|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві обмежують масові заходи та проводитимуть дезінфекцію транспортів і приміщень

Категория: Медицина

У Бердичеві обмежують масові заходи та проводитимуть дезінфекцію транспортів і приміщень

Про це все говорили сьогодні на скликаному у міській раді засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС міський голова, його заступники, керівники управлінь, відділів, медичних закладів та інших важливих структур.

Причиною зібрання стала тема захворювання на коронавірус, який, окрім більш ніж в 30-ти країнах, вже зафіксовано і в Україні. Саме тому члени комісії зібралися, аби не лише обговорити цю проблему, а й прийняти рішення стосовно заходів, які повинні проводитися у Бердичеві з метою недопущення захворювання і його поширення, а також тих заходів, які повинні виконуватися у разі, якщо, не дай бог, випадки коронавірусу будуть зафіксовані у нашому місті чи сусідніх містах.

Найперше доповідала головний лікар ЦМЛ Лариса Бабікова, акцентуючи увагу на кількості хворих, вилікуваних та померлих від коронавірусу в різних країнах, а потім розповіла про готовність міської лікарні до попередження захворюваності і на випадок надзвичайних ситуацій.

 

За її словами, інформація про зафіксовані випадки в світі і Україні постійно відслідковується і моніториться. Станом на 04 березня у світі зареєстровано 93 160 випадків, підтверджених лабораторно, з низ 3198 – це летальні випадки, одужало 50 697 осіб, що говорить про зменшення кількості важких випадків і захворювання протікає у більшій мірі у легкій та середній формах. В Україні підтверджено лабораторно один випадок захворювання у Чернівецькій області. Міська лікарня спільно із лабораторним центром збиралися на засідання, аби розробити певний алгоритм дій при одиноких і при масових поступлення осіб з підозрою на коронавірус.

 

При поодиноких випадках особа може або самостійно звернутися до сімейного лікаря, прийшовши на прийом чи у телефонному режимі. При спілкуванні з пацієнтом лікар повинен уточнити анамнез, запитати, чи відвідував він країни, де зафіксовано коронавірус. Якщо є підозра на те, що це може бути дане захворювання, пацієнт має бути госпіталізований у виділенні госпітальні обласні бази. В нашій області – це Житомирська міська лікарня №1 для дорослих та Житомирська обласна клінічна лікарня – для дитячого населення.

 

Якщо анамнез говорить про те, що пацієнт не перебував у зонах ризику, але має ознаки вірусної інфекції, то його можна госпіталізувати до ЦМЛ Бердичева в інфекційне. У відділенні екстреної медичної допомоги виділено 2 автомобілі спеціалізовані, призначені для транспортування таких пацієнтів. В інфекційному відділені пацієнт може самостійно звернутися або ж його транспортують автомобілем. Пацієнта підвозять у виділений окремий бокс, якщо це одиноке поступлення, то перший бокс з окремим входом з вулиці. Медичні працівники будуть в засобах індивідуального захисту, яких вистачає, визначатимуть температурну реакцію, збиратимуть анамнез, дізнаватимуться про контактних особах, яких або госпіталізуватимуть, або, якщо людина відповідальна і не контактує ні з ким, а знаходиться вдома на самоізоляції, то госпіталізації не треба, можна у контактному режимі спілкуватися з лікарем чи викликати його додому.

 

На виділену суму у 195 тисяч гривень усі необхідні засоби в лікарню закуплені, медикаменти в резерві лікарні також є, вони закуплені були раніше. Ще додатково виділені 110 тисяч гривень лікарня завтра отримає на інші засоби захисту тощо.

 

Далі були обговорені заходи, які необхідно почати проводити у місті вже зараз. Про це розповів представник Держпродспоживслужби, акцентуючи увагу на тому найперше усім роботодавцям потрібно моніторити стан здоров’я своїх працівників і у разі найменших симптомів захворювання, відправляти до лікаря.

 

У Житомирському обласному лабораторному центрі є спектр фахівців для забору матеріалів , на днях будуть доставлені тест-системи для аналізу на коронавірус. Дана хвороба віднесена до особливо небезпечних інфекцій, тому алгоритм дій потрібно розробляти не лише у медичних закладах, а й у закладах освіти, місцях масового скупчення людей, в транспорті тощо.

 

Перш за все, це раннє виявлення захворювання, ізоляція та обсервація. Крім того, посилення режиму дезінфекції у закладах. На вокзалах, в лікарні, амбулаторіях і всіх можливих установах мають бути розвішені пам’ятки і їх же потрібно вручати людям. В автопарку буде проводитися дезінфекція міського, приміського та міжміського транспорту. Щодня, а краще, щоб щогодинно, проводилася дезінфекція спеціальними засобами у всіх приміщеннях, особливо магазинах і супермаркетах та там, де постійний великий потік людей. Дієво використовувати старий, але ефективний метод у вигляді обмотування ручок дверей змоченими у дезінфікуючому засобі тканинами.

 

З 06 березня і до поки що кінця цього місяця масові заходи і Бердичеві будуть припинені. У школах і садочках рекомендують обмежити святкові заходи, батьківські збори або проводити заходи без батьків у колі дітей, вчителів і вихователів, адже це теж, хоч і частково, але може убезпечити від поширення захворювання.

 

На засіданні комісії з питань ТЕБ та НС було прийнято і затверджено комплексний план заходів, його доопрацюють, врахувавши доповнення і зауваження і розмістять у засобах масової інформації, аби бердичівляни могли детально ознайомитися. Бюджетні установи, в свою чергу за рахунок перекиду коштів на балансах установ повинні будуть закупити необхідні засоби дезінфекції. Зробити те ж саме наголошують з і приватним підприємцям для своїх офісів, установ, закладів, аби проводити дезінфекцію.

 

Матеріал rio-berdychiv.info

Переглянути відео:

Написал: kobra (11 марта 2020 07:56)
В області від 06 березня 2020 року терміном на один місяць обмежене проведення масових заходів. Таке рішення прийняли під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій минулого тижня.

Повний текст: http://oda.zht.gov.ua/news/na-zhytomyrshhyni-na-misyats-obmezheni-masovi-zahody/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024