|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Бердичівські паломники побачили Божественне Чудо: у церкві на Вінничині мироточать ікони

Категория: Культура

Бердичівські паломники побачили Божественне Чудо: у церкві на Вінничині мироточать ікониЦі троянди видихають тонкий аромат і не в’януть вже Бердичівські паломники побачили Божественне Чудо: у церкві на Вінничині мироточать ікони понад три місяці. Такий феномен староста церкви Святої Преподобної Параскеви Сербської на Вінничині пояснює тим, що квіти стоять поруч із іконою Богоматері Іверської. Вона стала мироточити у листопаді. Бердичівські паломники завітали до храму села Кіровка Калинівського району ще на світанку. Дива почалися тут у червні минулого року, розказав їм ієрей Віталій Трач. Тоді до церкви хтось приніс згорток із іконою Всіх Святих.

 

Ієрей Віталій, настоятель церкви Святої Преподобної Параскеви Сербської: "Було дуже боляче, коли ми розгорнули цей згорток і знайшли в ньому ікону. Була маленька записка, в якій йшлося про те, що ікону було знайдено на руїнах старого храму нашого села. Храм у ті роки був зруйнований. І там, у записочці, пишеться: "Батько взяв цю ікону, приніс додому, вона довгі роки зберігалася вдома, слугувала нам, робила добро. Ми ховали її від людей. Та вона почала дуже сильно пахнути".

 

Ікона почала мироточити. Під час освячення рослин на Маковея десятки прихожан побачили друге чудо, яке підтвердило перше: сяйво в іконі Ісуса Спасителя. Про це розказують мешканці села та настоятель приходу Святої Параскеви Сербської.

Ієрей Віталій, настоятель церкви Святої Преподобної Параскеви Сербської: "Ми стали на коліна і почали молитися. З тремтінням брали в руки святу ікону. І з’явився на ній, на склі, лик Божої Матері. Перше, що ми побачили, - це сльози Божої Матері, які стікали з її праведних Материнських очей. Першими словами, з якими я звернувся до людей, які надихнув мене сказати Господь, були: " Ми ще не плачемо за свої гріхи, а бачимо, як плаче Божа Матір над нашими гріхами". З тремтінням ми взяли святу ікону і принесли її до першої".

 

Після того, як на склі проявився образ Богородиці з Немовлям на руках, знову відбулося чудо, розповідає ієрей Віталій. Наступного дня образ почав видавати приємний аромат. Такого, щоб лик однієї ікони проступив на іншій, кажуть святі отці, вони досі не бачили. Віруючі зустрілися із незнайомим раніше проявом Божої благодаті. Обидві ікони були досліджені.

 

Ієрей Віталій, настоятель церкви Святої Преподобної Параскеви Сербської: "З благословення владики Сімеона, новопризначеного архієпископа нашої єпархії, привезли її на дослідження. 40 священиків досліджували ікону. Винесли одноголосний вердикт: "Чудотворна. Феноменальне явище. Божественне Чудо!".

 

Ікона Ісуса Спасителя - без золотого оздоблення і має скромний вигляд. Щоб доторкнутися до неї, багато людей різних конфесій приходять до храму. Зі слів настоятеля приходу, тут сталися численні випадки зцілення немічних від хвороб.

Деякі паломники дарують церкві ікони. Серед них - Почаївської Божої Матері рідкісної ручної роботи. Зображення Ісуса Христа привезли з Греції, мощі Святителя Миколая - з Іспанії.

Кожної п’ятниці у церкві особливо багато прочан. Ще на світанку вони приходять до храму, щоб схилити голови перед ликами Святих. По звершенню відправи Часів та Літургії піднімають усі три ікони, які мироточать. Святі отці збирають цілющу речовину. Після причастя відбувається обряд миропомазання. Кожному з присутніх дарують декілька крапель чудодійної рідини. Отець Віталій говорить: щоб Божа благодать відкрила серця та душі назустріч добру. Людей у храмі благословляють молитвами з побажаннями терпіння, віри, надії та любові.

Після богослужіння навпроти храму відправляють молебен із освяченням води та окроплюють нею прихожан і паломників.

За словами бердичівських прочан, відвідування церкви залишило в їхніх серцях відчуття молитовного єднання.

 

Людмила Артюк, прочанка: "Я дуже задоволена відвідуванням такого великого місця. Відчуття - чудові. Я давно страждаю від нападів головного болю. У мене вперше за півроку зараз не болить голова".

Наталія Артюк, прочанка: " Дуже гарна аура. У душі - відчуття чистоти. Більшість людей тут очищуються. І чудово править батюшка. Дай їм, Боже, всього найкращого".

Під владою нових вражень хотілося знову і знову линути в молитвах до чудодійних ікон церкви Великомучениці Параскеви Сербської, кажуть паломники з Бердичева. Вони дякують туристичному агенству "Альонушка" за можливість здійснити подорож святими місцями.

 

Володимир Тихонюк, прочанин: "І приїхати, і вклонитися, і взяти часточку мира з собою, яку будемо зберігати вдома і використовувати її у всіх наших духовних потребах".

 

Службу у церкві Святої Параскеви Сербської правили декілька священиків. Отець Віталій наголосив у своїй проповіді на значенні паломництва для духовного життя християн. За словами настоятеля храму, тут Господь ще раз показав маленький вертеп Віфлеєму. Напередодні Різдва священик привітав прочан зі святом.

 

Ієрей Віталій, настоятель церкви Святої Преподобної Параскеви Сербської: "Я щиро радий привітати всіх православних християн із великим Святом любові та примирення - Народженням нашого Господа Ісуса. Хочу побажати всім віруючим здоров’я та великої віри. Тому що компасом нашої віри є Чудотворні ікони. Через них ми приходимо до Бога. Нехай Різдвяна Зірка, яка засяяла над світом любов’ю, усіх нас зігріє теплом і приведе до спасіння, до Божої радості. А ми вклонімося Господу Нашому Ісусу Христу".

 

 
Автор: Вікторія Кучерява
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"
Написал: DAIMON (11 января 2008 18:40)
LOL tongue Что-то с трудом верится,если бы на самом деле увидел,подумал бы что глюки.
Зарегистрирован: 6 апреля 2007 ICQ: --


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Футболки з рок групами
Добавил friza
Апрель 16, 2024

Купити жіночу спідницю
Добавил keduji
Апрель 16, 2024

Избавиться от тяги к
наркотикам

Добавил Jannetta
Апрель 16, 2024

Форекс
Добавил MOSCOWW
Апрель 16, 2024

Zip пакет
Добавил KasaSamp
Апрель 16, 2024