|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Райгородоцькій громаді Бердичівського району поліцейські, соцслужби та старости працювали у кризових родинах

Категория: Общество

9 серпня поліцейські офіцери громади, працівники служби у справах дітей Бердичівського району та старости двох сіл відвідали сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Родинам передали продукти, засоби гігієни, одяг та шкільне приладдя для дітлахів.

Під час візитів, серед іншого, правоохоронці звертали увагу на житлово-побутові умови, що створені у сім’ях, та загальну атмосферу між дорослими і дітьми.
alt alt

Так, у с. Гардишівці проживає 35-річна мати-одиначка, яка виховує трьох дітей, віком від 4 до 12 років. Жінка потрапила у поле зору поліцейських через звичку залишати дітей самих вдома. А оскільки наймолодша донька потребує особливого догляду через стан здоров’я, така ситуація є реально загрозливою. Тому поліцейські вкотре нагадали матері про відповідальність за малечу.

Інша молода родина у цьому ж селі виховує двох дітей, 3-х та 7-років, та очікує на поповнення третьою. Обоє батьків не працюють, а відтак сім’я є малозабезпеченою та потребує допомоги. Чоловікові візитери озвучили поради щодо можливих варіантів працевлаштування, аби вирішити наявні матеріальні проблеми.

Побували правоохоронці і в багатодітній родині с. Озадівки. З’ясувалось, що мати разом із молодшими дітьми, 10-ти та 12-ти років, тимчасово переїхала до Бердичева. А старші доньки, віком від 14 до 18 років, проживають із бабусею- пенсіонеркою. Двоє із них студентки, а молодша - школярка. Дівчатка підробляють у селі, випасаючи худобу. Батько ж зловживає спиртним та дітьми не цікавиться. Соціальні працівники, зв’язавшись з жінкою по телефону, запросили її на розмову щодо ситуації у родині.

У всіх випадках візитери визначили нагальні потреби кожної сім’ї, наявність у дітей одягу, продуктів, засобів гігієни та інших речей першої потреби.

Окрім моніторингу умов проживання, поліцейські також спілкувались на безпекові теми і з дорослими, і з дітлахами.

- Завдяки постійному контакту поліцейських з громадами ми маємо інформацію про тих, хто потребує допомоги та підтримки, інколи – контролю або застереження від якихось дій, і намагаємось реагувати одразу на такі ситуації, - прокоментував начальник сектору превенції Бердичівського районного відділу поліції Олег Остріцький.

Бердичівський районний відділ поліції

Написал: kobra (12 августа 2022 07:28)
З початку року 240 жителів району взяли поліцейські на облік через прояви агресії відносно рідних, серед них 210 чоловіків та 30 жінок. Попередження домашнього насильства та інших правопорушень є пріоритетом у роботі дільничних та ювенальних поліцейських Бердичівського райвідділу.

Загалом за 7 місяців поточного року поліцейські підрозділу превентивної діяльності Бердичівського райвідділу (відділи поліцейської діяльності № 1 (м. Андрушівка) та № 2 (смт Ружин) оформили 400 адміністративних протоколів за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП. Також правоохоронці винесли 165 термінових заборонних приписів.

Для попередження подібних та інших негативних явищ працівники підрозділу ювенальної превенції спільно з представниками соціальних служб приділяють значну увагу профілактичній роботі у родинах, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. З членами таких сімей проводять роз'яснювальні бесіди та перевіряють умови проживання та виховання неповнолітніх дітей.

Про відповідальність за неповнолітніх дорослим нагадують не лише у ході розмов, а й адміністративними заходами - 209 протоколів за неналежне виконання обов’язків батьками по вихованню дітей (ст. 184 КУпАП) склали поліцейські з початку року. У 17 випадках порушення вчинено повторно, у 6 - дорослі покарані за протиправні діяння неповнолітніх.

Аби непорозуміння з батьками, неналежний нагляд або проблеми з однолітками чи інші причини не спонукали дітей залишати свої домівки, ювенальні інспектори організовують різні форми зустрічей та спілкування з юними жителями району, під час яких надають поради та допомогу.

Окрім того, тривають і рейди по торговельним закладам для попередження фактів продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів. Поточного року складено 8 адміністративних матеріалів через такі порушення (ч. 2 ст. 156 КУпАП).

Тривають й інші превентивні заходи поліції.

Бердичівський районний відділ поліції

© Головне управління Національної поліції в Житомирській області: https://zt.npu.gov.ua/news/novini-z-rajoniv/policzejski-berdichivshhini-pripinili-ponad-400-faktiv-domashnoji-tiraniji-ta-bilshe-yak-200-vipadkiv-nevikonannya-batkivskix-obov-yazkiv-110822/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024

Выбор авто
Добавил Liaі
Апрель 24, 2024

Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил Sergey1826
Апрель 23, 2024