|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Ілюзія освітнього процесу через незавершений ремонт: Гришківці обурені станом гімназії селища (ВІДЕО)

Категория: Общество

alt

Ошатна та сучасна зовні і підтоплена травневими зливами у підвалі: у селищі Гришківці на Бердичівщині все ніяк не закінчать ремонт гімназії. Її термомодернізацію почали тут у кінці 2016-го року. Згодом повністю перекрили дах і утеплили більшу частину фасаду. 1-го травня 2018-го почали внутрішні роботи у половині приміщення гімназії, яке досі відгороджене. Фактично закінчили ремонт їдальні і харчоблоку, де замінили обладнання на нове. Але через незакінчені роботи учні молодшої школи досі тут не харчуються. А з 1-го вересня гімназія працює у дві зміни, бо 21-му класу не вистачає кабінетів.

«Не можна в повній мірі використати той потенціал, технічні засоби, обладнання, яке є в гімназії. На жаль ми змушені відмовитись від кабінетної системи, учні сидять по своїх класах, вчителі приходять до них на уроки. Крім того виходить так, що за одними партами доводиться сидіти учням молодших і старших класів», - говорить Володимир Вержибок, директор гімназії.

У класах 2-го і 3-го поверхів, які зазнали ремонту, залишилось доробити плінтуси, встановити розетки, вимикачі та обладнання. У лютому, зі слів директора, компанія з Житомира, яка виграла тендер, ремонт припинила.

«Якщо говорити за якість виконання робіт – вона прийнятна. Але якщо говорити про темпи виконання робіт, звичайно, я не задоволений, і батьки, і всі. Бо за планом ми мали б 1 вересня 18-го року розпочати у нових приміщеннях»,- каже директор.

Через навчанням дітей у дві зміни близько 20 гімназистів вимушено змінили школу. Батьки звертаються за поясненнями до чиновників.

«За рахунок наших дітей проходять якісь процеси в державі, які незрозумілі мені. Бо є терміни виконання договорів підряду, є кошти, які були виділені. Чому вказані терміни не виконуються? Так, я розумію, можливо, немає коштів, і нам треба почекати. Але батькам треба знати правду, щоб ми знали і володіли інформацією», - говорить Світлана Сидорчук, голова батьківського комітету гімназії.

В обласному департаменті регіонального розвитку кажуть: у 2017-му році на завершення ремонту даного об’єкту треба було 34 млн. грн. На 1-ше січня поточного року залишок по роботам складає 21 мільйон.

«Ми просимо в цьому році 19,4 мільйона з державного фонду регіонального розвитку і інша сума – співфінансування з місцевого бюджету. Даний об’єкт, як і всі об’єкти, які фінансувались за кошти ДФРР, не було профінансовано по спецфонду у повному обсязі. Тобто, весь обсяг спецфонду не був профінансований. Тому цей об’єкт фізично не вдалось ввести», - говорить Євген Кульчицький, директор департаменту регіонального розвитку ЖОДА.

Половина гімназії досі без ремонту. Тут кажуть: щоб перейти на навчання в одну зміну, треба закінчити ремонт всієї будівлі. Чи буде це до 1-го вересня сумніваються, адже вже рік чують самі лише обіцянки про повноцінний навчальний процес. Діти ж мріють перейти у комфортні класи.

«Там дуже гарні стелі і світлі класи. Мені сподобалось те, що в перших класах там намальовані різні малюнки, вони дуже світлі», - каже Дар’я Бокановська, вчиться у 4 класі.

Інколи учням доводиться навчатись у майстерні чи актовій залі через нестачу кабінетів. Спортзал гімназії перетворився на склад, де зберігаються матеріали для ремонту та різне обладнання, меблі.

«Діти на 2 зміні не можуть так серйозно поставитись до навчання як це можливо зранку. Особливо з мого предмету – математики. Діти планують здавати ЗНО в 11 класі, тому їм потрібна серйозна підготовка. Навчання в 2 зміни – це дуже складно», - говорить Тетяна Мельничук, вчитель математики.

У 2018-му селищна рада виділяла на ремонт гімназії півмільйона гривень. Цьогоріч за рахунок інфраструктурної субвенції, на яку очікують, на об’єкт спрямують ще понад 2 мільйони гривень.

«Ми розуміємо, що це дуже масштабний і чудовий проект. Але якби фінансування надходило з початку року або хоча б усередині і у тих обсягах, які обіцяли, то воно б все скоріше робилося», - говорить Ірена Лісова, голова Гришковецької ОТГ.

455 учнів, з яких 66 першачки, напевно, найбільше очікують повноцінної роботи гімназії. Батьки жартують: обіцяного три роки ждуть, тільки от випуск може бути раніше, ніж завершення ремонту.

Автор: Юлія Сінєльнікова

Матеріал zhitomir.today

Переглянути відео:



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024

Выбор авто
Добавил Liaі
Апрель 24, 2024