|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

В Україні триває кампанія «16 днів проти насильства»

Категория: Общество

alt

До 10 грудня в Україні триватиме кампанія з протидії насильству. Це проблема, яка актуалізувалася ще 8 років тому з початком агресії російської федерації у 2014 році. А з повномасштабною війною рф проти України особливо загострилася.

Міністерство охорони здоров’я, незважаючи на бойові дії, спільно з партнерами працює над посиленням ролі первинної ланки медичної допомоги у протидії та подоланні наслідків насильства.

Одним із найпоширеніших порушень прав людини у сфері громадського здоров’я є гендерне насильство. Дві третини українських жінок впродовж життя зазнавали психологічного, фізичного чи сексуального насильства, а 18% дівчат та жінок віком 15-49 років зазнавали насильства з боку інтимного партнера. російське вторгнення в Україну принесло серед інших злочинів проти українців також і сексуальне та гендерне насильство. На жаль, про більшість цих випадків постраждалі ніколи не розкажуть.

Важливим рішенням Міністерства було видання наказу №278 «Про затвердження Порядку проведення та документування результатів медичного обстеження постраждалих осіб від домашнього насильства або осіб, які ймовірно постраждали від домашнього насильства, та надання їм медичної допомоги» від 01.02.2019. Він регламентує проведення та документування результатів медичних оглядів постраждалих від гендерно зумовленого насильства, а також надання їм медичної допомоги. Наказ визначає особливості спілкування з постраждалими від насильства, щоб запобігти ретравматизації. Документ переглядається з огляду на особливості надання медичної допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства, пов’язаного з війною.

Актуальною складовою запобігання та боротьби з насильством щодо жінок є відповідне навчання медичних працівників. Міністерство ініціює та підтримує освітні програми і заходи, які допомагають покращити якість надання медичних послуг постраждалим від сексуального насильства, зумовленого війною, та гендерно зумовленого насильства. Ці послуги передбачають виявлення постраждалих від насильства, першу психологічну та клінічну допомогу, а також надання громадянам інформації про наявні юридичні, соціальні та інші послуги.

МОЗ у співпраці з Всесвітньою організацією охорони здоров’я та організаціями громадянського суспільства започаткувало серію тренінгів для сімейних лікарів з надання послуг постраждалим від сексуального та гендерно зумовленого насильства. Сімейні лікарі отримують додаткові навички стосовно основних аспектів надання послуг особам, які постраждали від такого насильства, зокрема надання першої клінічної допомоги та психосоціальної підтримки, але й також надання повного спектра інформації та підтримки постраждалих в отриманні різних послуг. Таке навчання вже пройшли лікарі, медсестри та керівники медичних закладів з Одеської, Дніпропетровської та Київської областей.

Фонд ООН з народонаселення підтримує виїзди мобільних консультаційних бригад у Київській, Львівській та Вінницькій областях, які надають гінекологічну та терапевтичну діагностичну, медико-профілактичну допомогу, а також в разі необхідності забезпечують мінімальним набором медикаментів та засобами контрацепції. Бригади мають необхідне обладнання для досліджень, в тому числі апарати для УЗД, експрес-тести для аналізу крові на вміст глюкози, на гепатити В, С та ВІЛ/СНІД.

Охорона здоров’я відіграє важливу роль у реагуванні на випадки гендерного насильства, включаючи фізичне, сексуальне та емоційне насильство, які можуть мати серйозні наслідки для фізичного, психологічного та репродуктивного здоров’я людей. Міністерство охорони здоров’я України спільно з Національною службою здоров’я України для певних пакетів у Програмі медичних гарантій передбачено вимогу для медичних закладів – забезпечення оцінки стану здоров’я пацієнтки, в тому числі виявлення ознак насильства, та постконтактної профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом у разі насильства за ознакою статі, та дотримання вимог законодавства у сфері протидії насильству.

Якщо ви зіштовхнулися з насильством, звертайтеся на Національну «гарячу лінію» за інформаційною, психологічною та правовою консультацією – 0 800 500 335 (безоплатно зі стаціонарних та мобільних телефонів) або 116 123 (безоплатно з мобільних телефонів).

В Україні за телефонним номером 1547 цілодобово та безоплатно діє «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

Нагадаємо, що особам, постраждалим від сексуального насильства, надається комплексна допомога.

Довідково. У 1999 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і запропонувала урядам, міжнародним та неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми. Символом проти всіх форм насильства над жінками стала біла стрічка.

Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, які в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.

Матеріал oda.zht.gov.ua



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Діагностика зору у Чернівцях
Добавил Geliodor
Март 29, 2024

Диабет.
Добавил sordly86
Март 29, 2024

Купить вкусный бенто торт
Добавил Vafla
Март 29, 2024

Жіночі кросівки на платформі
Добавил KingRing
Март 28, 2024

Кабельна продукція Lapp-kabel
Добавил Tiseki
Март 28, 2024