|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Сергій Орлюк зустрівся з новим керівником Бердичівської міської лікарні Анатолієм Совою: погляд «свіжим» оком та робочі плани

Категория: Власть

IMG_20220512_122427-2

«Мої перші враження про міську лікарню – позитивні», – каже в.о. директора КНП «Бердичівська міська лікарня» Анатолій Сова. Цю посаду він обіймає з 26-го квітня цього року і за цей час вже встиг ознайомитися з ввіреним йому закладом, відзначити надбання та окреслити проблеми, які належить вирішити.

Найперше, що турбує керівника – це гідні умови праці для персоналу лікарні. Анатолій Сова, хірург за фахом, має вищу категорію як з хірургії, так і з охорони здоров‘я, а також багаторічний досвід роботи на керівних посадах: був завідувачем поліклініки Житомирської міської лікарні №1, очолював обласний Центр екстреної медичної допомоги.

Саме «екстренка» у Бердичеві приємно вразила нового керівника сучасним зовнішнім виглядом, зручною структурою та організацією прийому пацієнтів, коли в одному приміщенні зосереджені травмпункт, лабораторія, УЗД, КТ – усе, що необхідно для кваліфікованої екстреної допомоги. Нагадаємо, що відділення було відкрито влітку минулого року, роботи проводились за рахунок державного бюджету у рамках Програми «Велике будівництво» Президента України Володимира Зеленського при співфінансуванні з міського бюджету.

Комп‘ютерна томографія – дуже важлива складова у діагностиці захворювань. І у бердичівській лікарні таке дослідження доступне усім пацієнтам, які мають направлення від лікаря, причому безкоштовно, якщо проводиться без контрастування. Також Анатолій Сова відзначив високий рівень професійної підготовки профільних спеціалістів.

Для новопризначеного керівника відкрилися і проблеми закладу – їх він уже встиг обговорити з міським головою Сергієм Орлюком. Найнагальніша потреба – капітальний ремонт відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Бо якщо приймальне відділення – це обличчя лікарні, то реанімація – її серце. А востаннє «реанімували» реанімацію понад 30 років тому. І косметично, і технічно, і морально відділення застаріло. Тому своїм завданням Анатолій Сова бачить створити, насамперед, сучасне відділення реанімації, яке відповідатиме усім нормам і стандартам, починаючи від електропроводки, водовідведення, вентиляції приміщення і закінчуючи апаратурою. Є потреба і в заміні апаратів, що використовуються, на більш сучасні – це стосується дихальної апаратури, кардіомоніторів, дефібриляторів. «Якщо підключається пацієнт до апаратури, то це має бути центральний блок, де черговий персонал бачить одразу загальний стан хворого. Я маю досвід роботи в таких відділеннях за кордоном, то там на монітор виводиться 32-36 показників. Іде постійний моніторинг стану хворого», – говорить директор КНП і мріє, що у бердичівській лікарні з часом теж так буде.
alt alt
alt alt
alt alt

А ще планує створити достатній резерв, аби пацієнтам, порятунок життя яких іноді залежить від лічених секунд, не доводилося чекати на необхідний апарат. На далеку перспективу – придбати для відділення барокамеру.

Кардинальні зміни очікують на дитячу реанімацію. Її планують «переселити» до дорослої і вже навіть визначили, які приміщення для цього використати. Таке об‘єднання допоможе ефективніше використовувати реанімаційну апаратуру, оптимізувати роботу реаніматологів та використання медичних препаратів і кисню. Капітальний ремонт відділення планують розпочати за кілька місяців. Нині триває підготовка. Необхідно замовити проєктно-кошторисну документацію та провести тендер. При цьому директор лікарні наголошує: закривати відділення повністю на час реконструкції не будуть.

Косметичного ремонту потребує кардіологічне відділення, яке під час пандемії коронавірусу було повністю перепрофільоване для лікування хворих на COVID-19. Поточний ремонт планують провести у травматологічному та хірургічному відділеннях, а також у котельні.

Підготовка до майбутнього опалювального сезону – нині пріоритетне завдання керівника лікувального закладу. Тому найближчим часом він планує замінити старі вікна у харчоблоці, повністю замінити дах необхідно у приміщенні пральні. А зараз уже розпочато роботи зі встановлення насоса–прискорювача для підвищення тиску у системі водопостачання, що дозволить забезпечити безперебійну подачу води до лікувальних відділень, розташованих на верхніх поверхах.

alt alt
alt alt
alt alt

Плани у нового керівника доволі амбітні. Анатолій Сова запевняє, що працюватиме над тим, аби у Бердичівській лікарні, яка є опорною, з‘явився ще один ендоскоп, оновлення потребує апарат УЗД. А найбільша мрія лікаря – це щоб у лікарні проводили літотрипсію (дробіння каменів нирок і сечового міхура та виведення їх осколків), а не відправляли пацієнтів до клінік в інших містах. Придбання апарата – у більш далекій перспективі, а от команда для втілення мрії в реальність уже формується. Бердичів завжди славився гарними спеціалістами, наголошує Анатолій Сова, проте останнім часом відчувається брак сертифікованих фахівців вузьких спеціальностей, зокрема у нейрохірургії, торакальній та судинній хірургії. Вирішувати це кадрове питання можна двома шляхами – навчати своїх лікарів або запрошувати вже сертифікованих. На жаль, війна внесла корективи, і лікарня втратила частину свого колективу. Чітка кадрова картина вималюється на 31 травня – саме до цієї дати працівники, які через війну залишили рідне місто, повинні повернутися на робочі місця, якщо планують продовжувати працювати.

Анатолій Сова сподівається, усе заплановане йому вдасться реалізувати на посаді керівника, але на це потрібен час, кошти, підтримка колективу та розуміння з боку місцевої влади. Сергій Орлюк, у свою чергу, обіцяє, що усі проєкти, які допоможуть покращити рівень медичного обслуговування громади, міська влада обов‘язково підтримає.



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил Sergey1826
Апрель 23, 2024

Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024