|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві вогнеборці ліквідовують пожежу на полігоні твердих відходів на загальній площі близько 700 м. кв. (ФОТО)

Категория: Происшествия

alt

За екстреним номером «101» 8 вересня о 17:13 надійшло повідомлення про пожежу на полігоні твердих відходів в м. Бердичів. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України у Житомирській області.

«По прибуттю на місце події вогнеборці встановили, що відбувається горіння сміття окремим осередками на загальній площі близько 700 м2. Найвища точка насипу складає 10 м., глибина прогарів близько 2 м. Сильний вітер сприяв швидкому розповсюдженню полум’я. Зважаючи на те, що відстань до найближчого вододжерела становить 4 км, впродовж минулої доби рятувальники здійснили 40 виїздів для заправки техніки водою», – йдеться у повідомленні.

Станом на 10:00 09 вересня залишається горіння на площі близько 500 м2 Гасіння пожежі ускладнюється неможливістю під'їзду техніки та доступу особового складу до окремих осередків пожежі.

До ліквідації пожежі залучено 10 одиниць техніки та 23 чоловіка, з них: 15 рятувальників та 4 одиниці техніки ДСНС, 2 цистерни та 2 чоловіка від МКП «Бердичів-Комунсервіс», 2 самоскидача, екскаватор, бульдозер та 6 чоловік від ТОВ «Полісся-Екосфера».

Наразі ситуація контрольована. Загрози розповсюдженню пожежі немає.

Нагадаємо, що на Житомирщині за минулу добу рятувальники ліквідували 15 загорянь сухої рослинності, внаслідок яких вогнем пройдено 30 га території.

alt

Матеріал zhitomir.today

Написал: kobra (11 сентября 2019 21:31)
Пожежа на сміттєзвалищі: засідання комісії з питань ліквідації НС


11 вер. 2019, 14:25
На полігоні твердих побутових відходів продовжує горіти і тліти сміття на близько 400 м2; пожежа, хоч місцями її дещо вдається локалізувати, виникає в інших місцях і про ліквідацію наразі мова не йде. Про першочергові необхідні заходи говорили вчора по обіді у міськвиконкомі, на засіданні комісії із надзвичайних ситуацій.

Ускладнює гасіння пожежі суха жарка погода та пориви вітру, складнощі із підвозом води.

Вчора на сміттєзвалищі працювало 2 одиниці спецтехніки, 9 чоловік особового складу рятувальників та кілька додаткових одиниць техніки, серед яких бульдозер, вантажівки й водовози. Проте й цього для ліквідації пожежі виявилось недостатньо.

Причину загорання на сміттєзвалищі офіційно не названо, проте рятувальники попередньо кажуть: все вказує на підпал!

Серед окреслених першочергових заходів – безпека людей, які вже не одну добу працюють на об’єкті, збільшення техніки, підвіз землі й води, облаштування власних скважин чи резервуарів для води.

Автор: Олена Лук'янюк

Камера: Дмитро Піньківський

http://www.trkvik.tv/posts/pozhezha-na-smittiezvalyshchi-zasidannia-komisii-z-likvidatsii-ns
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 сентября 2019 07:26)
Через смог зі сміттєзвалища бердичівлянам радять закривати вікна і менше бувати на вулиці

13.09.2019р.
За даними МНС-ників, нині відкритих осередків вогню немає, проте сміття тліє глибоко всередині. Аби перешкодити доступу повітря, шари непотребу наразі просипають землею.

Тим часом працівники Бердичівського районного управління Держпродспоживслужби спільно з міжрайвідділом обласного лабораторного центру виконують заміри показників забрудненості повітря у різних частинах міста. Зокрема, досліджують вміст двоокису азоту, окису вуглецю та сірчистого ангідриду.

Результати досліджень, проведених на вулиці Олімпійській, Паризької Комуни, Семенівській, Одеській слід очікувати у понеділок. Наразі відомо, що за результатами обстежень у Скраглівці, вміст двоокису азоту перевищує норму на 20%, окису вуглецю – на 34%. Це ще не критично, але і не так безпечно, говорить Валерій Биков.

Саме тому Держпродспоживслужбою видано рекомендації з метою попередження появи негативних наслідків впливу продуктів горіння. Фахівці радять обмежити перебування на вулиці, особливо вранці, коли концентрація смогу максимальна. Вікна й двері щільно закривати, фізичні навантаження обмежити, промивати рота й носа сольовими розчинами, вживати більше рослинної їжі та кисломолочних продуктів.

Лист із відповідними рекомендаціями надіслано і міському управлінню освіти. Поки що проводити уроки на відкритому повітрі не забороняють, але у випадку погіршення ситуації таке можливо, зазначили у Держпродспоживслужбі.

http://www.trkvik.tv/posts/cherez-smoh-zi-smittiezvalyshcha-berdychivlianam-radiat-zakryvaty-vikna-i-menshe-buvaty-na-vulytsi
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (20 сентября 2019 06:48)
Станом на 19 вересня (вже більше тижня) продовжує горіть і тліти на полігоні твердих побутових відходів. Площа загорання зменшилась до 20% і працювати на сміттєзвалищі продовжують уже без допомоги рятувальників.

http://www.trkvik.tv/posts/pozhezhu-na-smittiezvalyshchi-likvidovano-na-80
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил Sergey1826
Апрель 23, 2024

Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024