|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У зв’язку зі складною епідеміологічною обстановкою, вирішено продовжити канікули у школах міста Бердичева

Категория: Власть

Враховуючи складну ситуацію, яка склалася з стрімким поширенням коронавірусу, у пятницю, 26 лютого за головуванням міського голови Сергія Орлюка відбулося засідання комісії Бердичівської міської територіальної громади з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про ситуацію з рівнем захворюваності на COVID-19 доповіла начальник відділу охорони здоров’я виконавчого комітету Бердичівської міської ради Валентина Остапюк. За її словами, останній тиждень в Україні фіксується стрімке збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію.

Особливо складна ситуація у Західній областях. Невтішна статистика і по Житомирській області, де за добу зафіксовано 455 нових випадків захворювання. Лідером залишається обласний центр, на другому місці Новоград-Волинський район. Замикає трійку лідерів по поширенню COVID-19 Бердичівський район, де за останню добу виявлено 79 випадків коронавірусу. З них 68 захворівших – жителі міста Бердичева, у тому числі 7 дітей.

Начальник відділу охорони здоров’я наголосила: кількість хворих щодня збільшується. Сьогодні в Бердичеві зафіксовано 571 активних хворих, які перебувають на амбулаторному лікуванні та в інфекційному відділенні Бердичівської міської лікарні, 22 особи з підозрою на короновірусну інфекцію госпіталізовані до лікарні. По 90 дослідженням очікуються результати ПРЛ-тестів. В інфекційному відділенні лікарні перебуває 97 хворих з підтвердженим COVID-19, 62 людини знаходиться на кисневій підтримці, з них один пацієнт підключений до апарату ШВЛ.

Найгірше, що починають хворіти діти. Вже 48 дітей з підтвердженим діагнозом коронавірус зараз знаходиться під наглядом сімейних лікарів та педіатрів, ще 9 дітей перебувають під наглядом приватних педіатрів. На щастя перебіг хвороби у всіх середньої важкості та на даний час не потребують госпіталізації. За словами Валентини Остапюк, бердичівляни масово не дотримуються карантинного режиму, а хворі на коронавірус або особи, які з ними проживають, вільно пересуваються містом не дотримуючись режиму самоізоляції.

Начальник управління освіти і науки виконавчого комітету Бердичівської міської ради Валентина Адаменко інформувала, що наразі захворіло вже 103 працівників закладів загальної середньої освіти, з них підтверджено COVID-19 у 53 осіб. Знаходяться на лікарняному 26 працівників дитячих садочків міста Бердичева, у 14 з них теж підтверджено коронавірус. Повністю закритий на карантин ДНЗ №26, з понеділка управління освіти вимушене закрити на карантин ще й дитячий садочок №22. Одна група на карантині в ДНЗ №2, дві групи в ДНЗ №16. Ще одна група закривається на карантин у ДНЗ №5. Коронавірусна інфекція офіційно підтверджена у 33 дітей шкільного віку та у трьох дітей дошкільного віку. Враховуючи таку складну ситуацію, Валентина Адаменко попросила продовжити лютневі канікули ще на тиждень (по 05 березня 2021 року), за рахунок весняних канікул. Що дасть змогу розірвати ланцюжок захворюваності та підготувати заклади освіти до прийому учень, провівши заходи про дезінфекції та санітарній обробці приміщень.

Начальник Бердичівського управління Держпродспоживслужби у Житомирській області Валерій Биков підтримав дану пропозицію. За його прогнозами, на наступному тижні кількість захворівших коронавірусом буде тільки збільшуватися. І якщо зараз не зупинити поширення інфекції, місто дуже скоро опиниться у червоній зоні, в результаті чого доведеться вводити жорсткі карантині обмеження. Він порадив уникати виїздів за межі області за рахунок обмеження участі бердичівлян у спортивних і мистецьких заходах на території інших областей. Валерій Биков порадив також утриматися від проведення концертних заходів та театральних вистав, або як мінімум контролювати дотримання карантинних вимог. Начальник Бердичівського управління Держпродспоживслужби у Житомирській області також акцентував увагу на недотриманні карантинних вимог з боку суб’єктів господарювання міста Бердичева. Порадивши звернути увагу на несанкціонований стихійний ринок по вулиці Ширшова, де здійснюється торгівля без засобів індивідуального захисту. Працівники Держпродспоживслужби постійно проводять заходи щодо перевірки дотримання карантинних вимог, проводячи роз’яснювальну роботу серед населення, складаючи приписи та виписуючи штрафи.

З урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ходіобговорення, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила:

  1. Інформацію. щодо рівня захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19 жителів Бердичівської міської територіальної громади взяти до відома.

2. Начальнику управління освіти і науки дозволити :

2.1 Перенести у школах Бердичівської міської територіальної громади термін весняних канікул (05.04.-09.04.2021) на період з 01 по 05 березня 2021 року, продовживши лютневі канікули.

2.2 Навчання у школах відновити з 09 березня 2021 року з можливим переходом на змішану (очно-дистанційну) форму навчання в залежності від епідемічної ситуації по місту. У цей період освітній процес у закладах дошкільної освіти здійснювати у звичайному режимі, у закладах позашкільної освіти за дистанційною формою.

3. Покласти на керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти Бердичівської міської територіальної громади забезпечення управління і контролю за дотриманням правил противоепідемічної безпеки у закладах.

4. Керівникам закладів освіти заборонити відвідування закладів освіти здобувачами у разі, коли на самоізоляції через контакт з підтвердженим випадком СOVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів та персоналу закладу.

5. Зобов’язати керівників підприємств, установ, організацій, управлінь, відділів виконкому Бердичівської міської територіальної громади:

5.1 Продовжити роботу та вжити організаційних заходів для посилення інформаційної роботи серед населення щодо важливості дотримання та виконання протиепідемічних заходів в умовах карантину з урахуванням вимог комунікаційного плану щодо проведення інформаційної кампанії серед населення м.Бердичева, пов’язаний з подоланням коронавірусної хвороби COVID-19, який затверджено протокольним рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС від 26.08.2020 №26;

5.2 Здійснення протиепідемічних заходів на території Бердичівської міської територіальної громади, що запроваджені чинними актами законодавства України на період карантину, з урахуванням Тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України і які визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання в умовах пандемії.

6. Рекомендувати Бердичівському управлінню Держпродспоживслужби у Житомирській області (Биков В.М.) разом з Бердичівським ВП ГУНП в Житомирській області (Мельничук О.Б.) продовжити державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства, у тому числі постанов Головного державного санітарного лікаря України.

7. Начальнику відділу інформаційних технологій Маю М.Л. забезпечити оприлюднення на офіційному веб-сайті міста даного протокольного рішення.

8. Контроль за виконанням протокольного рішення покласти на заступників Бердичівського міського голови за розподілом обов’язків.
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt
alt alt

Матеріал berdychiv.com.ua



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Комплектующие к с/х
производства

Добавил пігул
Апрель 19, 2024

нужен домофон
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил defne
Апрель 19, 2024

Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024