|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Июнь 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Понад 800 першачків пішли 1-го вересня до шкіл Бердичева

Категория: Город
Понад 800 першачків пішли 1-го вересня до шкіл БердичеваНа відміну від багатьох минулих Першовереснів цьогорічний видався теплим, щедрим на сонце і багатим на приємні сюрпризи. Що не відрізняло його від Дня знань 2008-го, 2007-го, 2006-го та решти подібних днів, то це море квітів, сотні посмішок та міріади теплих слів і побажань на кожному шкільному подвір’ї Бердичева. І звичайно обличчя більш ніж восьмиста першачків, що яскравіли безмежно широкою гамою почуттів. Щодо сюрпризів, то цьогоріч керівники міста виступили у ролі таких собі першовересневих Санта Клаусів, які не оминули увагою жоден навчальний заклад Бердичева. До нового навчального року готувалися не тільки учні й вчителі, зауважив на урочистостях міський голова. За ініціативи Василя Мазура, 1 Вересня 2009-го було оголошено днем, коли розпочався 2-й етап комп’ютеризації міських шкіл. Хто 4, хто 5, хто 6 новеньких комп’ютерів, хто мультимедійний проектор — отримати все, що “замовили” на свято директори закладів, школи змогли завдяки спільним зусиллям міської влади та бізнесових кіл Бердичева. Місцеві освітяни заслуговують на такі подарунки, переконаний Василь Мазур. Друге місце в області за результатами зовнішнього незалежного тестування — пристойний результат їхньої праці.

Учням — комп’ютери, їхнім наставникам — дипломи, подяки й грамоти. Бердичівські педагоги беруть активну участь у постійно діючій виставці “Сучасна освіта Житомирщини -2009”, відзначив секретар міської ради Василь Толочко, окрім того багато з них є лауреатами, фіналістами та переможцями міського етапу конкурсу “Вчитель року”. Вчителі Бердичева володіють високим науково-методичним і теоретичним рівнем, вони активні творчо та майстерні фахово. Саме в їхні руки потраплять або вже потрапили наймолодші нині учні. 46 першачків обрали собі за перший в їхньому житті храм науки 8-му школу, 43 — 11-ту, 56 хлопчиків та дівчаток вперше переступили поріг школи № 17, 73 — НВК№ 4. 69 маленьких бердичівлян привітала із першим осіннім святом — Днем знань директор 2-ї гуманітарної гімназії.

Ірина Толочко, директор Бердичівської гуманітарної гімназії № 2: “Бажаю вам, щоб, як сама щедра осінь, цей навчальний рік був для вас щедрим на здобутки і знання, яскравим, гарним й щасливим.”

До 10-ки кращих шкіл області увійшли ЕЗОШ № 10 та СЗОШ № 15. Одна з них — найбільша у місті та одна з найбагатших на спортивні, культурні та безліч інших талантів, друга — давно вже знана у Європі та краща у місті за результатами незалежного зовнішнього тестування. З особливою теплотою директор 10-ї школи Наталія Рибак привітала “своїх” 116 першачків, директор 15-ї Ванда Івасюк — 97 “своїх”.

Ванда Івасюк, директор СЗОШ № 15: “Дорогі першокласники, дорогі батьки! Я вітаю вас із цим святом, зичу вам міцного здоров’я, успіхів, натхнення. Я рада бачити усіх учнів живим й здоровими, усміхненими, засмаглими. Ви стали такими гарними!”

Мало не рідним для себе вважає міський голова ЗОК № 14: там вчилися дві його доньки. Таким самим близьким є цей заклад і для голови депутатської фракції БЮТ у міській раді Олексія Ястремського. Разом із Василем Мазуром народний обранець подарував колегіуму телевізор та побажав учням у першу чергу міцних знань.

Олексій Ястремський, голова фракції БЮТ у Бердичівській міській раді: “Найбільше надбання нашої держави — це її люди. Вам — дітям — розбудовувати державу і наше місто. Не дивлячись на кризу, завдяки наполегливості нашого міського голови у Бердичеві не закрита жодна школа, процвітають дитячі садочки, ви приходите до чистих, вибілених класів... Хочеться побажати нашому міському голові здоров’я й натхнення, а вам, діти, — добрих знань для того, щоб ви знайшли себе у житті.”

Для 78 маленьких “гвардійців” на 12 років стануть рідними стіни ЗОШ № 12. Їх, як і їхніх однолітків з усієї країни привітав Президент Віктор Ющенко: листа від нього зачитала директор закладу Валентина Михалевич. Президент закликав молодь розкрити їхні таланти й чесноти, а отримані знання та уміння вдало застосувати у дорослому житті.

Ну а цей заклад, на думку очільників міста, може сміливо претендувати на статус інституту й навіть університету. Цьогоріч 345 юнаків та дівчат не вагаючись подали документи до Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права і успішно пройшли етап вступу. Звичайно до них у першу чергу були направлені напутні слова директора коледжу.

Володимир Ольшевський, директор Бердичівського коледжу промисловості, економіки та права: “Сьогодні ви прийшли до нас з різних шкіл, з різних міст. Прийшли до одного з найкращих коледжів України, тому ви маєте вести себе відповідно. Саме від вас залежить, як нашу країну сприйматимуть у світі.”

Свято 1-го Вересня — особливе за своєю енергетикою, переконаний міський голова. Саме у цей день, вважає Василь Мазур, можна беззастережно поринути у глибину дитячих очей. Очей, які ще не встигли пізнати таких понять, як “брехня”, “лицемірство”, “зрада”.

Василь Мазур, Бердичівський міський голова: “Я отримав найприємніші враження й зарядився величезною кількістю позитивної енергії. Коли дивишся на наших дітей, на педагогічні колективи, на їхніх керівників, то хочеться працювати й допомагати. Без такого руху вперед неможливий розвиток шкільної й позашкільної освіти. Бердичів ще раз переконався, що у нас найкращі діти, найкращі вчителі, і що вони — майбутнє нашого міста й держави.”

Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
Джерело: ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Цікавлюсь ЕКЗ в Україні
Добавил bpyhehu
Июнь 15, 2024

Где менять айпи?
Добавил Priluchnii
Июнь 13, 2024

Мережа якісного ремонту
техніки

Добавил defne
Июнь 12, 2024

магазин электроники
Добавил defne
Июнь 12, 2024

стройматериалы
Добавил Алинка
Июнь 11, 2024