|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Март 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На книжную полку

Категория:
Прес-реліз
літературної акції „Фріда” у Бердичеві”,
присвячена презентації
роману Марини Гримич „Фріда”



У травні 2006 року у видавництві „Дуліби” вийшов у світ новий роман Марини Гримич „Фріда”, за три місяці продано 2 тисячі примірників, що для книги в товстій палітурці і відповідною ціною є безперечним успіхом як авторки, так і видавництва. Очевидно, читач вже скучив за книгою з реальним історичним тлом і глибоким психологізмом, побудованим на міжетнічних і особистих відносинах у поліетнічному середовищі одного з правобережних міст України. Головна героїня роману – успішна бізнес-леді опиняється після тривалої відсутності у напівзруйнованому домі свого дитинства, бродить його порожніми кімнатами і чорними ходами, лабіринтами своєї пам’яті, підземеллями старовинного міста, зустрічаючи на своєму шляху привид Гешефта, вічного мандрівника часу Юру-юродивого, представників давніх аристократичних польських родів, вірменських торгівельних династій і єврейських підприємницьких фамілій, знаменитих картярів, гендлярів, коханців, фарцовщиків і контрабандистів.
Роман „Фріда” за короткий час зробив справжню культурну революцію в Бердичеві, у місті активізувалася пошукова, архівна робота щодо історії Бердичева, відновився такий жанр як усна історія міста, роман передруковується у місцевій газеті та на сайті міста, ведуться активні дискусії, люди впізнають у героях реальних історичних осіб. Ідуть відгуки не лише з України, а й Росії, Польщі, США та Ізраїлю. Книга має понад 20 рецензцій.
Заінтригована і піднесена громадськість Бердичева запросила Марину Гримич у своє місто, щоб вона запрезентувала свою книгу. Зустріч приурочено до Міжнародного турніру з легкої атлетики імені Віталія Лонського, на який з’їдеться багато учасників, іноземних гостей, журналістів. Така взаємопов’язаність невипадкова. У художньому оформленні книги Марини Гримич використано картину відомої української художниці Ніни Денисової „Перемога”, де жінка долає планку. А мешканець м. Бердичева Юрій Кримаренко в 2005 році став чемпіоном світу зі стрибків у висоту. Таким чином книга Марина Гримич стала удвічі символічною і дорогою для Бердичева.
Події відбудуться 3 вересня 2006 року у Бердичеві6 11.00 – презентації Книги у Музеї Бердичева, 13.00 Прес-конференція з авторкою у палаці культури; 14.00 виступ на Відкритті міжнародного легкоатлетичного турніру імені Віталія Лонського.
За довідками з приводу акції звертатися:
8-050-35-33-189 Марина Гримич
grymych@univ.kiev.ua


Кто, по каким либо причинам не сможет прочитать роман в оригинале, может ознакомится с ним в сокращенном варианте по этой ссылке.

Напечатано на правах рекламы.
Написал: (30 августа 2006 22:38)
Чем мне нравится kotovvv и его брат по оружию Анатолий
вы братцы из Бердичева? а роодители ваши???
ребята умеют делать рекламу чему угодно - это я вам завидую crying
Зарегистрирован: 1 января 1970 ICQ: --
Написал: kotovvv (30 августа 2006 22:48)
Neon дело не в рекламе а в новостях, если ктото воспринимает новость ка крекламу - пусть так и будет, а в остальном нужно знать что в городе творится, всякие презентации, соревнования, итд....... все нужно знать

последним временем ТРК ВИК немного подводит
Зарегистрирован: 30 августа 2005 ICQ: --
Написал: (30 августа 2006 23:01)
angry
а что у нас в городе только ТРК ВИК владеет новостями?

P.S. новость -
3 вересня 2006 року у Бердичеві6 11.00 – презентації Книги у Музеї Бердичева, 13.00 Прес-конференція з авторкою у палаці культури; 14.00 виступ на Відкритті міжнародного легкоатлетичного турніру імені Віталія Лонського.

про автора новости -
Марина Гримич — издатель, писатель, этнолог, доктор исторических наук, профессор Киевского национального университета имени Тараса Шевченко. Автор 6 романов среди которых „Фріда”.


а все остальное - чистой воды реклама tongue
Зарегистрирован: 1 января 1970 ICQ: --
Написал: SVV (31 августа 2006 16:13)
Я просто поделился новостью, которую не выдумал, а переложил из своего почтового ящика на ваше обозрение.

Ну, для связки придумал пару предложений.

Просто роман "Фрида" оставил у меня разные впечатления. Ну например - сабля прадеда.

А какие впечатления у Вас после прочтения романа?
Может на форум перейти обсудить?

И в заключение.

Может подпись забыл под текстом поставить:- "На правах рекламы".
Зарегистрирован: 30 августа 2005 ICQ: 123995097
Написал: (1 сентября 2006 13:04)
Дякую. Я гадав, що вона відбулася і її пропустив. Буду в Музеї, якщо нічого не завадить.
Зарегистрирован: 1 января 1970 ICQ: --
Написал: (4 сентября 2006 14:24)
Був на презентації у Музеї історії, а вірніше в актовій залі Музичної школи у кляшторі Босих Кармелітів. Народу було десь 150 чоловік, не менше. Зала була заповнена під зав'язку. Спочатку виступив Мазур, потім представляла книгу автор, потім запитання, атмосфера поступово ставала теплою і невимушеною, потім виступи письменника Михайла Пасічника, вчителя Половецької школи, представників радіо, "Просвіти", комусь книжка далась важко, хтось її "ковтнув", але всі лише дякували за неоціненний вклад у бердичівську і українську культуру загалом. Дехто серед пожилих людей у героях навіть пізнавали своїх знайомих. На місці можна було придбати книжку, наклад якої, за словами авторки, 2 000 примірників. З книжної крамниці книгу підносили двічі, тому що попит втричі перевершив їх пропозицію. Ціна 22 гривні. На місці авторка усім бажаючим без виключення розписувалася на примірниках свого роману.
За вечір прочитав півкнижки - це щось неймовірне!!! Читається із великим захопленням і неможливо відірватися. wink
Зарегистрирован: 1 января 1970 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
КРИПТОКАРТА ДЛЯ УКРАЇНЦІВ
Добавил Мarta_Мarta
Март 28, 2024

Авто на прокат
Добавил okna-4
Март 28, 2024

Песок в Харькове
Добавил Satyredil
Март 28, 2024

Одяг з Америки
Добавил ostin92
Март 28, 2024

Спорт и все для спорта
Добавил MillerM
Март 28, 2024