|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Під стінами АТ «Житомиргаз» протестували проти підвищення тарифу на транспортування газу

Категория: Общество

Під стінами АТ «Житомиргаз» протестували проти підвищення тарифу на транспортування газу

У понеділок зранку бердичівляни зібрались на площі Центральній, з метою організованої поїздки до АТ «Житомиргазу». Саме сьогодні, нагадаємо, там мали відбутись громадські слухання стосовно питання підняття тарифу на транспортування газу (у 2,5 рази!). Головна мета поїздки: взяти участь в обговореннях та зупинити намір затвердити збільшений тариф.

І ось бердичівляни разом із житомирянами та представниками інших міст у Житомирі, під стінами АТ «Житомиргаз». Міський голова Сергій Орлюк каже: «Намір «Житомиргазу» збільшити тариф на транспортування незрозумілий ні мешканцям, ні міській владі».

Бердичівляни разом із міським головою підписали звернення до АТ «Житомиргаз» та НКРЕКП із певними вимогами, серед яких головна: заблокувати зростання тарифу на розподіл природнього газу.

Під стінами «Житомиргазу» - депутати обласної і міських рад, представники бізнесу та пенсіонери. Останнім чи не найважче, адже із копійчаних пенсій, кажуть, не взмозі сплачувати захмарні тарифи.

Усередину приміщення активістів не пропускали, а коли, врешті, вдалось зайти крізь уже побиті вхідні двері, то довго довелось «прориватись» поверхами і коридорами, аби спочатку віднайти начальника, потім – його втримати у розмові. Далі – без коментарів.

Згодом до журналістів вийшли фахівці АТ «Житомиргаз», котрі дали знати, що громадські обговорення таки відбулись, у режимі онлайн, зауважень, з їх слів, до 23 жовтня не надходило, тож вони на шляху до підняття тарифу на транспортування. У структурі ж цього тарифу – не тільки витрати на ремонт, матеріали, виробничо0технологічні витрати тощо, але й на покриття збитковості минулих років.

Активісти наголошують, що не дозволять цього зробити, а депутати обласної ради запрошують представників «Житомиргазу» до подальших обговорень...

Репортаж Олени Лук’янюк і Дмитра Піньківського

ТРК ВІК

Переглянути відео:

Написал: kobra (27 октября 2021 07:31)
"Сообщения о повышении тарифов на распределение природного газа, тиражируемых в средствах массовой информации, не соответствуют действительности. Согласно действующему законодательству тарифы на услуги распределения природного газа на следующий год утверждаются НКРЭКУ ежегодно, как правило – в декабре предыдущего года. Так что никаких решений об утверждении таких тарифов на следующий год не принималось", - говорится в сообщении.
Кроме того, подчеркивается, что даже гипотетическая корректировка тарифов на доставку газа на 2022 год в среднем по Украине не должна превышать рамки инфляционных процессов.

"Намерения отдельных операторов газораспределительных сетей (облгазов) чрезвычайно существенно повысить тарифы на распределение природного газа не означают, что такие намерения могут быть реализованы. В проектах расчетов, публикуемых операторами газораспределительных сетей (облгазов) на своих официальных сайтах в октябре этого года, предлагается рост тарифов на распределение природного газа на 2022 год от 61% (ОАО Кировоградгаз) до 443% (АО Луганскгаз)", - объясняет НКРЭКУ.
При этом отмечается, что операторы объясняют такие проекты расчетов в основном резким ростом рыночной цены на природный газ".

Вдобавок к этому регулятор заверил, что тщательно проверит планы облгазов.

"Опыт прошлых лет свидетельствует, что тарифы на распределение природного газа утверждаются в размерах, значительно ниже, чем предварительно рассчитанные операторами газораспределительных сетей (облгазов)", - добавили в НКРЭКУ.

https://hvylya.net/news/240407-nkreku-vyskazalas-o-planah-oblgazov-povysit-ceny-na-dostavku-gaza
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (27 октября 2021 07:41)
Українці обурені, а НКРЕКП закликає всіх заспокоїтися
Українці вже бурхливо реагують на подібне підвищення абонплати, мовляв і до цього не надто хотілося платити невідомо за що. А тепер, з новими розцінками це щомісячно потрібно буде віддавати кілька сотень. В НКРЕКП запевняють, що таких зростань не може бути, адже є певні границі, яких облгази мають дотримуватись. Мовляв, не варто панікувати завчасно. Зрештою, чи матимуть місце такі шалені тарифи, стане відомо вже у грудні.

https://gsminfo.com.ua/62909-chomu-za-gaz-dovedetsya-platyty-na-400-bilshe-onovlennya-taryfiv-po-oblastyah.html
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (3 ноября 2021 06:16)
Депутати Житомирської обласної ради звернуться до національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо тарифу на транспортування природного газу ПАТ «Житомиргаз». Про намір підняти ціну в 2,5 раза облгаз заявив напередодні


Повний текст: https://www.vgolos.zt.ua/deputaty-oblrady-zvernutsya-do-nkrekp-shchodo-taryfu-na-transportuvannya-hazu/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Бильярдный зал
Добавил friza
Апрель 25, 2024

Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024