|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Анжеліка Лабунська: цинічний бізнес на людській трагедії?

Категория:

onkoМинулого тижня на Бердичівщині відбулася надважлива подія. У санаторії “Пролісок”, який належить заводу “Прогрес” і знаходиться біля села Кустин, відкрили сучасний онкоцентр, аналогів якому немає в Україні. Принаймні, так цю подію висвітлили спеціально запрошені окремі журналісти. Не приховуючи, що їхню роботу оплатили із виборчого фонду кандидата у народні депутати Анжеліки Лабунської, за сприяння якої і з’явився онкоцентр.


Не всіх журналістів запросили на церемонію відкриття, відповідно — не всім платили за подання інформації, вигідної замовнику (в даному випадку — Анжеліці Лабунській). Відтак, вони мають більші можливості для того, аби бути об’єктивнішими при розповіді про новий соціальний заклад.


Який він — онкоцентр, відкритий у “Проліску”? Згідно оприлюдненої інформації, це лікувально-реабілітаційний онкологічний центр, основу лікування у якому становить дієтотерапія. Саме завдяки спеціальному харчуванню можна побороти ракові клітини, стверджує у рекламних матеріалах німецький дієтолог з українськими ім’ям та прізвищем Інна Лавренюк. Приміщення знайшли швидко (“Пролісок”), але його треба було відремонтувати та закупити обладнання. Тоді, за словами директора бердичівського заводу “Прогрес” Ігоря Щесняка, було прийнято рішення звернутися до Анжеліки Лабунської, яка з готовністю відгукнулася на пропозицію.


“Дуже багато людей звертаються до мене, як депутата, за допомогою у лікуванні раку. Я розумію, що люди звертаються тоді, коли більше не мають куди піти і не знають, де ще знайти допомогу. Але одна справа, коли це юридичні питання. А коли приходять жінки з маленькими дітьми, розповідають, що діти онкохворі, і родина не має можливості допомогти своїм дітям, в мене серце рветься. Бо як жінка, як мати, я розумію, що саме страшне горе на землі, коли ти не можеш допомогти своїй хворій дитині. Після таких прийомів жінок з проблемами онкохворих дітей я почала думати, чим я, народний депутат, можу допомогти людям у біді? І коли мені запропонували прийняти участь у створенні онкологічного профілактично-лікувального центру, я зрозуміла – це те, що дуже потрібно людям... Ми будемо обов’язково надавати безкоштовні путівки малозабезпеченим, ми будемо приймати безкоштовно всіх дітей. Ми будемо розвивати наш центр і зробимо його одним з найсучасніших онкоцентрів України”, - розповідала журналістам Анжеліка Лабунська.


Дійсно, рак — це велика трагедія для тих, хто з нею зіштовхнувся. А тому благодійники, які допомагають у боротьбі з цією страшною хворобою — варті особливої поваги.


Але... Що ж таке насправді онкоцентр у “Проліску”, чи насправді він створений з благодійною метою і хто за всім цим стоїть? Можливо, частково відповіді на ці питання можна почути в інтерв’ю самої Анжеліки Лабунської. Зверніть увагу: народний депутат, до якої нібито просто звернулися за допомогою, в інтерв’ю кілька разів повторює: “МИ будемо розвивати НАШ центр...”, “МИ будемо надавати безкоштовні путівки...”, “МИ будемо приймати безкоштовно всіх дітей”. Із цих слів “МИ” та “НАШ центр” можна зробити висновок: Анжеліка Лабунська допомагала у придбанні обладнання не просто з благородною метою. Вона відкрила власний онкоцентр, такий собі бізнес-проект.


Цікаво буде дізнатися про ціни на послуги онкоцентру, вказані на його сайті http://www.onco-center.com.ua. Вартість проживання тут — від 250 гривень за місце. Харчування, так само як і консультації та індивідуальний супровід дієтолога, оплачуються окремо. Ціни не зазначені, їх треба уточнювати за вказаними на сайті телефонами. Для порівняння: вартість одного дня перебування у лікувальному санаторії “Дениші” - від 200 гривень на день (у цю суму включено не тільки проживання, але й харчування та лікування). Санаторій “Березовий гай” у Хмільнику пропонує ціни від 240 гривень (проживання, 5-разове харчування та лікування), хмільницьке “Поділля” надає путівки від 310 гривень (знову ж - з проживанням, харчуванням та лікуванням).


Йдемо далі по прайс-листу онкоцентру у “Проліску”. Серед іншого, ще треба купити книгу “Практические рекомендации по лечебному питанию при онкологических заболеваниях” за 236 гривень, а також дієтичну поживну суміш “Кой Компліт”, вартість флакону - 105 гривень, але ціна може мінятися, залежно від курсу євро. В інструкції до цього препарату (вказаній на згаданому сайті) зазначено, що “Кой Компліт” рекомендують приймати по 3-4 флакони на день. Тобто, виходить, що витрачати треба ще додатково по 300-400 гривень.


Прикметно те, що ми, як не шукали, так і не знайшли про “Кой Компліт” відгуків у мережі інтернет. Більше того, згадка про цей препарат є лише на кількох сайтах Українсько-Німецького дієтологічного лікувально-консультаційного центру, до мережі якого входить і онкоцентр у “Проліску”.


Не треба вміти добре рахувати, аби зрозуміти, про яку благодійність з боку Анжеліки Лабунської йдеться. Одне лише проживання, приймання препарату “Кой Компліт” та купівля книги обійдеться у майже вісім з половиною тисяч гривень за два тижні (саме на такий термін розрахована путівка). А ще додатково треба буде оплатити і харчування, і консультації спеціалістів, й супровід дієтолога. При цьому, при перебуванні у центрі йдеться, насамперед, про реабілітацію хворих, а не про їх лікування, що випливає із рекламних матеріалів журналістів.


Чи не цинічно заробляти гроші на людському горі та ще й подавати це як власну благодійність? Принаймні, такий висновок напрошується на підставі викладених фактів...


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Бильярдный зал
Добавил friza
Апрель 25, 2024

Складські стелажі
Добавил ostin92
Апрель 25, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024