|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Зменшення кількості безпритульних тварин та контроль їх чисельності в місті Бердичів

Категория: Город

alt

Нагадуємо Вам про можливість прийняти участь у колективному зверненні мешканців міста стосовно вирішення проблеми безпритульних тварин.

Ознайомитись зі зверненням та підписати петицію можна за посиланням - https://petition.e-dem.ua/berdychiv/Petition/View/26

Небайдужі до міста та своїх дітей? Не пошкодуйте кількох хвилин свого часу.

Також будемо вдячні за поширення цієї інформації.

Реєстрація на сайті DEM https://petition.e-dem.ua/berdychiv/Account/Register
 
Якщо зіткнулися з певною проблемою при реєстрації, https://petition.e-dem.ua/berdychiv/Account/Register, звертайтеся на пошту edem@eef.org.ua

 

Текст петиції:

Зменшення кількості безпритульних тварин та контроль їх чисельності в місті Бердичів

Міському голові Сергію Валерійовичу Орлюку, депутатам Бердичівської міської ради

Небайдужих мешканців міста Бердичів
 
Петиція
 
Просимо Вас невідкладно вжити заходи по захисту населення та гостей міста від нападів безпритульних тварин, а також запровадити заходи, направлені на зменшення кількості та контроль чисельності безпритульних тварин в м. Бердичів.
 
Чому це одна з першочергових проблем міста, які необхідно вирішувати:
 
1. Безпритульні тварини, зокрема собаки, переносять заразні хвороби. Особливу небезпеку становить сказ, що призводить до летальних випадків.
 
2. Безпритульні собаки не отримують належне виховання, через що можуть приносити шкоду мешканцям та благоустрою міста.
 
3. Безпритульні собаки можуть впасти в небезпечний стан через хворобу, голод, жорстоке поводження або інші причини. В цьому стані вони проявляють агресію до людей і можуть напасти. В особливій небезпеці діти, одними з наслідків нападу бездомної собаки можуть бути інвалідність або смерть.
 
4. Переважна кількість мешканців міста не обізнана з нормами та правилами поводження з тваринами.
 
5. Через війну, фінансові проблеми, жорстокість або інші фактори збільшується кількість тварин, яких лишили на вулицях колишні хазяєва.
 
6. Середня тривалість життя собак коливається від 10 до 13 років. Собака здатна народжувати кожні півроку до 8 цуценят.
 
Підсумовуючи: кількість безпритульних тварин в місті зростає з кожним днем, а разом з нею і загроза здоров'ю мешканців та гостей міста.
 
Ми, автори петиції, та всі, хто підписав її, вимагаємо:
 
1. Оприлюднити інформацію по стану муніципального притулку для тварин.
 
2. Завершити будівництво вищевказаного притулку і запустити його роботу.
 
3. В першу чергу вилучати в ізоляцію собак з прибудинкових територій та місць громадського скупчення (ринки, магазини, тощо).
 
4. Відповідно до пункту 19 Порядку регулювання чисельності тварин, що не утримуються людиною, але перебувають в умовах, повністю або частково створюваних діяльністю людини, та безпритульних тварин, а також їх розміщення на відповідних підприємствах, в установах та організаціях чи повернення до ареалу перебування (місць вилову):
 
- оприлюднювати на власному веб-сайті дані про планові заходи з вилову безпритульних тварин не пізніше ніж за сім календарних днів до їх початку, місцезнаходження карантинних майданчиків з тимчасового утримання тварин, які будуть виловлені;
 
- щокварталу оприлюднювати дані щодо кількості виловлених, біостерилізованих, вакцинованих, ідентифікованих, повернутих безпритульних тварин та безпритульних тварин, які загинули, із зазначенням причин смерті;
 
- оприлюднювати фото виловлених безпритульних тварин із зазначенням інформації про дату та місце вилову, наявність або відсутність засобів ідентифікації та їх ідентифікаційні номери, вид, стать, приблизний вік, породні ознаки за наявності, зовнішні ознаки, в тому числі окрас шерсті, вагу, особливі ідентифікуючі ознаки в день її вилову на власному веб-сайті комунальної служби та офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування;
 
- дату та місце повернення безпритульної тварини, якщо тварина повернута до ареалу перебування (місць вилову) для вільного проживання;
 
- відомості про проведення ревакцинації та наявність візуальної ідентифікації безпритульних тварин, які були повернуті до ареалу перебування (місць вилову) для вільного проживання.
 
