|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Сільські школярі мріють про різні гуртки

Категория: Другое

Сільські школярі мріють про різні гурткиУ 30 загальноосвітніх закладах Бердичівщини, повідомив начальник районного відділу освіти, працює 130 гуртків. Взагалі цією роботою охоплена третина учнів. Хоча останнім часом кількість гуртків у школах району зменшена через нестачу коштів.

Петро Костюк, начальник відділу освіти Бердичівської РДА: « Сьогодні в районі є позашкільний заклад - Будинок дитячої творчості. Мені соромно казати: там лише 1,5 ставки годин. Ми надіємося: прийде той час, коли позашкільна освіта буде фінансуватися із державного бюджету, а не з іншого кошика, тобто місцевих надходжень, яких немає у районі у потрібній кількості".

На відміну від міських, сільські діти не мають можливості їздити до Бердичева у позашкільні заклади. А 6 працівників районного Будинку дитячої творчості навідуються лише до 5 шкіл. Із районного бюджету на діяльність Будинку дитячої творчості цьогоріч виділено лише близько 28 тисяч гривень, говорить Петро Костюк. Якби ж то з’явилися додаткові фінансові можливості, то позашкільна освіта району, з його слів, не була б тільки на 10 місці в області. Творчий розвиток сільських учнів відбувається в основному за рахунок позакласної та гурткової роботи.

Семенівська загальноосвітня школа І- ІІ ступенів невеличка. З 70 дітей половина – у гуртках. Їх кількість, у порівнянні з минулим роком, каже директор Людмила Рубаносова, скоротилася вдвічі.

Людмила Рубаносова, директор Семенівської

ЗОШ І-ІІ ст.: «Скорочення гурткової роботи? Звичайно, нам це дуже не подобається. Сільська дитина не має змоги поїхати у місто на заняття, у неї є ще домашні клопоти по господарству. Треба більше годин на гуртки. У тому році був гурток "Віночок творчості". Там діти займалися ліпленням, бісероплетінням. У цьому році такого гуртка немає".

Якщо у великих школах району діти можуть реалізувати свої творчі можливості у 10 гуртках, то маленькі сільські обмежуються одним-двома. За таких умов розвивають здібності своїх вихованців вчителі Семенівської школи. До літопису справ та творчих досягнень вносять найкращі: перемоги у районних предметних олімпіадах та різних конкурсах. Є у педагогів закладу велике бажання: передати творчі вміння своїм вихованцям. Семенівські школярі вважають, що їм поталанило: можуть навчитися танцям та співу у такого керівника, як Оксана Цакоєва.

Оксана Цакоєва, керівник студії «Гармонія» Семенівської ЗОШ І-ІІ ст.: « Дитина має розвиватися різнобічно. Дуже багато є у світі цікавого, і все хочеться відкрити нашим дітям. Я намагаюся поєднати на гуртку танці, співи та інше. Проте всього не охопиш. Хотілось би, щоб було хоча б так, як у минулому році".

Вихованці Оксани Василівни – призери районного конкурсу «Таланти твої, Україно!» та лауреати фестивалю «Сонячна криниця». Оксана Цакоєва намагається не лише вчити дітей хореографії. На заняттях студії вона знайомить гуртківців з традиціями інших країн. Юні артисти виконують українські, російські та англійські пісні і танці різних народів. Вірять, що в улюбленій студії досягнуть багато успіхів.

Марина Каліщук, вихованка студії «Гармонія» Семенівської ЗОШ І-ІІ ст.: «Я вже танцюю протягом 4 років. Є у нас і молодша група. Завдяки танцям я підвищую свій настрій, можу спілкуватися".

Валентина Сидорчук, вихованка студії «Гармонія» Семенівської ЗОШ І-ІІ ст.: « У мене веселий характер. Я люблю українські народні пісні, ритмічні українські танці. А також танці різних народів".

Начальник районного відділу освіти вважає: талантів у сільських школах вистачає. Та йому хочеться, щоб вони мали більше можливостей для розвитку. Бо діти Бердичівщини, каже Петро Костюк, щорічно займають 5-6 призових місць у обласних предметних олімпіадах. Мають й інші здобутки.

Петро Костюк, начальник відділу освіти Бердичівської РДА: «Виходячи з напрямків річної програми "Відродження", думаю, ми робимо непогані кроки по лінії Малої академії наук. Якщо у 2005 р. у нас захищало наукові роботи 8, у 2006 р. - 15 дітей, то у 2007 р. - до 30 учнів. 11 наших школярів брали участь у обласному етапі. Двоє стали призерами".

У Семенівській школі немає актової зали і малувато місця. Та половина учнів танцює і співає. Вони, як і багато інших сільських школярів, мріють, аби було більше гуртків – і не лише з музики та співу.

 

 
Автор: Вікторія Кучерява
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбираю холодильник Indesit
Добавил LILUSA
Апрель 18, 2024

Обложка
Добавил CheBuratinio
Апрель 18, 2024

Магазин мебели
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Ремонт Айфонів
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024

Форекс
Добавил JebSin
Апрель 18, 2024