|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

З 2008 року зарахування у вищі навчальні заклади відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінювання

Категория: Культура

З 2008 року зарахування у вищі навчальні заклади відбуватиметься за результатами зовнішнього незалежного оцінюванняЩоб вступити до вищих навчальних закладів України ІІІ-ІV рівнів акредитації, випускникам шкіл, учням закладів профтехосвіти, студентам коледжів та випускникам попередніх років необхідно стати учасниками зовнішнього незалежного оцінювання знань у наступному році. Для цього потрібно пройти реєстрацію, яка почалася 1 листопада і триватиме до 20 лютого 2008-го.

 

Юрій Горянський, завідувач ІМЦ управління освіти і науки: \"Реєстрація учнів загальноосвітніх шкіл відбуватиметься на базі навчальних закладів, де вони навчаються. А реєстрація випускників коледжів, професійно-технічних закладів або тих, хто закінчив школу раніше, у минулі роки, проходитиме безпосередньо в управлінні освіти і науки».

 

Для реєстрації в управлінні освіти і науки надають такі документи.

Юрій Горянський, завідувач ІМЦ управління освіти і науки: \"Якщо це студент коледжу або професійно-технічного навчального закладу, обов’язково надаються довідка про навчання в даному закладі і паспорт або свідоцтво про народження. Для випускників минулих років - це паспорт і обов’язково оригінал атестату. Реєстрація здійснюється в управлінні освіти за спецальною програмою, за якою видається один примірник заяви безпосередньо учаснику тестування, а інший екземпляр заяви безпосередньо направляють в Український центр оцінювання якості освіти».

 

Кожний зареєстрований учасник зовнішнього оцінювання може пройти тестування максимум із трьох дисциплін: української мови та літератури обов’язково і одного-двох предметів на вибір із числа інших 10-ти.

 

Юрій Горянський, завідувач ІМЦ управління освіти і науки: \" Це історія України, всесвітня історія, зарубіжна література, математика, фізика, хімія, біологія, географія, основи економіки, основи правознавства. Всі учасники тестування проходять його в рівних умовах, працюють за однаковими тестами і перевірку здійснюють не вчителі, які їх навчають, а Український центр оцінювання якості освіти. Вчителі до перевірки непричетні”.

 

Минулого року зовнішнє незалежне оцінювання охопило 200 учнів 11-х класів шкіл Бердичева. 60% із них скористалися відповідними сертифікатами при вступі до вищих навчальних закладів.

 

Наталія Любарська, студентка Національного транспортного університету (м. Київ): \"Я дуже задоволена , що здавала незалежне зовнішнє оцінювання: в мене було вільне літо. Я завезла Сертифікати, які мали досить високі бали завдяки тому, що школа дала гарну базу. Велике спасибі моїм вчителям. Просто завезла Сертифікати у вищий навчальний заклад”.

Андрій Велікжанін, студент Національного авіаційного університету (м. Київ): \"Незалежне зовнішнє оцінювання має свої позитивні моменти. Воно дозволяє учням дізнатися об’єктивно про рівень знань, а також скористатися ними при вступі до вищих навчальних закладів. Тобто здати ці тести і не здавати екзамени при вступі. Я задоволений, це мені дуже допомогло”.

 

За інформацією управління освіти, на сьогоднішній день вже зареєструвалися близько 550 випускників шкіл та коледжів цього і попередніх навчальних років.

 

Юрій Горянський, завідувач ІМЦ управління освіти і науки: \"Після реєстрації безпосередньо Вінницький регіональний центр, який опікується містом Бердичевом, буде працювати в індивідуальному режимі з усіма, хто зареєструвався. Їм будуть надавати безпосередню інформацію: зразки тестів, правила проходження тестування. Кожному учаснику буде надіслано індивідуальне запрошення: куди, на яку годину прибути, яка дата проходження цього тестування”.

Попередньо пункти реєстрації потенційних абітурієнтів працюватимуть у школах № 10, 15 та НВК № 4, повідомили в управлінні освіти. Конкретні дати та місця проведення зовнішнього незалежного оцінювання визначать після 20 лютого 2008 року. Його результати, підтверджені Сертифікатами Українського центру оцінювання якості освіти, будуть зараховані як державна підсумкова атестація за курс загальної середньої освіти та як вступні випробування до вищих навчальних закладів.

 

 
Автор: Вікторія Кучерява
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024