|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Як закохатися у дружину вдруге: на сцені театру у Бердичеві оперета «Летюча миша» зібрала повну глядацьку залу (ВІДЕО)

Категория: Город

alt

Оперета Йогана Штрауса «Летюча миша» не сходить зі сцен театрів чимало років. Привезли її і до Бердичева актори Одеського академічного театру музичної комедії імені Михайла Водяного. Колектив – майже 70 людей, це актори, балет, музиканти, хор. У Бердичів добирались потягом. Трохи відпочивши з дороги, розпочинають репетицію вистави на три дії. Головні герої тренують голос, паралельно починає працювати балет і хор. А в оркестровій ямі розміщуються музиканти і диригент.

У головній ролі – Лілія Духновська-Бех, актриса родом з Бердичева, яка от уже 7 років є солісткою театру в Одесі. Вона втретє виходить на театральну сцену у рідному місті. Каже, це не менш хвилююче, бо кожен виступ є унікальним. Роль у «Летючій миші» стала дебютною в її кар’єрі. П’єса, говорить актриса, дещо повчальна як для жінок, так і для чоловіків. Її героїня Розалінда – домашня жінка, яка зуміла закохати свого чоловіка Генріха в себе вдруге. Але вже як світська дама в масці летючої миші. Тільки от чоловік не впізнав її на маскараді у цьому образі. У пориві освідчення в коханні до жінки в масці Генріх презентує їй годинник – подарунок дружини.

«Вона взагалі дуже скромна, домашня жінка. Чоловік у неї не любить сидіти вдома, він любить відпочити, повеселитись. У нього є друг, з яким вони розважаються, відпочивають. Вона дізналась, що він іде на бал, а їй сказав, що йде у в’язницю. Вона вирішила його провчити. Він закохується у неї на балу в костюмі летучої миші. Залицяється до неї і не розуміє, що то вона», – розповідає акторка Одеського академічного театру музичної комедії Лілія Духновська-Бех.

Партнер актриси Тимофій Криницький допомагає їй із перших днів роботи у театрі в Одесі. Там, каже, Лілю обожнюють.

«Прекрасний голос, чарівна зовнішність, чудові вокальні і зовнішні дані. Поряд із нею відчуваєш себе чоловіком», – говорить соліст Одеського академічного театру музичної комедії Тимофій Криницький.

У Бердичеві актор уперше, втім, говорить, атмосфера тут спонукає до самовираження. Чоловікові подобається грати не лише позитивних героїв, він любить характерних персонажів, як-от комерсант Генріх Айзенштайн в «Летючій миші». Про нього Тимофій каже: це бовдур, який не помічає прекрасну жінку поряд. Це гуляка, який отримав урок на все життя. Разом з тим п’єса має іншу лінію – про мрію покоївки Адель стати акторкою. І вона здійсниться у доволі цікавий спосіб.

«Людина настільки захопилась відпочинком і задоволенням, що забула, що поряд є прекрасне створіння – чарівна дружина, яка любить його і яку він просто обожнює і жити без неї не може, як він зрозуміє. З іншого боку – це казка про Попелюшку: дівчина-прислуга стає королевою балу», – каже він.

Диригент оркестру Одеського академічного театру музичної комедії пан Володимир усе життя вчився музиці і має відповідні дипломи. Чоловік унікальний тим, що водночас є солістом театру, поетом, композитором і диригентом. Спершу боявся працювати з оркестром, бо мав досвід роботи лише з хором. Та ще під час навчання в консерваторії йому легко давалось диригування оперними сценами.

«Чого запрошувати чужих чи гастрольних, заїжджих диригентів, їм треба платити чималі гроші. А тут своє чучело в театрі – себе маю на увазі. Тим паче, диплом дозволяє. Мені запропонували спробувати свої сили. Я бачив звукову палітру образно, відчував. У цьому сенсі для мене не було труднощів проявити себе на цьому поприщі. Я чую гармонію, завжди чую фальш і нерівність у темпі, одразу це припиняю, борюсь за якість музики», – розповідає соліст Одеського академічного театру музичної комедії, поет, композитор і диригент Володимир Кондратьєв.

Актори кажуть: оперету «Летюча миша» люблять за те, що вона заряджає їх неймовірним драйвом та емоціями. Гра на сцені наповнює щастям. Позитивно заряджену енергетику вони взамін віддають і глядачам. А коли у залі аншлаг, як-от у Бердичеві, де у глядацькій залі театру яблуку ніде впасти, актори знають: їхню працю цінують, а, отже, і люблять. Тим паче, що п’єса допомагає розрядитись людям від буденних проблем.

«Досить довга вистава, але вона у бадьорому і веселому настрої. Я приїжджаю додому і не можу заспокоїтись ще години три, весь час після вистави хочеться пити шампанське і веселитись. Коли ти бачиш, що глядачам подобається, ти ще більше стараєшся викластись, не на 100, а на 200%. Ти віддаєш енергетику, а отримуєш ще більше. Це дуже надихає», – говорить акторка Лідія Духновська-Бех.

Глядачі у Бердичеві знають: вистави Одеського академічного театру музичної комедії пропустити не можна. Бо кожна вистава – це щось неймовірне.

Одеські актори планують відвідати Бердичів ще неодноразово. Ті, хто мав змогу і час насолодитись їхньою грою, радять без зайвих вагань прийти на вистави. Це, кажуть, відпочинок для душі, який ви точно не забудете.

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил 2Z518r
Апрель 20, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024