|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Місце у топ-200 шкіл країни і першість в області із ЗНО: у Бердичеві святкує 1 вересня гімназія-лідер знань (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Перший дзвоник по-новому: у Бердичівській міській гуманітарній гімназії №2 відмовились від класичних форм святкування 1-го вересня. Натомість 730 учнів, з яких 27 випускників і 58 першокласників, отримали дорожні карти. Діти середньої і старшої школи підуть знайомитись із пам’ятками міста та робити фоторепортаж і відеоколаж, які з понеділка покажуть у школі. А першачки уперше в житті мають познайомитись із незвіданим досі світом науки, який вони пізнаватимуть у кращій школі області за рейтингом результатів зовнішнього незалежного оцінювання. Вчителі радіють: рівень знань учнів впевнено тримає заклад у лідерах.

«Цього року ми пішли ще далі, отримали більші досягнення. За результатами ЗНО наша гімназія увійшла у рейтинг топ-200 кращих шкіл України за загальним рейтингом і посіла 149-те місце. А також ми увійшли в топ-200 за 3 предметами: математика, українська мова та хімія», - розповідає вчитель математики Євгенія Іщенко.

Секрет успіху, кажуть у гімназії, простий: дітям потрібна мотивація, підтримка батьків і якісна робота вчителів. Лідерство у ЗНО із точних наук не заважає гімназистам гарно володіти іноземною мовою.

«В нашій гімназії головною іноземною мовою є англійська. Вона вивчається поглиблено. Також вивчається іспанська та польська мови. Наша гімназія єдина у місті здавала ЗНО з англійською мови на рівні В2, усі учні здали на достатньому і високому рівні. Двоє моїх однокласниць стали переможницями програми «Флекс» і цей навчальний рік проведуть у США», - каже учениця 11 класу гімназії Марія Лисюк.

Для маленьких гімназистів з батьками організували 10 локацій із справжніми науковими дослідженнями. Тут діти стають учасниками експериментів і знайомляться зі шкільними кабінетами. Як от із класом хімії, де залюбки чаклують над еліксиром успіху.

«Це еліксир, так званий, звичайно, успіху, який складався з різних компонентів, кожен з яких символізував певну якість, яка їм потрібна буде протягом всього навчання в стінах гімназії», - каже , вчитель хімії Алла Крсек.

Після такого, говорять діти, в школу ходити і справді буде цікаво. У кабінеті фізики на першокласників чекають не менш цікаві досліди: світло, яке не потребує розетки; прилад, що змушує літати папірці; кулька, яка не лопне від голки; стрибаючі кільця.

«Для 1 класу щось цікаве підібрати, бо з 7 класу лише вивчається фізика, щоб їх зацікавити, то має бути ефект зоровий, щоб вони побачили і їм було цікаво», - говорить вчитель фізики Олена Фурзікова.

А от у класі хореографії маленькі гімназисти відірвались наповну. Танцювати сюди, кажуть батькам, ходитимуть із задоволенням.

Один із 2-х 1-их класів навчатиметься у гімназії за освітньою програмою Савченко, інший – за інноваційною технологією «Росток». Головне, що прагнуть тут дати цим дітям, - це якісні знання і зберегти їхнє здоров’я. А умови для цього є.

«У кожному класі, де навчатимуться першачки, створено 7 навчальних зон: читання, письма, центр математики, природознавства, мистецький центр, зона гри і відпочинку. Оновився також наш коридор, він став веселим, яскравим, багатофункціональним, тут ми маємо змогу розмістити різні творчі роботи дітей, показати їхні досягнення», - говорить Світлана Кондратюк, вчитель початкових класів.

«В кожній школі є своя фішка. У нас – це культ знань. В нас діти, які навчаються, вони отримують задоволення. Дитина має не з-під палки, або тому, що так сказали, а із отриманим задоволенням», - каже директор міської гуманітарної гімназії № 2 Ірина Толочко.

Щоб малюки підкріпились, їх запрошують на комплімент від шеф-кухаря гімназії. У шкільній їдальні запах домашньої випічки не лишає байдужим нікого. Тепер можна і про враження від школи розповісти.

«Це навчальні класи, там, де діти навчаються чогось розумного. Мені сподобалось робити експерименти в бутилочці і дуже смачні пиріжки», - каже першокласник Всеволод Шевченко.

«Сьогодні частуємо пиріжками. Виникла така цікава ідея запросити їх як гостей, організувати таке свято. Солоденький коровай і пиріжки, сік і компот – те, що люблять діти», - каже Тетяна Українець, шеф-кухар гімназії.

Директор закладу – Заслужений працівник освіти України пані Ірина каже: 2-ій гімназії майже 120 років. Тут працювала вчителем її мама, навчалась вона і її діти. Тому чим живе і як працює школа – жінка знає досконально. Тут завжди говорять батькам правду про досягнення дітей.

«Завжди говоримо чесно батькам про рівень навчальних досягнень дітей. Не для того, щоб дитину зламати чи батьків якось розчарувати. А для того, що хто знає правду, хоче завтра жити добре, той має знати правду», - каже вона.

З 87-ми працівників гімназії 70 - вчителі, майже 20 із них – випускники закладу. Усі вони – колектив, який не хоче зупинятись на досягнутому. Попереду – більші перемоги із новими учнями.

Автор: Юлія Сінєльнікова
Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024