|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

У Бердичеві відбулася нарада за участю віце-прем’єр-міністра України В.Рибака щодо готовності Житомирщини до осінньо-зимового періоду

Категория: Город
У Бердичеві відбулася нарада за участю віце-прем’єр-міністра України В.Рибака щодо готовності Житомирщини до осінньо-зимового періоду
 
У Бердичеві відбулася нарада за участю віце-прем’єр міністра України Володимира Рибака щодо готовності житлово-комунального господарства Житомирської обл. до осінньо-зимового періоду. На нараді також були присутні заст. міністра з питань ЖКГ Олександр Білянський, голови Житомирської ОДА та обласної ради Юрій Павленко та Ірина Синявська, міський голова Бердичева Василь Мазур та керівники підприємств і організацій Житомирщини. У вступному слові Володимир Рибак відзначив, що органи місцевого самоврядування мають бути господарями на своїх територіях та першими в системі управління. Завданням уряду сьогодні , наголосив він, є забезпечення нормального функціонування всіх галузей господарства.

Про стан підготовки області до зими присутніх інформував Юрій Павленко. Він відзначив, що готуватися до опалювального сезону почали вже з квітня. Хід виконання необхідних заходів двічі розглядався на колегіях ОДА, щотижня проводяться селекторні наради, у липні спеціалісти управлінь адміністрації перевірили всі райони та міста області, це ж зробила і Державна комісія. Привів Юрій Павленко й ряд цифр.

Юрій Павленко голова Житомирської ОДА : «У поточному році на підготовку об’єктів господарського комплексу до зими спрямовано близько 125 млн. грн. з різних джерел, у т.ч. із держбюджету – 103 млн., з місцевого – 13 млн., кошти підприємств – близько 9 млн. грн. Відповідно до вимог уряду, 85% коштів передбачено на енергозберігаючі технології. За опалювальний період 2007-08 рр. область планує одержати економію газу до 10%, електроенергії – 6%. Станом на 15 серпня підготовлено : 5041 житловий будинок (60% від потреби), 663 котельні (70%), 175 водопровідно-насосних станцій (59%), 383 км. тепломереж (65%), 56 одиниць електротранспорту (60%), 7421 т. твердого палива (77%). За показниками, темпи підготовки перевищують минулорічні.»

Серед питань, з якими голова ОДА звернувся до Володимира Рибака було й питання про необхідність виділення коштів на завершення будівництва бердичівської фільтрувальної станції.

Проблеми фінансування держзамовлень торкнулася голова обласної ради Ірина Синявська. За її словами, замовлення є, але фінансуються лише на 80%. Усі кошти, які органи самоврядування могли б спрямувати на житлово-комунальне господарство, йдуть на дотації заробітної плати, плати за енергоносії та все те, що мало би фінансуватися з держбюджету. Окремо голова облради зупинилася на питанні проекту енергозбереження.

Ірина Синявська голова обласної ради : «У 2007 році нас почули вперше... 3 роки ми доводимо, що Житомирщина – це той регіон, де може мати право на існування власний проект... з енергозбереження. У нас є завод, який випускає комбіновані котли... і у нас є біля 9-ти видів родовищ власного палива, яке може бути використане для роботи цих котлів : і буре вугілля, і торф, і залишки лісу, якого 80% у нас в області. Ми 3 роки не могли добитися, щоб із держбюджету, з програми енергозбереження, область отримала гроші. І тільки в цьому році, не дивлячись на те, що довелось обійти деякі букви закону, 3 млн. грн. все ж таки прийшло на цей проект.»

По ситуації із житлово-комунальним господарством Бердичева виступив Василь Мазур. За словами міського голови, тільки з місцевого бюджету на вирішення першочергових проблем було виділено 13 млн. грн., 2 млн. - із державного.

Василь Мазур міський голова : «За ці кошти ми збудували 3 котельні, 2 бойлерні, 2 автономні котельні станції..., замінили 5 км. магістральних тепломереж, декілька кілометрів у підвалах житлових будинків. У минулому році вивели з експлуатації 2 старих котельні, що дало змогу заощадити в опалювальному сезоні більше 300 тис. грн., 1 тис. кубометрів газу та 100 тис. кіловат електроенергії. Ще 2 котельні законсервовані у поточному році; у трьох багатоповерхових будинках, що у віддалених районах, встановлено індивідуальне опалення. У поточному році, завдяки субвенції із держбюджету, збудуємо нову котельню в районі цукрорафінадного заводу...»

Болючим назвав Василь Мазур питання житлового фонду міста.

Василь Мазур міський голова : «Із 700 багатоповерхових будинках, які стоять на балансі міськради, 106 побудовані до 1917 р. та знаходяться у аварійному стані. Завдяки коштам із місцевого та державного бюджетів, проведено реконструкцію двох аварійних будинків, це - 32 квартири. За кошти, виділені ще у 2004 році, в новозбудовані будинки переселили 32 сім’ї, ще 62 сім’ї й досі не забезпечені житлом та проживають у аварійних будинках. Без допомоги держави місто із житловою проблемою не впорається. На будівництво нового житла для таких сімей необхідно більше 10 млн. грн.»

Негативною назвав ситуацію по розрахунках за енергоносії на Житомирщині заст. міністра з питань ЖКГ Олександр Білянський. Рівень відшкодування вартості спожитого газу по Бердичеву складає 63%, що на 1-2 % більше, ніж по інших містах. Цього явно недостатньо. Щодо реформування ЖКГ, то за його темпами, каже заст. міністра, Бердичів випереджає майже всіх.

Олександр Білянський заст. міністра з питань ЖКГ України : «Якби на території області не було б Бердичева і команди Василя Мазура..., то показники реформування ЖКГ по Житомирщині впали б у 2 рази. Із 110-ти ОСББ – 55 у цьому місті... Без Бердичева виходить 55 ОСББ, що в декілька разів менше, ніж у середньому по Україні. Темпи зростання приросту цих об’єднань значно зменшилися, основна їх маса була створена декілька років тому... Подивіться на Бердичів : працюють із голландцями, німцями, у «пілотних» проектах по нашому міністерству постійно подають заявки... А де ви всі, де решта?...»

Певний підсумок наради на імпровізованій прес-конференції підвів віце-прем’єр-міністр Володимир Рибак, остаточну ж крапку поставив Олександр Білянський.

Володимир Рибак віце-прем’єр-міністр України : «Якщо оцінити роботу керівників Житомирщини, то цифри тут середні по Україні, працювати є над чим. Десь 60-70% господарств області готові до зими. Є ще 1,5 місяця і треба працювати...»

Олександр Білянський заст. міністра з питань ЖКГ України : «Знаючи Василя Мазура і його команду, я думаю, що до зими Бердичів буде підготовлений.»

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Спальный мешок
Добавил JanaCos
Апрель 26, 2024

Курс по инвестированию
Добавил ostin92
Апрель 26, 2024

Шовкові твіллі: Секрет Вашого
Неперевершеного Стилю

Добавил IgorForm
Апрель 26, 2024

Купить просмотры на ютуб
Добавил Бенедикт
Апрель 26, 2024

Где можно провести
вакуум-регуляцию?

Добавил Щppecof
Апрель 26, 2024