|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги має вдихнути життя у комунальні підприємства та підвищити рівень їхніх послуг

Категория: Политика

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги має вдихнути життя у комунальні підприємства та підвищити рівень їхніх послугКомунальні підприємства міста не можуть надавати Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги має вдихнути життя у комунальні підприємства та підвищити рівень їхніх послуг якісні послуги за існуючими тарифами на житлово-комунальні послуги. Обгрунтованість їх підвищення намагалися довести представники міської влади та комунальники на громадських слуханнях. За аналізом заступника міського голови Володимира Пономарчука, виходить: нинішні тарифи не встигають за зростанням цін на газ, електоренергію, паливно-мастильні матеріали.

Починаючи з 2000 року, розмір плати за отримані житлово-комунальні послуги не відповідав витратам комунальних підприємств, зазначив директор «Бердичівводоканалу» Микола Ревуцький. Які б заходи не вживало підприємство, будь-то зниження споживання електроенергії, впровадження нових реагентів чи перехід на менш енергоємке обладнання, ціни на газ та електроенергію їх випереджають, каже він.

Микола Ревуцький директор КП «Бердичівводоканал»: «Якщо мінімальний норматив людей, які повинні працювати на Водоканалі 338 чол., то сьогодні їх працює 238. Тобто, ми дещо скоротили витрати на зарплату. Якщо говорити про впровадження енергозберігаючих технологій, то ми скоротили споживання енергії, але, на жаль, внаслідок зростання цін, витрати у цілому не скоротилися, а виросли. Ми сьогодні своїм, так званим, господарюванням настільки утиснулися у всьому, що матеріали маємо практично на нулю. Працюємо «з коліс», щоб полагодити аварію.»

Загальні борги за газ — близько 8 мільйонів, за електроенергію — близько 300 тис., збитки за минулий рік — 4 млн.грн. Такий, за словами Всеволода Гаврильчука, підсумок діяльності «Бердичівтеплоенерго». Щоб сплатити борги, каже його керівник, підприємство бере кредити один за одним.

Всеволод Гаврильчук директор КП «Бердичівтеплоенерго»: «Якщо у січні минулого року при такому ж споживанні електроенергії ми платили за неї 310-320 тис.грн., то у січні 2008-го — 450 тис.грн... Щодо ціни на газ, то поки що на січень вона залишається такою ж, як і раніше. Але у лютому... можлива тенденція до зростання.»

Комунальники та представники приватних житлово-комунальних підприємств б’ють на сполох: вони втрачають кваліфікованих спеціалістів. Причина — низька заробітна плата. Немає її — немає якості та об’єму робіт, які вони мають виконувати.

Станіслав Нанівський директор ПП «Житлосервіс-5»: «Оті складові, що залежать не від нас, а від держави, а це і мінімальна зарплата, і енергоносії, і т.і. привели до того, що далі «оптимізуватися» нам немає куди.»

Якщо тарифи не підвищать, місто залишиться без тепла, без світла та у купах сміття, бо працювати буде нікому. Таку картину намалював присутнім Сергій Тютєрєв. А все тому, наголосив начальник управління житлово-комунального господарства, що затвердили такий бюджет.

Сергій Тютєрєв начальник управління ЖКГ та з питань НС: «Мы просили на этот год из городского бюджета только на жилищный фонд более 15 млн.грн. Более 3 млн. - на ремонт плоских покрытий, более 3 млн. - на ремонт шиферных покрытий... Нам же на все ЖКХ выделили денег меньше, чем в 2003 году...»

Представники громадськості занепокоєні тим, що із підвищенням тарифів якість житлово-комунальних послуг не покращиться. Мешканців міста хвилює і те, що несплата боргів одними споживачами лягає на плечі інших.

Юрій Пічковський учасник слухань: «Что получается ? Вот вывесили у нас объявление — за отопление жильцы должны 9 тыс... Я, как баба-гадалка, должен угадывать, кто же не платил...»

Малозабезпеченим верствам населення сплатити за житлово-комунальні послуги допоможуть субсидії. За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення Ірини Тарковської, кількість людей, що її отримує, залишається стабільною впродовж 2005-2007-го років — понад 3 тисячі чоловік, а от відшкодовування за цей час збільшилися майже удвічі.

Володимир Пономарчук заступник Бердичівського міського голови: «Безумовно, ця оптимізація тарифів та приведення їх у відповідність із витратами дасть можливість нормально функціонувати підприємству. Або лишається відшкодовувати ці витрати із бюджету... До того ж треба враховувати інноваційну складову, ми передбачили її мінімальну — у 5%, але ці кошти цільовим шляхом мають направлятися на модернізацію обладнання, на заміну мереж. Тобто для того, щоб покращився рівень комунальних послуг.»

Нещодавно Бердичівський міський голова вів переговори із керівництвом ДК «Газ України». Зі слів Василя Мазура, рівень проплат за газ у січні у Бердичеві складає близько 8 % при необхідних 80%. До кінця цього місяця місто має заплатити за газ 1,5 млн.грн., за лютий — близько 2 млн. Лише у цьому випадку, наголосили у Києві, бердичівляни залишаться із теплом.

 

 
Автор: Олександр Єжель
Камера: Юрій Гавриш
 
Матеріал взято с ТРК "ВІК"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Выбор авто
Добавил Салютин Александр
Апрель 25, 2024

Каких брендов обувь покупаете?
Добавил alisaalisa
Апрель 24, 2024

Замена видеокарты в ноутбуке.
Хочу заказать

Добавил bestmasterpc
Апрель 24, 2024

Не знаю где записаться на
курсы немецкого языка

Добавил Sergey1826
Апрель 24, 2024

iPhone 15
Добавил Abida
Апрель 24, 2024