|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичів з 1 квітня відключили від теплопостачання і включати його не збираються

Категория: Политика

Бердичів з 1 квітня відключили від теплопостачання і включати його не збираються

З вчорашнього дня містяни вже мали змогу відчути прохолодну температуру у себе в домівках, так як батареї зранку стали холодними. Надія на те, що на ніч їх все-таки включать, згасла швидко, бо ні ввечері, ні вночі, ні тим більше зранку понеділка в домівках бердичівлян тепло не стало. Так само шоковані батьки дітей, котрі привели зранку свою малечу до дитячих садочків. Вихователі одразу ж попередили, що в приміщенні не опалюється, одягайте їх тепліше. Проте, як стверджують батьки, в групах з більш ніж 20-ти дітей, сьогодні прийшло менше 10-ти.

Про ситуацію, що склалася, сьогодні зранку говорили на засіданні виконавчого комітету Бердичівської міської ради. Заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Онофрійчук пояснив, чому Бердичів і всі міста України залишилися без теплопостачання, адже у цей список потрапило не лише наше місто.

Справа в тому, що Кабінетом Міністрів України у свій час було прийняте рішення про встановлення ціни на газопостачання для теплоенерго та організацій, котрі постачають тепло населенню, до 1 квітня. Відповідно 1 квітня всі підприємства України отримали від газорозподільчих організацій попередження про припинення газопостачання у зв’язку з тим, що немає договорів з НАК «Нафтогаз України» з ціною, котра буде, і відповідним лімітом. Минулої середи, 28 березня, Кабмін провів засідання і продовжив дію старої ціни, яка діяла до 1 квітня, аж до 1 червня. Тільки 31 березня було офіційно опубліковано дане рішення, як з вчорашнього дня НАК «Нафтогаз України» почав приймати заявки на укладення додаткових угод з 1 квітня по 1 червня від усіх теплопостачальних організацій країни. Попередньо відомо, що начебто договори будуть підписані, але стоїть питання знову ж таки з лімітами газу. Станом на понеділок не включеними залишаються більшість міст України, в тому числі і Бердичів, Житомир, Малин, Коростень… Навіть якщо додаткові угоди будуть підписані, питання про ліміт займе основне місце.

Як зазначає Сергій Онофрійчук, на сьогоднішній день температурний режим показує, що від завтра буде суттєве потепління і, можливо, немає доцільності далі включати та палити газ, використовувати кошти, в тому числі і з міського бюджету. Міський голова Василь Мазур додав, що у зв’язку з поки що не наданим лімітом газу містам України було вказано призупинити роботи котелень, і міська влада була до цього абсолютно готова, а керівництву теплоенерго були надані відповідні вказівки. Щоправда, на жаль, про таку готовність не знали бердичівляни, яким нині доводиться мерзнути у своїх домівках, бо сьогодні температура вночі опустилася до +2, а вдень обіцяли +6. Проте Василь Мазур газконторі задав питання на засіданні виконкому, чи дійсно необхідною була процедура пломбувати котельні, адже у разі зниження температури місту потрібно включитися знову в теплопостачання. А також додав, чи мало місто право призупинити роботу котелень і потім відновити її навіть на умовах безлімітного відбору з наданим НАК «Нафтогаз України» коефіцієнтом у 2,5, яка була необхідність пломбувати котельні і чи це обов’язково. Згідно наданої відповіді, враховуючи повідомлення, які надійшли на адресу «Бердичівтеплоенерго», 1 квітня о 07:00 всі котельні припинили самостійно прийом газу у рамках законодавства. Не маючи укладених договорів, підприємства не мали права брати газ, адже це розцінюється, як крадіжка державного майна. Згідно припису котельні припинили забір газу, а «Бердичівгаз» почав опломбовувати їх у якості обов’язкової процедури, без цього обійтися не можна було.

Офіційно опалювальний сезон в Бердичеві мають припиняти з 15 квітня. Як зазвичай, є винятки з правил: якщо буде підвищення середньодобової температури більш ніж +8 градусів, теплопостачання припинять раніше. Проте, оскільки місто на рівні з іншими опинилося у вищевказаній ситуації, то бердичівлянам варто сподіватися лише на обіцяне тепло надворі і грітися за допомогою обігрівачів, бо витрачати мільйонні кошти з бюджету при підвищенні температурних показників надворі, як було сказано, не резонно. До речі, останні дозволили використовувати і в дитячих садочках для обігріву приміщень. Школярам пощастило більше – навчальні заклади міста з сьогоднішнього дня і по 9 квітня включно знаходяться на канікулах.

Матеріал rio-berdychiv.info



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024