|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

За перебування у Бердичеві з туристів братимуть податок

Категория: Экономика

altТуристичний потенціал нашого міста кожного року дедалі більше зростає. Окрім паломників, котрі традиційно щоліта приїздять до Бердичева, а також туристів єврейської національності, які відвідують могилу Леві Іцхака, представників польської громади, які приїздять на Дні польської культури в Бердичеві, також чимала кількість людей залюбки організовують туристичні поїздки до міста чотирьох культур. 

Більшої привабливості та збільшеного туристичного потоку місто зазнало і після його участі у конкурсі «Сім чудес України», члени журі якого визначили наше місто таким, що має туристичний потенціал. Доволі часто доводиться бачити візитерів з країн Європи та навіть Америки, які захопливо прогулюються вулицями міста та вслуховуються в історію створення будівель, будинків, костелів тощо, дивуючись красі архітектурних пам’яток.

Туристи кілька днів проживають в Бердичеві, а то і більше, деякі їдуть сюди і по роботі, вирішують свої справи, відвідують заклади харчування, магазини та купують на згадку сувеніри. Проте не лише на це їм доводиться витрачати кошти, адже громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію міста Бердичева та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі), мають заплатити туристичний збір, тобто певний відсоток від мінімальної заробітної плати, визначеної в Україні.
Нині на розгляд сесії Бердичівської міської ради VII скликання винесено проект рішення, що стосується порядку обчислення і сплати туристичного збору до міського бюджету. Даний проект рішення і Положення вже розміщені на Офіційному порталі Бердичева і вступає в дію вже з 1 січня цього року. Згідно Положення, справляння збору може здійснюватися з тимчасового розміщення у готелях, гуртожитках, будинках відпочинку, інших закладах готельного типу тощо. А справляють туристичний збір податкові агенти, якими можуть бути юридичні особи, філії, відділення та інші відокремлені підрозділи юридичних осіб, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі). Також до податкових агентів належать квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб у місця проживання (ночівлі), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму, та юридичні особи, уповноважені міською радою.

Що ж до самої ставки туристичного збору, то, як прописано у положенні, вона встановлюється за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) у розмірі 0,5 відсотка - для внутрішнього туризму та 5 відсотків - для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення. Тобто у грошовому еквіваленті, враховуючи, що мінімальна заробітна плата з січня 2019 року становить 4173 грн., виходять наступні суми:
- для внутрішнього туризму – 20,87 грн. з однієї особи за добу тимчасового розміщення;
- для в’їзного туризму – 208,65 грн. з однієї особи за добу тимчасового розміщення.

В Положенні також прописані особливості і порядок сплати туристичного збору:

«Платники збору сплачують суму збору авансовим внеском перед тимчасовим розміщенням у місцях проживання (ночівлі) податковим агентам. Особа здійснює тимчасове розміщення платника збору у місцях проживання (ночівлі), що належать такій особі на праві власності або на праві користування, виключно за наявності у платника збору документа, що підтверджує сплату ним туристичного збору відповідно до цього Положення. У разі дострокового залишення особою, яка сплатила туристичний збір, території міста, сума надмірно сплаченого збору підлягає поверненню такій особі у встановленому Податковим Кодексом України порядку.

Податкові агенти сплачують збір за своїм місцезнаходженням щоквартально, у визначений для квартального звітного (податкового) періоду строк та відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця (у лютому - до 28 (29) включно). Податкові агенти, які сплачують збір авансовими внесками, відображають у податковій декларації за звітний (податковий) квартал суми нарахованих щомісячних авансових внесків. При цьому остаточна сума збору, обчислена відповідно до податкової декларації за звітний (податковий) квартал (з урахуванням фактично внесених авансових платежів), сплачується такими податковими агентами у строки, визначені для квартального звітного (податкового) періоду».

 

Матеріал сайту: https://zhitomir-online.com/


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

Скачать музыку в mp3
Добавил MillerM
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024