|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Через виявлену в Козятині африканську чуму Бердичівська РДА зібралася на засідання

Категория: Происшествия

Через виявлену в Козятині африканську чуму Бердичівська РДА зібралася на засідання

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Бердичівській районній державній адміністрації, 10 травня 2018 року, провела чергове засідання.

Голова комісії, заступник голови райдержадміністрації Людмила Димидюк відкрила засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії та повідомила присутнім про випадок, що зафіксований у Козятинському районі Вінницької області, де виявлено захворювання свиней на африканську чуму.


Начальник Бердичівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Валерій Биков доповів про даний випадок. Члени комісії детально обговорили всі заходи, які терміново необхідно вжити з метою запобігання розповсюдження африканської чуми на території Бердичівського району.


Заслухавши та обговоривши інформацію щодо захворювання свиней на африканську чуму, Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Бердичівській районній державній адміністрації вирішила:

ВИРІШИЛА:

1. Взяти до відома інформацію начальника Бердичівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Бикова В.М., про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней у Вінницькій області та Україні в цілому.

2. Керівникам м’ясопереробних підприємств: ТОВ «Бердичівська ковбасна фабрика» (Самусь О.В.), ТОВ «Три ведмеді» (Мельник В.Л.), ТОВ «Інкофуд» (Галецький Г.Б.), ТОВ «М’ясний двір Полісся» (Рижак О.І.), рекомендувати не завозити з Козятинського району, Вінницької області свиней та продукцію з них.

3. Посилити заходи щодо запобігання торгівлі у невстановлених місцях.

4. Посилити контроль за переміщенням живих тварин автошляхами Бердичівського району.

5. Бердичівському районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (Биков В.М.):

5.1. Забезпечити державний ветеринарно-санітарний контроль за ввезенням в район продукції тваринництва та живих тварин, суворо дотримуватись вимог карантинування живих тварин.

5.2. Посилити контроль та нагляд за реалізацією продуктів тваринного походження, особливо свининою та продукції з неї.

6. Бердичівській районній державній лікарні ветеринарної медицини (Наімов Д.Д.)

6.1. Забезпечити проведення щеплення свиней в усіх категоріях господарств проти класичної чуми свиней. 

6.2. Забезпечити 100%-е лабораторне дослідження патологічних матеріалів від загиблих свиней з підозрою на африканську чуму свиней.

6.3. Посилити контроль і нагляд у спеціалізованих господарствах ПП «Климчук» с. Садки, ФГ «Чорноус М.Л.» с. Кикишівка, за дотриманням роботи господарств в «закритому» режимі.

6.4. Проводити інформаційно-просвітницьку роботу щодо небезпеки АЧС серед населення.

7. Директору ПП «Климчук» (Климчук Н.І.) та директору ФГ «Чорноус» (Чорноус В.М.):

7.1. Вживати заходи, спрямовані на недопущення занесення та поширення збудника на територію господарства (ферми), зокрема суворо дотримуватись «закритого» режиму роботи. 

7.2. Завезення поголів’я свиней проводити із благополучних регіонів та при обов’язковому погоджені з Бердичівським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, дотримуватись вимог карантинування живих тварин. 

7.3. Заборонити лікарям ветеринарної медицини господарств, які обслуговують свинопоголів’я сільгосппідприємств надавати ветеринарні послуги населенню та рекомендувати їм не утримувати свиней у власних господарствах. Копію наказу по підприємству надати до Бердичівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

7.4. Забезпечити наявність та підтримувати необхідний запас дезінфікуючих, дератизаційних засобів, а також засобів індивідуального захисту персоналу для проведення профілактичних заходів та реагування у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

8. Голові міськрайради товариства мисливців і рибалок (Рибак В.А.), директору громадської організації «Бердичівський мисливський клуб» (Морозов В.П.), керівнику громадської організації мисливський клуб «Блазер» (Самусь О.В.):

8.1. Забезпечити щоденне обстеження єгерською службою мисливських угідь на предмет виявлення хворих чи загиблих диких тварин. 

8.2. Інформувати Бердичівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області про випадки захворювання (невластива поведінка, хитка хода, пригнічення, тощо) та загибелі диких свиней, зон їх міграції, здійснювати контроль та нагляд за переміщенням диких кабанів на територіях мисливських угідь.

8.3. Вживати вичерпних заходів для унеможливлення браконьєрського відстрілу дикого кабана.

8.4. Забезпечити наявність та підтримувати необхідних запас дезінфікуючих засобів для проведення профілактичних заходів та реагування у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

8.5. Підтримувати в належному стані майданчики для обробки дичини.

9. Головам сільських та селищної рад, голові Семенівської ОТГ:

9.1. Провести облік поголів’я свиней у приватних господарствах відповідних населених пунктів, про що письмово повідомити Бердичівську районну державну лікарню ветеринарної медицини.

9.2. Сприяти спеціалістам ветеринарної медицини в проведенні вакцинації свиней проти класичної чуми в господарствах населення.

9.3. Поширювати інформацію щодо заходів з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника Бердичівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Бикова В.М.

SL745128

Матеріал rio-berdychiv.info


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024