|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Мешканці багатоповерхівок – об’єднуйтесь!

Категория: Город

Мешканці багатоповерхівок – об’єднуйтесь!

Формування ринкових відносин у житловій сфері та прийняття Законів України «Про власність» та «Про приватизацію державного житлового фонду» надали можливість мешканцям отримати у приватну власність квартири державного житлового фонду, в яких вони проживають.
Закон України від 19 червня 1992 року «Про приватизацію державного житлового фонду» визначає правові засади приватизації житла, а також його подальше утримання і використання. Метою приватизації квартир у житлових будинках є залучення населення до участі в утриманні, обслуговуванні і збереженні існуючого житлового фонду. За громадянами, які не виявили бажання приватизувати займане житло, зберігається право користування квартирою на умовах найму.
Саме в Законі України «Про приватизацію державного житлового фонду» було вперше встановлено, що для забезпечення ефективного використання приватизованих квартир та управління ними власники приватизованого житла створюють у багатоквартирному будинку об’єднання співвласників.
Метою створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) є забезпечення і захист прав його членів, належне утримання та використання будинкового майна, своєчасне надходження коштів для сплати всіх платежів.
Об’єднання є неприбутковою організацією. Об’єднання є юридичною особою, має самостійний баланс, розрахунковий рахунок в банку, печатку та штамп з власним найменуванням. Основний документ, який регулює діяльність ОСББ, є Статут. Вищий керівний орган об’єднання – загальні збори мешканців. Поточною діяльністю ОСББ займається правління будинку та голова, які обираються на загальних зборах. Фінансовий стан об’єднання перевіряє ревізійна комісія, яка обирається з числа мешканців і контролює господарську діяльність правління та голови.
Таким чином, в об’єднанні співвласників мешканці отримують реальну можливість самостійно господарювати, управляти будинковим майном, встановлювати будинкові прилади обліку (теплові та водяні лічильники), виконувати ремонтні роботи, обслуговувати прибудинкову територію, дбати про покращення благоустрою двору тощо. Все це сприяє покращенню надання житлово-комунальних послуг.
Життя показало нам всім явні переваги ОСББ, як яркого прикладу самоорганізації населення. Мешканці багатоповерхівок самі можуть змінити ситуацію покращення свого житла, взявши керівництво будинком у власні руки.
Стало зрозуміло всім, що світ, в якому ми живемо – це наш спільний дім і тільки ми самі, своєю працею, дбайливим ставленням змінимо його на кращий. Всього за декілька років зробили кращими свої будинки мешканці дев’ятиповерхівок по вул. Луппова, 10, 14, які створили ОСББ «Теремок», «Єдина родина». Міська рада допомогла їм виконати капітальний ремонт м’яких покрівель, виділивши в минулому році з міського бюджету необхідні кошти. Інші ремонтні роботи в будинках мешканці провели за свої зібрані кошти, а благоустрій у дворі - виконали власноруч.
Тільки метод самообслуговування багатоповерхових будинків врятує від подальшого руйнування житловий фонд. Такий шлях був обраний і з відомчими будинками, які перебували на балансі тих підприємств, що їх збудували, а пізніше ці підприємства збанкрутіли. Таким прикладом є житлові будинки консервного заводу, цегельного заводу, м’ясокомбінату, будівельно-монтажного управління №6 та інші. На базі вказаного відомчого житла (вул. Руська,8; вул. КІМа,26 «б»; вул. Раскової,34; вул. Дзержинського,17а, вул. Леніна,12) мешканці створили об’єднання співвласників, в яких самостійно господарюють. На черзі створення ОСББ – закинутий будинок солодового заводу по пров. 10-ої П’ятирічки,8а, блок 4.
Всього в Бердичеві створено і успішно функціонує 55 об’єднань співвласників у 60-ти багатоквартирних будинках.
Важливим досягненням є те, що на рівні держави вирішено питання надання фінансової допомоги в проведенні капітального ремонту будинків, де вже створені або створюються об’єднання співвласників. Тому, Міністерство житлово-комунального господарства планує, починаючи з 2007 року і впродовж наступних декількох років, виділятиме мільйони гривень для проведення реконструкції та ремонту житлового фонду ОСББ. Так, у поточному році з державного бюджету заплановано виділити значні кошти для проведення капітального ремонту п’яти ОСББ нашого міста.
Рішення щодо виділення коштів для виконання капітальних ремонтів будинків, де створені об’єднання співвласників, прийнято і виконкомом Бердичівської міської ради.
Спираючись на міжнародний досвід існування об’єднань співвласників, такі об’єднання у майбутньому стануть основною формою організації, утримання та експлуатації житлового фонду, підвищення рівня їх благоустрою та умов проживання людей.
З усіх організаційних питань щодо створення об’єднань співвласників у ваших будинках необхідно звертатись в управління житлово-комунального господарства виконкому (кабінети № 54, 55),
контактні телефони 4-23-11, 2-71-69.

Управління житлово-комунального господарства
та з питань надзвичайних ситуацій



Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил Sergey1826
Апрель 23, 2024

Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024

Дайте пораду алкоголізм
Добавил sasha1988
Апрель 22, 2024