|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На бердичівському базарі подружжя агітувало за путіна та збройну агресію окупантів

Категория: Происшествия

alt

Подружжя бердичівлян на ринку організували агітаційну акцію за країну-агресора та «елітну» російську армію. 62-річний чоловік-українець та його 58-річна дружина, уродженка росії, відкрито виправдовували рішення «єдиного легітимного президента путіна навести порядок в Україні».

 

Їм інкримінують колабораційну діяльність.

Про це повідомили у прокуратурі та СБУ області:

«Вранці 17.03.2022, перебуваючи у людному місці, серед торгових рядів, публічно заперечували широкомасштабне вторгнення російської федерації в Україну. Колаборанти активно закликали бердичівлян підтримати рішення та військові дії країни-агресора.

Однак патріотичні бердичівляни замість підтримки організували їм затримку правоохоронцями. Відтак пошук однодумців для колаборантів закінчився на лаві підсудних».

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем реєстрації та фактичного проживання подружжя у Бердичеві і на Рівненщині.

За матеріалами СБУ обом фігурантам кримінального провадження повідомлено про підозру за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зараз колаборанти затримані та відповідатимуть за свої дії перед законом.

Матеріал 1.zt.ua

Написал: kobra (2 апреля 2022 09:45)
Лише два тижні тому в Україні запровадили кримінальну відповідальність за колабораціонізм, а вже 31 березня до Бердичівського міськрайонного суду надійшла перша така справа.

Стосується вона двох бердичівлян віком 58 та 62 роки, яким ставлять у вину кримінальний проступок, передбачений частиною першою статті 111-1 КК України – публічне заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України або публічні заклики до підтримки рішень та/або дій держави-агресора тощо.

Санкція даної статті передбачає покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Про хід розгляду провадження ми обов’язково поінформуємо, стежте за подальшими публікаціями на офіційному сайті нашого суду та його сторінці у фейсбуці.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 апреля 2022 05:47)
Вирок у справі про колабораційну діяльність

Четвертого квітня Бердичівський міськрайонний суд постановив вирок у кримінальному провадженні щодо місцевого подружжя за фактом колабораціонізму. Справа надійшла до суду 31 березня 2022 року разом із клопотанням прокурора про розгляд у спрощеному провадженні, мотивованому тим, що обвинувачені беззаперечно визнали свою вину, дали згоду на розгляд без проведення судового засідання та їхньої участі, а також погодились з усіма обставинами, встановленими досудовим слідством.

А встановленим було те, що 17 березня цього року обвинувачені, котрі займаються підприємницькою діяльністю, перебуваючи між торговими рядами на території центрального ринку (публічне місце) у присутності багатьох громадян заперечували здійснення російської збройної агресії проти України та публічно закликали до підтримки рішень і дій держави-агресора. Діяння подружньої пари було кваліфіковано за частиною першою статті 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Це правопорушення з’явилось в законі лише нещодавно і наразі це перша така справа у практиці бердичівського суду.

Дослідивши матеріали провадження, суд дійшов висновку про доведеність винуватості бердичівлян у даному кримінальному проступкові. Під час прийняття кінцевого рішення було враховано загальні засади призначення покарання, ступінь тяжкості скоєного, характеристики обвинувачених, а також обставини, що пом’якшують та обтяжують покарання.

Що ж до самої кари, то за вчинення даного правопорушення передбачено безальтернативний вид – позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. Відповідно, суд був зобов’язаний прийняти рішення, виходячи саме з таких позицій кримінального закону. Далі, для кращого розуміння мотивації, подаємо частину постановленого вироку:

«
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (6 апреля 2022 05:48)
Визначаючи вид таких посад та діяльності, суд враховує характер суспільно небезпечного діяння, вчиненого ОСОБА 1 та ОСОБА 2 (на час події вже понад 20 днів тривала повномасштабна збройна агресія РФ проти України, на всій території України від російської зброї гинули люди, в тому числі діти, знищувалася інфраструктура країни, майно громадян України, однак в умовах воєнного стану все це свідомо ігнорувалося обвинуваченими і обвинувачені у публічному місці, серед невизначеного кола осіб заперечували ці очевидні факти, закликали до підтримки РФ проти України, що вказує на спрямованість умислу осіб – заперечення самого існування української державності), приймає до уваги цілі та завдання законодавця при постановленні закону, враховує особи обвинувачених, які вину визнали, за матеріалами досудового розслідування щиро розкаялися у вчиненому та сприяли розкриттю кримінального правопорушення, при цьому мають похилий вік, позитивно характеризуються, займаються підприємницькою діяльністю. За таких умов, хоча обвинувачені і не обіймали які-небудь посади, але, враховуючи спрямованість умислу обвинувачених, які висловлювали бажання припинення існування Української держави, для досягнення мети покарання, пов'язаної зі збереженням в умовах воєнного стану, на майбутнє українського народу, нації, держави, суд приходить висновку про необхідність призначення обвинуваченим покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов'язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування. Органами обвинувачення не встановлено та не зазначено, що обвинувачені під час вчинення кримінального правопорушення займалися якоюсь діяльністю, з якою це кримінальне правопорушення було пов'язане. На думку суду, саме призначене покарання є необхідним й достатнім для виправлення обвинувачених та запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як ними так і іншими особами».

Таким чином, подружжю призначено покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов'язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на строк 11 років. Запобіжний захід обвинуваченим не обирався.

Вирок іще не набув законної сили.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024

Грузчики в Днепре
Добавил utpax
Март 28, 2024