|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

На 16-й сесії Бердичівської міської ради затверджено бюджет міста на 2008-й рік

Категория: Политика

На 16-й сесії Бердичівської міської ради затверджено бюджет міста на 2008-й рікБердичів отримав бюджет на 2008-й рік. Його, з усіма поправками, народні обранці затвердили на 16-й сесії міської ради. Бюджет, за словами міського голови, критичний: для нормального функціонування усіх галузей міста не вистачає 12 мільйонів. У минулому році недостатньо були профінансовані освіта та медицина, зазначив Василь Мазур, і хоча бюджет міста на 2008-й рік направлений на розв’язання цієї ситуації — виділених коштів явно не досить.

Василь Мазур Бердичівський міський голова: «Безумовно, у міському бюджеті передбачені заробітна плата та енергоносії, але, в той же час, якщо ми візьмемо медицину..., то на ці видатки коштів не вистачає. По медицині це 2,5 млн.грн. Якщо взяти освіту, то це — 4,8 млн.грн. У галузях культури та спорту фінансування відбувається де 8, а де 9 місяців, тобто ситуація напружена.»

Більш стрімкому та ефективному розвитку території міста мають сприяти субвенції із державного бюджету. Їх розмір був затверджений на останній сесії обласної ради.

Алла Пацата начальник фінансового управління: «Згідно рішення обласної ради від 11.01.08 року, доведено обсяг субвенцій із державного бюджету місцевим у сумі 39 млн. 590 тис. грн.: у тому числі, по загальному фонду — 39 млн. 240 тис., по спеціальному фонду — 350 тис.грн.»

У цьогорічного бюджету є і ряд позитивних сторін, говорить Василь Мазур.

Василь Мазур Бердичівський міський голова: «У ньому передбачені: постійне підвищення з/плати вчителям та іншим бюджетникам, збільшений прожитковий мінімум, а також збільшені виплати... соціально незахищеним верствам населення, підвищені пенсії. Тому, в цілому, соціальна направленість у цьому бюджеті існує. Ми намагатимемося ..., щоб ті субвенції, які потрібні для розвитку міста, ми отримали.»

Рішенням депутатів до 500 тис.грн. збільшать суму коштів, призначених на молодіжне житлове будівництво. За словами заступника міського голови Володимира Пономарчука, це дасть змогу отримати на дані цілі ще 2 мільйони із держбюджету. Народні обранці затвердили також рішення, згідно якого буде проведено земельний аукціон на право оренди земельної ділянки на Леніна, 72Б. Умовами аукціону передбачено, що його переможець придбає вакуумний прибирально-підмітальний автомобіль, орієнтовною вартістю 600 тис.грн., який має поліпшити якість та оперативність прибирання доріг міста.

Зменшити на 100 тис.грн. видатки на проведення загальноміських заходів запропонував Тарас Собко. На його думку, вони більш необхідні на приведення до нормального стану доріг із грунтовим покриттям.

Тарас Собко депутат Бердичівської міської ради: «У минулому році на, так звані, загальноміські заходи ..., виділили 300 тис.грн. У той час, як на ремонт усіх доріг міста із грунтовим покриттям лише 22 тисячі.»

Не погоджується депутат і з фінансовою підтримкою містом кінотеатру ім. Фрунзе.

Тарас Собко депутат Бердичівської міської ради: «У час ринкової економіки ми не можемо з року в рік видавати десятки тисяч на підтримку кінотеатру ім. Фрунзе. Якщо він не може повноцінно працювати, давайте знайдемо йому власника, який проводитиме більш якісні культурні заходи у місті та, навпаки, буде наповнювати міський бюджет.»

Ці зауваження не знайшли підтримки у більшості депутатів. У свою чергу, вони пропонують створити на базі кінотеатру комунальне підприємство та залучити інвесторів.

І Тарас Собко, і його колега по фракції Юрій Сокальський не згодні із розподілом коштів міського бюджету: здійснювати його, за їхніми словами, мають не невідомо хто, а представники депутатського корпусу. Зокрема, долю 74 тис.грн., що призначені на висвітлення роботи міської ради у ЗМІ, депутат Сокальський пропонує прозоро та неупереджено вирішити на засіданні профільної комісії. Турбувало «нашоукраїнця» і недостатнє фінансування товариств співвласників, на що Василь Мазур запевнив: до травня місяця для їхньої підтримки нададуть 10 млн.грн.

Одним із питань, що були винесені на сесію, був розгляд протесту прокурора міста щодо незаконного, на його думку, рішення однієї із сесій міськради, згідно якого інвестори Парку ім. Шевченка звільнялися від сплати оренди за землю громадського використання. Керівництво міста вважає: діючі законодавчі акти дозволяли їм прийняти подібне рішення.

Сергій Онофрійчук заступник Бердичівського міського голови: «Встановлення та скасування податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету та до державних цільових фондів, а також пільг їхнім платникам здійснюється Верховною Радою України, ... та міськими радами, відповідно до цього Закону... У даному випадку, це Закон «Про оподаткування», яким ми і керувались. Верховна Рада та ... міські ради можуть встановлювати додаткові пільги щодо оподаткування у межах сум, що надходять до їхніх бюджетів. Усі місцеві податки і збори входять туди стовідсотково. Крім того, Закон «Про оподаткування» надає право міським радам надавати пільги в межах оподаткування сум, що надходять до їхнього бюджету. До міського бюджету від орендної плати надходить 75%, 25% - до бюджету області. Враховуючи цю статтю, ми пропонуємо протест прокурора відхилити.»

Представники депутатського корпусу підтримали заступника міського голови: протест прокурора було відхилено.

Новий виток отримала справа групи мешканців міста, які у свій час оголосили голодування. На сесії вони виказали недовіру членам постійної комісії з питань забезпечення законності та правопорядку, мотивуючи це тим, що їхні питання не вирішуються.

Леонід Вознюк голова постійної комісії міської ради з питань забезпечення законності та правопорядку: «Хочу замітити, що в комісії працює п’ять депутатів, в кожного з яких — вища юридична освіта. Комісія, що створена, є виконавчою, а не законодавчою чи судовою. Із 13-ти питань, що були надіслані на нашу комісію, лише по двох є явні порушення. Але на їхнє встановлення повноваження у нас відсутні. Вони встановлюються у судовому порядку. Звинувачення, що закидалися на адресу нашої комісії, є безпідставними. Про це свідчить те, що жоден позивач до суду так і не звернувся.»

На вимогу протестувальників було створено ще одну комісію, майже всі члени якої входять до фракції «Народний Союз — Наша Україна» Вони безпосередньо займатимуться зверненнями незадоволених діями влади.

На наступній сесії депутати розглядатимуть Програму соціально-економічного розвитку міста. За словами міського голови, пріоритетними у ній обрано галузі освіти, медицини та житлово-комунального господарства.

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Віталій Сінєльніков
 
Матеріал взято з ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Страхування
Добавил ostin92
Апрель 23, 2024

Вейпи
Добавил Нарния
Апрель 23, 2024

Хочу купить форсунки Hunter MP
Rotator

Добавил polinalaxtanova14
Апрель 23, 2024

Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 23, 2024

Террасная доска
Добавил ostin92
Апрель 22, 2024