|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Якими були для Бердичівщини 100 днів повномасштабної російської агресії

Категория: Общество

alt

У п’ятницю, 3 червня, виповнюється рівно 100 днів героїчного спротиву українського народу повномасштабній російській агресії, яка розпочалася 24 лютого. У перші дні ж війни Бердичівську районну державну адміністрацію було реорганізовано у військову адміністрацію, і вона активно включилась у процес зміцнення обороноздатності Бердичівського району. Про це повідомляє Бердичівська районна військова адміністрація.

100 днів – символічна дата, за якою підбиваються перші підсумки політичних лідерів чи партій при владі. Саме тому начальник Бердичівської районної військової адміністрації Людмила Димидюк провела розширену прес-конференцію з представниками місцевих ЗМІ. Під час якої подякувала журналістам за їх роботу в умовах воєнного стану та відповіла на чисельні запитання.

«Перший місяць війни був для нас найважчим. Частину працівників адміністрації з міркувань безпеки було переведено на дистанційний режим роботи. Водночас я та мої заступники, керівники структурних підрозділів, а також частина апарату районної адміністрації продовжували працювати тут, на місці. Перший місяць робочий день у нас був взагалі не регламентований. Ми приходили на 7-8 годину ранку, і були на робочому місці стільки часу, скільки було необхідно. Інколи по 12-14 годин на день, без вихідних. Особисто я була на зв’язку в режимі 24/7, оскільки доводилося постійно, незалежно від часу доби розв'язувати нагальні питання, та тримати ситуацію на контролі», – поділилася спогадами Людмила Димидюк.

Та додала, що зараз, коли ситуація вже не така напружена, Бердичівська районна військова адміністрація перейшла у звичайний режим роботи. Штатний розпис не змінився, однак працівників стало менше у зв’язку з тим, що 5 військовозобов’язаних вступили до лав територіальної оборони й наразі виконують поставлені задачі у місці виконання завдань, кілька людей знаходяться у відпустках за власний рахунок до кінця воєнного стану, перебуваючи за кордоном.

Начальник Бердичівської районної військової адміністрації наголосила, що усі заходи з забезпечення безпеки мирних жителів та зміцненню обороноздатності нашого району проводилися спільними зусиллями з головами територіальних громад та Бердичівською районною радою, за всебічного сприяння та підтримки волонтерських організацій і місцевих підприємців, а також усіх небайдужих громадян, які намагалися допомогти хто чим міг. Саме так спільними зусиллями вдалося з нуля розгорнути батальйон територіальної оборони, за лічені дні суттєво зміцнивши його матеріальну базу та технічне забезпечення.

«У нас не було фінансування, не було фактично нічого, крім кількох сотень людей, яких потрібно було забезпечити усім необхідним. Але коли ти бачиш, що на вулиці мороз і на блокпосту стоїть молодий хлопчина з тероборони в простих кедах, то використовуєш усі можливості, шукаєш будь-які шляхи, аби одіти та взути наших захисників», – зазначила Людмила Димидюк.

Також вона озвучила головне завдання, яке ставилося головою Житомирської ОВА Віталієм Бунечко перед керівниками районних військових адміністрацій Житомирської області: продовження роботи по зміцненню обороноздатності ввірених їм районів; максимальне відновлення і запуск економіки; проведення посівної кампанії. З усіма поставленими завданнями Бердичівська районна військова адміністрація впоралася у повному обсязі. Станом на 1 червня на території Бердичівського району не відновило свою діяльність тільки одне підприємство, усі інші працюють у штатному режимі. Під час посівної кампанії велика увага приділялася саме підтримці галузі сільського господарства, щоб місцеві фермери змогли завершити посівну, не скорочуючи об’єми посівних площ.

Загалом начальник Бердичівської районної військової адміністрації задоволена результатами проробленої роботи. Хоча і не виключає, що це був надзвичайно важкий період у роботі.

«Виникало багато питань, які вимагали швидкого вирішення. Це і перебої з пальним, і видача перепусток на час комендантської години, і накладення броні на мобілізацію працівників фермерських господарств. Особисто я задоволена, що ми пройшли весь цей період достойно, і не допустили ніяких зривів чи перебоїв у посівній компанії на території Бердичівського району», – зауважила вона.

За словами Людмили Димидюк, 100 днів воєнного стану допомогли більше зблизитися усім 10 громадам Бердичівського району, адже щодня доводилось вирішувати велику кількість спільних питань та разом працювати над зміцненням обороноздатності нашого одного великого об'єднаного району.

Матеріал zhitomir.today



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024

Шампанське яке краще купувати?
Добавил gutak
Март 28, 2024

Посоветуйте как выбрать виски?
Добавил unepubu
Март 28, 2024

Болит живот - что делать
(Днепр)?

Добавил Ninoshka
Март 27, 2024

Бронепластины
Добавил Lisive
Март 27, 2024