5. Якщо тварина проявляє ознаки агресії, після її відлову не відпускати її назад у місто допоки не буде встановлено, що вона не несе загрози людям та іншим тваринам.
 
В свою чергу пропонуємо наступні заходи, спрямовані на подолання кризи безпритульних тварин:
 
1. Запровадити тісну співпрацю з волонтерськими організаціями та благодійними фондами захисту тварин, що зумовлює:
 
- проведення заходів для власників тварин та всіх зацікавлених, на яких буде надаватись необхідна інформація по поводженню з тваринами;
 
- за допомогою волонтерів - відлов безпритульних тварин для подальших їх стерилізації, вакцинації, пошуку нових хазяїв;
 
- проводити акції та заходи, спрямовані на популяризацію паспортизації та чіпізації, стерилізації та вакцинації свійських тварин.
 
- оприлюднювати на офіційному сайті міської ради інформації про проведення таких заходів, про існуючі в місті Бердичів волонтерські організації та благодійні фонди захисту тварин.
 
2. Запровадити кримінальну відповідальність за залишення тварин напризволяще (тобто коли домашню тварину викидують на вулицю), що підпадає під статтю 1 розділу 1 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".
 
3. Згідно розділу II статті 9 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" запровадити адмінистративне покарання власникам собак порід, що включені до Переліку небезпечних порід собак, затвердженого Кабінетом Міністрів України, у разі:
- якщо ця собака вигулюється без намордника;
- якщо ця собака вигулюється самостійно, без нагляду власника.
 
4. На постійній основі запровадити День безкоштовної стерилізації та вакцинації безпородніх тварин у ветеринарних клініках міста, які погодяться на це.
 
5. Звернутися за допомогою до всеукраїнських та міжнародних благодійних фондів по захисту тварин.
 
6. У разі, якщо відловлена тварина важко хвора, надати можливість відстроченого платежу за лікування; у разі невиліковної хвороби та неможливості припинити страждання тварини у інший спосіб - умертвити її згідно статті 17 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".
 
Особисте прохання міському голові Сергію Валерійовичу Орлюку: доведіть, будь ласка, до кінця справу, яку розпочали ще будучи ветеринаром. Місто розраховує на вас.
 
Написал: kobra (12 марта 2023 08:12)
Станом на 12 березня петицію підписали 125 осіб з 300 необхідних.


Автор:
Нікітчук Дмитро Федорович

Початок збору підписів:
21 лютого 2023 р.

До кінця збору підписів залишилось:
26 днів

Допоможіть набрати необхідну кількість підписів — поширте...

https://petition.e-dem.ua/berdychiv/Petition/View/26
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (14 марта 2023 08:04)
Бажаєте підписати петицію - спочатку реєстрація.
https://petition.e-dem.ua/berdychiv/Account/Register
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (18 марта 2023 08:42)
Собаки – кращі друзі людини, але не варто забувати, про те, що вони можуть бути загрозою для здоров'я.

Глисти – паразитичні черв'яки, яким в один з життєвих циклів необхідно тіло господаря, щоб повноцінно рости і залишати потомство. У якості місця проживання вони можуть вибирати як людей, так і тварин. Причому нерідко саме від друзів чотириногих паразити перебираються в тіло людини. І якщо цікавить питання, чи можна заразитися глистами від собаки, то відповідь позитивна – глистяні інвазії може стати неприємним побічним ефектом, отриманим в результаті контакту з собакою.

Яйця глистів можуть перебувати не тільки на вовняному покрову тварини, але і на слизових поверхнях – саме вони нерідко виступають в якості джерел зараження глистами для людей.

