в оренді, значить не може бути оформлене право власності на зазначену самовільно побудовану споруду.

Попередньо термін дії амністії – до кінця 2018 року, точніше до 1 січня 2019 року

https://www.berdichev.biz/в-бердичеві-оголошено-чергову-амніст/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (30 марта 2018 23:42)
Відділ державного архітектурно-будівельного контролю інформує
Інформація Учора, 10:33

З метою підвищення якості та зручності надання адміністративних послуг, Державна архітектурно-будівельна інспекція України запровадила можливість отримання послуг у електронному вигляді. Для отримання послуги в електронному вигляді потрібно підписати декларацію (повідомлення) власним електронним цифровим підписом.
Зазначимо, що електронний підпис є обов'язковим реквізитом електронного документа, який використовується фізичними та юридичними особами для ідентифікації підписувача та підтвердження цілісності даних в електронному вигляді.
Електронні послуги доступні через портал Держархбудінспекції e-dabi.gov.ua
Електронні форми документів з автоматичною перевіркою та підказками максимально мінімізують ризик допущення помилок при їх заповненні.


http://www.berdychiv.com.ua/main/5913-vddl-derzhavnogo-arhtekturno-budvelnogo-kontrolyu-nformuye.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 сентября 2018 06:17)
31 серпня 2018 року набув чинності наказ Мінрегіону України від 03 липня 2018 року №158 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 серпня 2018 року за №976/32428) «Про затвердження Порядку проведення технічного обстеження і прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, будівель і споруд сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт» (далі – Порядок)

Даний Наказ встановлює процедуру та умови прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, будівель і споруд сільськогосподарського призначення, побудованих без дозвільних документів.

Тепер громадяни, користуючись спрощеною процедурою, можуть ввести в експлуатацію, зокрема, побудовані (без дозвільних документів) в період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв.м., а також господарські (присадибні) будівлі і споруди площею 300 кв.м., за умови, що вони були побудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення.

Читайте: https://www.berdichev.biz/скористайтесь-будівельною-амністіє/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил gutak
Март 28, 2024

Посоветуйте как выбрать виски?
Добавил unepubu
Март 28, 2024

Болит живот - что делать
(Днепр)?

Добавил Ninoshka
Март 27, 2024

Бронепластины
Добавил Lisive
Март 27, 2024