|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Суд конфіскував авто у чоловіка, який систематично керував нетверезим

Категория: Власть

alt

Набрала чинності постанова Бердичівського міськрайонного суду про притягнення до адмінвідповідальності водія, котрий тричі протягом року керував транспортним засобом у стані наркосп’яніння.

Відповідно до матеріалів справи, 34-річний бердичівлянин у грудні минулого та березні цього року по вулиці Житомирській керував автомобілем «Мазда», маючи ознаки наркотичного сп’яніння (неприродна блідість обличчя, зіниці очей не реагували на світло). Від проходження медичного освідування відмовився, у судовому засіданні вину визнав. Окрім пояснень водія, його винуватість у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 130 КУпАП, було повністю доведено іншими доказами.

Зокрема стало відомо, що даного громадянина уже було оштрафовано за два аналогічні правопорушення (ч. 1 ст. 130 КУпАП та ч. 2 ст. 130 КУпАП) і що у попередні рази він також мав ознаки вживання наркотичних засобів та не погоджувався на медогляд. Також встановлено, що правопорушник… не отримував посвідчення водія.

З огляду на останнє, суд був не вправі застосувати стягнення у виді позбавлення права керувати транспортними засобами до особи, яка взагалі такого права не має. За результатами розгляду провадження бердичівлянину призначено штраф розміром 51 тис. грн із конфіскацією того транспортного засобу, який перебуває у його приватній власності.

Наразі постанову суду, яка вже набула чинності, скеровано для виконання до органу державної виконавчої служби.

Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області

Написал: kobra (8 мая 2022 12:31)
Від початку тижня патрульні виявили 36 водіїв, які керували в Житомирській обл. транспортними засобами напідпитку

На всіх керманичів інспектори склали відповідні адміністративні матеріали та відсторонили від керування. Надалі їх чекає суд.

Транспортні засоби евакуювали на майданчик тимчасового зберігання.

Нагадуємо, що за керування транспортним засобом у стані сп'яніння вчинене вперше протягом року – штраф 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;
– якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року — штраф 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки;
– якщо особа вже двічі протягом року притягалася до відповідальності за подібні дії — штраф 51000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

Водії, вкотре закликаємо — не керуйте транспортними засобами у стані сп'яніння!

Цим ви наражаєте на небезпеку себе та інших учасників дорожнього руху!

Пам’ятайте, у ваших руках не лише кермо, а й життя та здоров’я рідних і близьких вам людей!
RuporZT
07.05.22р.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (9 мая 2022 14:12)
За минулий тиждень бердичівські патрульні виявили 14 нетверезих водіїв

Лише за 7-8 травня працівники сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу виявили 6 водіїв, які перебували за кермом у стані сп’яніння. У двох випадках нетверезе керування призвело до вчинення дорожньо-транспортних пригод. Поліцейські закликають керманичів дотримуватись Правил дорожнього руху та за жодних обставин не сідати за кермо напідпитку.

8 травня близько 10:00 у м. Бердичеві 60-річний житель райцентру, керуючи автомобілем «Mercedes-Benz», здійснив наїзд на припаркований автомобіль «Skoda Octavia». У результаті зіткнення транспортні засоби отримали механічні пошкодження.

Під час встановлення всіх обставин події поліцейські виявили у керманича «Mercedes-Benz» явні ознаки алкогольного сп’яніння. За результатами медичного освідування, у чоловіка зафіксовано стан алкогольного сп’яніння -3,20 проміле.

Цього ж дня до поліції надійшло повідомлення, що у с. Журбинцях Гришковецької громади автомобіль «Opel Zafira» в’їхав у залізничний паркан.

На місці події патрульні виявили, що 50-річний водій мав зовнішні ознаки сп’яніння та запропонували йому пройти медичне освідування. За результатами алкотестера «Драгер», у водія легковика зафіксовано 2,71 проміле алкоголю в крові.

Відносно усіх виявлених нетверезих водіїв поліцейські Бердичівського райвідділу склали адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення та у двох наведених вище випадках – додатково за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП.

Загалом з початку року припинено 134 таких випадків.

Шановні водії! Навіть незначне, здавалося б, порушення може стати причиною непоправної трагедії. Тож не ігноруйте правила безпеки під час поїздок. Суворо дотримуйтесь Правил дорожнього руху самі та не будьте байдужими до інших недвозначних ситуацій. Якщо ви стали свідком того, що нетверезий водій має намір їхати автомобілем, повідомляйте про це за номером 102.

Бердичівський районний відділ поліції

© Головне управління Національної поліції в Житомирській області: https://zt.npu.gov.ua/news/novini-z-rajoniv/za-minulij-tizhden-berdichivski-patrulni-viyavili-14-netverezix-vodijiv/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Электронки
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Страховка онлайн
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Магазин мебели
Добавил CheBuratinio
Апрель 19, 2024

Как найти надежную клинику для
сдачи анализов на пролактин?

Добавил Marta24
Апрель 19, 2024

Светильник
Добавил Салютин Александр
Апрель 19, 2024