Існує безліч кишкових і позакишкових глистів ( ціп'як огірковий, ехінокок, ціп'як свинячий, токсокар, анкілостоми, унцінарія, дірофілярія та інші)
до них відносяться стрічкові і круглі черв'яки.

Яйця черв'яків виявляються в зовнішньому середовищі разом з каловими масами тварин, і, якщо середовище сприятливе, перетворюються в личинки. Вони можуть проникати в шкіру, через органи дихання, пересуватися по кров'яному руслу, викликаючи розвиток захворювання.

Про види гільмінтів та захворювання, які вони викликають, прочитайте в мережі інтернет...


Джерело: https://ovm.gov.ua/index.php/682-chy-mozhna-zarazytysia-hlystamy-vid-sobaky-nebezpechni-vydy-parazytiv
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (19 марта 2023 07:01)
Чому в Німеччині не зустрінеш безпритульних собак

У Німеччині в містах не побачиш безпритульних собак. В країні добре налагоджена система реагування на собаку, що вільно гуляє по вулиці без господаря.

Собаки в такій багатій країні як Німеччина практично не мають жодного шансу перетворитись на безпритульних тварин. Якщо собака загубився або втік, за лічені дні його знову піймають, повернуть власнику або направлять до притулку для тварин. Якщо собака вільно бігає вулицями, то можна не сумніватись, що хтось обов'язково зателефонує до притулку для тварин або до спілки із захисту тварин і собаку відразу заберуть. "Собаки не мають часу здичавіти - їх відносно швидко приносять у притулки".

https://www.dw.com/uk/
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (19 марта 2023 07:30)
СКАЗ: ЩО ВАРТО ЗНАТИ І ЯК УБЕРЕГТИСЯ
Сказ — це гостре особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю.

Причини сказу і шляхи передавання інфекції

Джерелом та резервуаром збудника сказу є усі теплокровні тварини, з яких найбільш небезпечні для інфікування людини м,ясоїдні (дикі та домашні). Людина може інфікуватися збудником сказу від хворої на сказ тварини через:

укус;
подряпину та мікроушкодження шкіри;
потрапляння контамінованої збудником сказу слини на слизові оболонки.
У контактний спосіб людей найчастіше інфікують коти й собаки .

Якщо вас укусила чи лизнула безпритульна або дика тварина, негайно зверніться до лікаря! Зволікання може коштувати життя!

Симптоми сказу

У людини інкубаційний період сказу, як правило, триває від 7 днів до 3 місяців, але може збільшуватися до 1-го чи 3-х років, залежно від низки факторів:

місця, кількості й глибини укусів (найнебезпечніші укуси в обличчя та голову загалом);
кількості й активності вірусу, що потрапив у рану;
віку постраждалого (діти вразливіші за дорослих).
Початкові симптоми сказу — підвищення температури та біль, а також незвичні або незрозумілі відчуття поколювання, пощипування чи печіння у місці пошкодження. Після появи симптомів захворювання практично завжди закінчується летально. У процесі поширення вірусу центральною нервовою системою розвивається прогресивне смертельне запалення головного і спинного мозку.

Є дві форми цього захворювання: активний і паралітичний сказ.

Для людей з активним сказом характерні гіперактивність, гідрофобія (боязнь води) та інколи аерофобія (боязнь протягів або свіжого повітря). Смерть настає за кілька днів у результаті зупинки роботи серця, дихання.

На паралітичний сказ припадає близько 30% усіх випадків захворювання у людей. Ця форма сказу триває довше за попередню із легшим перебігом. М’язи поступово паралізуються, починаючи з місця укусу чи подряпини. Повільно розвивається кома, і настає смерть.

Симптоми сказу у тварин залежать від стадії захворювання.

Початкова стадія (триває до п’яти днів):
наявні сліди від укусів;
гризуть місце укусу;
ласкаві, примхливі, насторожені одночасно;
слабкий апетит;
їдять неїстівне;
слинотеча;
блювота.

Збуджена стадія (2–3 дні):
агресивні;
збуджені;
нападають;
намагаються утекти;
гризуть землю;
їдять неїстівне;
конвульсії;
блювота;
параліч;
косоокість.

