|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Поліція Житомирщини закликає: накажіть літнім батькам сповіщати вас про будь-яких непроханих візитерів

Категория: Криминал

altЗа минулі вихідні дві пенсіонерки постраждали від непроханих гостей, які під виглядом представників офіційних організацій прийшли до їх домівок. Правоохоронці розшукують пройдисвітів і разом з тим закликають громадян до обачності у спілкуванні із незнайомцями.

18 січня до Хорошівського відділення поліції надійшло повідомлення про крадіжку грошей з будинку 83-річної жительки с. Небожа. Під час з’ясування обставин бабуся розповіла поліцейським про те, що цього ж дня до її домівки приходили дві невідомі жінки, які назвались представницями соціальної служби. Саме після їх візиту літня господиня й виявила зникнення із своєї схованки більше 4 тисяч гривень.

Наступного дня подібна заява надійшла до відділу поліції і від 77-річної жительки м. Коростеня. В її ситуації до своєї домівки жінка впустила незнайомку, яка назвалась контролеркою газової служби. Отримавши повний доступ до оселі, візитерка нібито перевірила газове обладнання і за деякий час покинула будинок пенсіонерки. Водночас звідти вона винесла грошові збереження господині в національній та іноземній валюті еквівалентом більше 30 тисяч гривень.

За вказаними фактами крадіжок (ст.185 ККУ) правоохоронці розпочали кримінальні провадження, у рамках яких встановлюють причетних до злочинів осіб.

Водночас правоохоронці звертаються до громадян: щоб ні ви, ні ваші рідні не постраждали від шахраїв, дотримуйтесь елементарного правила – припиніть довіряти незнайомцям!

Як показує практика, НЕВІДОМІ ВАМ ЛЮДИ, які з’являються на порозі вашого дому або телефонують з раптовими пропозиціями вигідної допомоги, купівлі/продажу, обміну, виграшів і т.п., ПОЛЮЮТЬ НА ВАШІ ГРОШІ!

НЕЗНАЙОМЦІ, які перестрічають вас на вулиці із пропозиціями поворожити, зняти порчу, розділити несподівану грошову знахідку і т.д. ПОЛЮЮТЬ НА ВАШІ ГРОШІ!

Запам’ятайте самі та перекажіть заходи перестороги своїм рідним. Подбайте про те, щоб із літніми батьками, які проживають окремо, у вас завжди був телефонний зв'язок і накажіть БЕЗ ВАШОГО ВІДОМА НЕ ВПУСКАТИ до квартир і будинків незнайомих людей, ким би вони не називались, та НЕ ПРИЙМАТИ будь-яких рішень із значними фінансовими затратами У ВАШУ ВІДСУТНІСТЬ.

Матеріал novini-zt.info

Написал: kobra (29 января 2020 11:31)
На Житомирщині поліція розшукує пройдисвітів, які у жительки райцентру видурили гроші за пустий гаманець

29 Січня 2020

Двоє шахраїв перед літньою жителькою м. Андрушівки видали себе за іноземців, які потрапили у халепу. Щиросердна допомога коштувала жінці в гривневому еквіваленті понад 15 тисяч гривень. Нині правоохоронці розшукують шахраїв і попереджають жителів регіону про небезпеку. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Увечері 27 січня до Андрушівського відділення поліції звернулася 73-річна жителька райцентру із заявою про вчинене відносно неї шахрайство. Правоохоронцям заявниця розповіла класичну історію з описом шахрайських махінацій, які рідко фіксуються на Житомирщині, а тому, певне, й видалися вірогідними.

За словами ошуканої жінки, цього ж дня до її обійстя зайшли чоловік і жінка. Вони назвалися громадянами іншої держави, невпевнено і плутано говорили російською і українською. Втім зуміли пояснити господині, що потрапили у ДТП і тепер на термінову допомогу їм потрібні гроші. Валюта в американських доларах у них нібито є, однак, мовляв, треба українські гривні. Тож парочка висловила готовність залишити пенсіонерці гаманець із запасами в обмін на її збереження. Таку потребу вони пояснили нібито відсутністю реального часу шукати обмінники у незнайомому місті.

Звісно, пропозиція миттєвого збагачення одразу ж подіяла на жінку швидше, тож вона погодилася допомогти стражденним. За пропоновану валюту вона віддала у руки незнайомцям 5 тисяч гривень і навіщось 350 євро.

Бабуся чесно витримала дві години, не розкриваючи чужий гаманець. Коли ж таки перевірила його, на зміну радості прийшло прикре розчарування: жодних іноземних банкнот у середині не було. З цим і кинулася до поліції.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці встановлюють особи зловмисників і місце їх перебування.

http://zhitomir.today/news/crimminal/na_zhitomirshchini_politsiya_rozshukuie_proydisvitiv_yaki_u_zhitelki_raytsentru_vidurili_groshi_za_pustiy_gama-id35748.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (9 февраля 2020 08:18)
Упродовж 3-4 лютого до Коростенського відділу поліції надійшло два повідомлення від місцевих жителів про шахрайства. Сумарно заявників ошукали на понад 150 тисяч гривень. Нині по обом фактам тривають досудові розслідування. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

Першою до поліції звернулася 82-річна пенсіонерка. Жінка розповіла, що 3 лютого близько 15 години до її квартири прийшла невідома жінка, років п’ятдесяти. «Добродійка» повідомила бабусі про нову грошову реформу, за якою необхідно терміново поміняти наявні кошти на купюри нового зразка.

Довірившись незнайомці, господиня дістала свої збереження, понад 20 тисяч гривень, та обміняла їх на запропоновані жінкою купюри. І лише після того, як та пішла, пенсіонерка зрозуміла, що її ошукали та зателефонувала до поліції.

На місці події працювала слідчо-оперативна група місцевого відділу. Оглянувши з півтора десятка купюр номіналами у 500 євро та 100 доларів, правоохоронці виявили на кожній із них напис «Сувенір».

Від продуманої схеми шахраїв постраждав і 37-річний житель району. За словами чоловіка, 28 січня він знайшов оголошення про продаж та розмитнення автомобіля марки «Volkswagen Transporter» на одному з популярних інтернет-сайтів. Того ж дня заявник зв’язався з продавцем та домовився про купівлю автівки. Останній скинув йому фотографії своїх документів та номери банківських рахунків, на які необхідно відправити кошти.

Незабаром довірливий покупець пішов до терміналу та перерахував на кожну із зазначених карток по кількадесят тисяч гривень, а в загальному – понад 135 тисяч.

Проте, отримавши домовлену суму, продавець ані на повідомлення, ані на телефонні дзвінки не відповідає. Лише після цього заявник зрозумів, що його ошукали та зателефонував до поліції.

По обом фактам правоохоронці розпочали досудові розслідування за ст. 190 (Шахрайство) КК України. Нині слідчі Коростенського відділу поліції з’ясовують усі обставини подій та осіб, причетних до них.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024

Стройматериалы
Добавил Нарния
Апрель 22, 2024

Чайный сервис Luminarc
Добавил Нарния
Апрель 22, 2024

Какие механические игровые
клавиатуры популярны в 2024
году?

Добавил Nagibator
Апрель 22, 2024