|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На Житомирщині обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту трьом особам, підозрюваним у порушенні правил безпеки, унаслідок чого загинули 8 осіб

Категория: Криминал

У Бердичеві прокуратура звернулася до суду про визнання недійсними проведених з порушенням закону торгів за бюджетні кошти на суму понад 700 тис грн

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель 8 осіб, з яких двоє малолітні.

У вівторок, 13 листопада 2018 року, за клопотанням, погодженим із процесуальним керівником, ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира усім трьом підозрюваним обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.
Як повідомлялося раніше, посадових осіб комунального підприємства м. Бердичів підозрюють у підробленні службової документації щодо проведення періодичного прочищення димових каналів у багатоквартирному будинку та не забезпеченні додержання вимог законодавства при проведенні робіт з підвищеною небезпекою із газовим обладнанням.
Протиправні дії працівників комунального підприємства, у тому числі порушення технічних вимог та інструкцій охорони праці призвели до загибелі в одній з квартир восьми осіб, серед яких - двоє малолітніх, що сталося у березні цього року у Бердичеві.
Досудове розслідування за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.
Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Автор: Прес-служба прокуратури Житомирської області

Переглянути відео:

Написал: kobra (15 ноября 2018 18:14)
Смерть восьми людей, які вчаділи навесні у Бердичеві, могла спричинити службова недбалість працівників ЖЕКу. Такого висновку через вісім місяців слідства дійшли правоохоронці, – йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Зібрано докази, що ціла родина загинула, бо комунальники вчасно не почистили димар. На лавах підсудних у різних залах троє працівників одного ЖЕКу. Їх підозрюють у порушенні правил безпеки, через яке загинули восьмеро людей.

У Бердичеві родина із восьми людей учаділа у власній хаті. Їхні тіла знайшли в березні в одному з будинків Бердичева. В одній квартирі бездушними лежали матір, батько, двоє їхніх дітей, двоє онуків – трирічний та зовсім немовля – дівчина сина та сусідка, яка зайшла в гості. Експертиза встановила, що люди вчаділи. Сусіди загиблих підозрювали, що трагедія трапилася через газову піч, у якій роками не трусили сажі.

«Ми ходили, казали: дайте нам пічника, щоб нам прочистили димоходи. Років 20 ці димоходи ніхто не чистив», – стверджувала сусідка загиблих Зінаїда Стрілецька.

За вісім місяців слідства прокурори встановили, що пічник не лише несумлінно ставився до роботи, а й підробляв документацію.

«У деяких квартирах він проводив вказані роботи, а в деяких квартирах він взагалі їх не проводив, а самостійно підписував за мешканців будинку вказаний наряд виконаних робіт і акт виконаних робіт. За його свідченнями, він взагалі не проводив прочисток вказаного вентканалу», – повідомив прокурор відділу прокуратури Житомирської області Микола Клименко.

55-річний пічник, який звільнився одразу після трагедії, свою провину заперечує. І звинувачує в нещасті самих загиблих: мовляв, щоби зекономити, вони топили газову піч дровами і навіть сміттям. А вентканал узагалі закривали.

«Я їх попереджав. На той момент, коли я їх перевіряв, вентиляція була забита пінопластом. Пінопласт я викинув і попередив. Вони палили дровами, скатами, пластмасою, чим попало, сміттям», – стверджує підозрюваний пічник Володимир Величко.

Його колишніх колег – майстра та керівника ЖЕКу – прокурори звинувачують у відсутності в пічника приладів для вимірювання загазованості в квартирах. Однак майстер Олена Алексєєва запевняє, що видавала обладнання за запитом пічників.

Якщо провину підозрюваних доведуть, їм загрожує до 8-ми років ув'язнення. На час слідства суд усіх трьох узяв під домашній арешт.

http://zhitomir.today/news/accident/u_berdichevi_sudyat_pratsivnikiv_zheku_za_smert_rodini_yaka_vchadila_u_vlasniy_kvartiri_video-id28830.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024