Паралітична стадія (2–4 дні):
виснаження;
повний параліч;
смерть.

https://phc.org.ua/news/skaz-scho-varto-znati-i-yak-uberegtisya
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (19 марта 2023 07:41)
Хвороби, якими можна заразитися від тварин ( від бродячих собак)

Лептоспіроз — гостра інфекційна хвороба з групи зоонозів, яка перебігає з гарячкою, загальною інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної, нервової систем, геморагічним синдромом

Токсоплазмоз — інфекційне захворювання людини і тварин, яке спричинюють токсоплазми, що характеризується ураженням нервової системи, міокарда та очей, лімфаденопатією, гепатоспленомегалією.

Бруцельоз — антропозоонозна інфекція, що передається від хворих тварин людині, з переважним ураженням опорно-рухового апарату, нервової та статевої систем організму.

Сальмонельоз — інфекційне захворювання тварин, птахів та людей, яке спричинюють бактерії роду Salmonella. Це зооноз із фекально-оральним механізмом передачі, характеризується переважним ураженням травної системи з розвитком діареї, інтоксикації та зневоднення організму, а іноді й сепсису і гнояків у внутрішніх органах.

Токсокаро́з — зоонозна гельмінтна інвазія, що спричиняється зараженням нематодами Toxocara canis і, значно рідше, Toxocara cati, що паразитують відповідно у собак і котів. Хвороба у людей супроводжується ураженням різних життєво важливих органів і тканин (легень, мозку, очей, печінки, нирок, серця тощо).

Дерматофітоз, також дерматофітія, трихофітія, дерматомікоз, стригучий лишай — грибкова інфекція шкіри.[Зазвичай призводить до червоного, сверблячого, лускоподібного, кругового висипу. В області ураження може випадати волосся. Симптоми починаються від 4 до 14 днів після зараження.

Феліноз (у побуті — хвороба котячої подряпини)

Сказ
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (19 марта 2023 08:33)
Реєстрація на сайті DEM :

https://petition.e-dem.ua/berdychiv/Account/Register
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (21 марта 2023 08:03)
В нашому місті частка небайдужих людей по відношенню до байдужих мізерна.
З взуттям приносите до оселі яйця глистів, а потім працюєте на фармацевтичну індустрію і не можете навіть уявити причину вашої недуги.
Після дощу влітку загляніть в калюжі в центрі міста, де бігають зграї собак, ви будете вражені побаченим....

Подивіться навколо: як багато в нашому місті хворих людей, які користуються паличками при ходьбі.

А про дітей, внуків своїх ви взагалі не думаєте.
Діти граються в пісочку.
А цей пісочок може принести смертельну небезпеку для вашої дитини.
Вони гладять собак, потім руки в ніс, до обличчя, в рот... Більше нічого, і ваша дитина хвора...

Ви думаєте вас це не стосується....

Помиляєтесь, це стосується кожного, хто проживає в нашому місті, і навіть того, хто перебуває в ньому тимчасово...


Станом на 21 березня петицію підписали небайдужих 128 осіб з 300 необхідних.

Початок збору підписів:
21 лютого 2023 р.

До кінця збору підписів залишилось:
17 днів

Підписів зібрано
128
300
Допоможіть набрати необхідну кількість підписів — поширте:
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (24 марта 2023 22:34)
Хочемо нагадати Вам про можливість долучитися до петиції міській владі стосовно вирішення проблеми з безпритульними тваринами.

Якщо Вас теж не влаштовують:
- бездіяльність керівництва та порожній піар депутатів в цьому напрямку;
- необґрунтовані витрати з міського бюджету;
- нашестя агресивних собак в людних місцях;
- безліч голодних та хворих тварин;
- люди, котрі викидають напризволяще своїх домашніх тварин;

Тоді лишіть свій підпис під петицією👇
https://petition.e-dem.ua/berdychiv/Petition/View/26

Не витрачайте свій час на гнівні коментарі в соціальних мережах. Не чекайте, що знайдеться хтось, хто вирішить проблему. Щоб змінити місто - почнімо з себе. Якщо згуртуємося навколо однієї проблеми - вирішимо й інші!


