|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Кабмін затвердив Порядок формування та перевірки е-паспорта і е-паспорта для виїзду за кордон, їх електронних копій

Категория: Власть

alt

Кабмін визначив, як формуватимуться та перевірятимуться е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон, їх електронні копії.

Відповідна урядова постанова від 18 серпня 2021 року № 911 набрала чинності 2 вересня.

Затверджений Порядок визначає механізм формування е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон, їх електронних копій та процедуру їх перевірки органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами.

Згідно з документом е-паспорт і е-паспорт для виїзду за кордон формуються засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія) за бажанням особи, на ім’я якої оформлено паспорт громадянина України у формі картки або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру (Реєстр).

Е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон формуються автоматично засобами Порталу Дія за наявності підключення електронного пристрою до Інтернету, працездатності встановленого мобільного додатка Порталу Дія та наявної електронної інформаційної взаємодії Порталу Дія і Реєстру та/або автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, держателями (адміністраторами) яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування, шляхом використання наявної в Реєстрі інформації, переданої до Порталу Дія інформаційними ресурсами єдиної інформаційної системи МВС, а також з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Е-паспорт та/або е-паспорт для виїзду за кордон формуються, якщо паспорт громадянина України у формі картки та/або паспорт громадянина України для виїзду за кордон є дійсними та строк їх дії не закінчився.

Унікальний електронний ідентифікатор автоматично формується засобами Порталу Дія за наявності підключення електронного пристрою до Інтернету та працездатності мобільного додатка Порталу Дія. Сформований унікальний електронний ідентифікатор дійсний протягом трьох хвилин з моменту формування.

Е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон є дійсними лише за наявності унікального електронного ідентифікатора та не можуть використовуватися без нього.

Перевірка е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон з використанням унікального електронного ідентифікатора у режимі реального часу є обов’язковою умовою їх використання особою для отримання адміністративних та інших послуг, у будь-яких інших випадках, передбачених законодавством.

Перевірка е-паспорта, е-паспорта для виїзду за кордон здійснюється за допомогою електронних пристроїв шляхом зчитування або введення унікального електронного ідентифікатора, який забезпечує отримання даних з Реєстру інформаційними ресурсами єдиної інформаційної системи МВС на запит Порталу Дія.

Перевірка та підтвердження даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків реєстраційним даним особи, внесеним до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, здійснюється Порталом Дія за допомогою технічних засобів, зокрема з використанням унікального електронного ідентифікатора шляхом інформаційної взаємодії з Державним реєстром фізичних осіб – платників податків з урахуванням вимог законодавства з питань захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах.

За результатами перевірки на електронному пристрої, за допомогою якого здійснювалася така перевірка засобами Порталу Дія, формується відповідне інформаційне повідомлення.

Електронні копії е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон подаються особою через Портал Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Електронні копії формуються засобами Порталу Дія з накладенням віддаленого кваліфікованого електронного підпису “Дія.Підпис” (“Дія ID”) особи та кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Порталу Дія з відповідною кваліфікованою електронною позначкою часу.

Перевірка електронних копій (відомостей, даних) здійснюється шляхом перевірки накладеного на них віддаленого кваліфікованого електронного підпису “Дія.Підпис” (“Дія ID”) особи та кваліфікованої електронної печатки технічного адміністратора Порталу Дія відповідно до вимог Закону “Про електронні довірчі послуги”.

Використання та/або перевірка е-паспорта та е-паспорта для виїзду за кордон може здійснюватися також з використанням резервного унікального електронного ідентифікатора у формі QR-коду у разі відсутності підключення електронних пристроїв до Інтернету та/або працездатності Порталу Дія, та/або відсутності електронної інформаційної взаємодії між Порталом Дія та Реєстром та/або автоматизованими інформаційними і довідковими системами, реєстрами та банками даних, держателями (адміністраторами) яких є органи державної влади, органи місцевого самоврядування.

Резервний QR-код формується автоматично засобами Порталу Дія та оновлюється кожні 48 годин за умови підключення електронного пристрою до Інтернету та наявності необхідної інформації в Реєстрі.

Матеріал oda.zht.gov.ua



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024

КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024