|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Рішення про введення воєнного стану буде винесено на розгляд Ради – Президент (оновлено)

Категория: Политика

alt

На терміновому засіданні РНБО Президент України Петро Порошенко заявив, що підтримує проект рішення про введення в державі воєнного стану у зв’язку з військовою агресією РФ.

Проект рішення буде внесено на розгляд Верховної Ради України.

Воє́нний стан — це особливий правовий режим, що вводиться в країні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності, її територіальній цілісності.

Воєнний стан передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози та забезпечення національної безпеки, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

За виняткових обставин воєнний стан застосовують для відновлення порядку в країні та збереження цивільної форми врядування, або для об’єднання людей у випадку військового вторгнення іншою країною.

Матеріал сайту: https://tva.ua/2018/11/26/rishennia-pro-vvedennia-voiennoho-stanu-bude-vyneseno-na-rozhliad-rady-prezydent/

Відео: https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/2587254-prezident-voennij-stan-vvoditsa-vinatkovo-dla-posilenna-oboroni-ukraini.html

26 листопада о 16.00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Про це заявив під час брифінгу секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов, інформує кореспондент Укрінформу.

«Вважаю військові дії російських вояків проти кораблів ВМС України актом агресії проти нашої держави, і РНБО внесла пропозицію Президенту оголосити правовий режим воєнного стану на 60 днів. За це рішення проголосували всі присутні члени РНБО. Президент провів переговори з головою ВР Андрієм Парубієм і досягнута домовленість щодо зібрання позачергового засідання Верховної Ради України на завтра на 16 годину. О 16 годині ВР, відповідно до Конституції України, повинна розглянути рішення Президента і після позитивного голосування правовий режим воєнного стану буде реалізовуватись у країні», - заявив Турчинов.

Він додав, що рішення РНБО буде надруковане в ЗМІ перед винесенням його на голосування до ВРУ.

Відповідаючи на питання чи вплине впровадження військового стану на передвиборчу кампанію, Турчинов зазначив: «У випадку нормалізації ситуації воєнний стан може бути скасований у будь-який час».

Згідно з законом «Про правовий режим воєнного стану», воєнний стан - це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

Пропозиції щодо введення воєнного стану на розгляд президентові України подає РНБО. У разі прийняття рішення щодо необхідності введення воєнного стану Президент видає указ про його введення і негайно звертається до Верховної Ради України щодо його затвердження та подає одночасно відповідний проект закону. Указ президента України про введення воєнного стану, затверджений ВРУ, підлягає негайному оголошенню через засоби масової інформації або оприлюдненню в інший спосіб.

Матеріал ukrinform.ua

Написал: kobra (26 ноября 2018 18:01)
В ОБСЄ представили звіт щодо ескалації в Азовському морі

https://www.unn.com.ua/uk/news/1764510-v-obsye-predstavili-zvit-schodo-eskalatsiyi-v-azovskomu-mori
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (29 ноября 2018 10:34)
Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні». 26 листопада Глава держави підписав Указ «Про введення воєнного стану в Україні» і в той же день Верховна Рада ухвалила Закон про його затвердження.

Документом передбачається, що воєнний стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

У Законі також міститься норма, що у період воєнного стану часткова мобілізація оголошується Президентом у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і оборони України.

Згідно Указу №393, воєнний стан вводиться на 30 діб, до 26 грудня, у зв'язку із черговим актом збройної агресії з боку РФ, що відбувся 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки проти кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, що мав важкі наслідки, іншими агресивними діями Російської Федерації в Азовському та Чорному морях, наявною загрозою широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації, на тлі окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та частини Донецької та Луганської областей.

Відповідний Указ підписаний також у зв’язку з небезпекою державному суверенітету та незалежності України, її територіальній цілісності та з метою створення умов для здійснення органами державної влади, військовим командуванням, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями наданих їм повноважень, необхідних для відсічі збройній агресії та забезпечення національної безпеки, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до пункту 20 частини першої статті 106 Конституції України, Закону України "Про правовий режим воєнного стану".

http://oda.zt.gov.ua/prezident-pidpisav-zakon-pro-vvedennya-voennogo-stanu-v-ukraini.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024