Станом на 24 березня петицію підписали 134 особи з 300 необхідних.

До кінця збору підписів залишилось:
14 днів
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (26 марта 2023 23:40)
⚡️ Єгерська служба Бердичівського товариства мисливців та рибалок провели відстріл хижаків (лиса) у місцях, де спостерігається їх велика популяція.

Відстріл проводився у рамках низки заходів, затверджених міською протиепізоотичною комісією при виконавчому комітеті міської ради та спрямованих на нерозповсюдження можливих вогнищ сказу, носіями якого часто виступають лисиці.

Діяли єгері рано вранці, ними було охоплено райони колишнього цукрорафінадного заводу та очисних споруд, а також мікрорайон Буйки.

За інформацією бердичівського осередку УТМР

✅️ Підслухано Бердичів.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (27 марта 2023 21:29)
Станом на 27 березня
петицію підписали 140 осіб з 300 необхідних.


Автор:
Нікітчук Дмитро Федорович

Початок збору підписів:
21 лютого 2023 р.

До кінця збору підписів залишилось:
11 днів


https://petition.e-dem.ua/berdychiv/Petition/View/26
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (5 апреля 2023 14:00)
Хто несе відповідальність за напад на людину безпритульної собаки?

Статтею 12 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» визначено, що шкода, заподіяна особі або майну фізичної особи, а також шкода, заподіяна майну юридичної особи твариною, підлягає відшкодуванню в повному обсязі особою, яка її утримує.

❗️ Отже, якщо у собаки є господар, то він і нестиме відповідальність за напад такої тварини на людину (адміністративну, цивільну, а у деяких випадках і кримінальну).

🐶 Відповідно до статті 1 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» безпритульні тварини – домашні тварини, що залишилися без догляду людини або утворили напіввільні угруповання, здатні розмножуватися поза контролем людини.

Для утримання безпритульних тварин створюються притулки для тварин, які можуть створюватися органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, громадськими і благодійними організаціями та фізичними особами. Притулки для тварин діють за рахунок коштів їх власників, а також будь-яких інших не заборонених законом джерел (стаття 15 Закону).

Місцеві бюджети можуть передбачати кошти на створення притулків для тварин та відшкодування витрат притулкам по утриманню тварин незалежно від форм власності.

☝🏻 Безпритульні та бродячі тварини підлягають вилову, поміщенню в карантинний майданчик та послідучої передачі власнику або у спеціалізований притулок. Шкода, заподіяна ними, підлягає відшкодуванню.

Відповідно до пункту 44 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування» встановлення відповідно до законодавства правил з питань благоустрою території населеного пункту, забезпечення в ньому чистоти і порядку, торгівлі на ринках, додержання тиші в громадських місцях, за порушення яких передбачено адміністративну відповідальність, належить до виключної компетенції сільських, селищних, міських рад.
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --
Написал: kobra (5 апреля 2023 14:01)
Враховуючи положення статті 30 вказаного Закону, організація благоустрою населених пунктів та здійснення контролю за станом благоустрою належить до власних (самоврядних) повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад.

‼️ Отже, відповідальність за безпритульних тварин покладається на територіальні громади, на території яких їх було виявлено.

У відповідності до статті 3 Цивільного процесуального кодексу України кожна особа має право в порядку, встановленому цивільним процесуальним кодексом звернутись до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

💁🏻‍♂️ Особа має право вимагати відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок нападу собаки у випадку, якщо:
1️⃣ мало місце пошкодження її особистого майна (одяг тощо);
2️⃣ якщо особі було завдано каліцтво, інше ушкодження здоров’я внаслідок нападу собаки (статті 1167, 1187, 1195 ЦК України).

‼️ Таким чином, тягар відповідальності за напад на людину безпритульної собаки лягає на відповідну МІСЦЕВУ РАДУ, яка буде відповідачем у разі позову до суду про відшкодування шкоди, завданої нападом такої тварини.

Телеграм канал Офіційно в Бердичеві
Зарегистрирован: 12 сентября 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024