|Городские новости|Форум|Бердичевский Чат|Предприятия города|Фотогалерея|Связь с администрацией|Видео Бердичева |Курси Валют|Гороскоп|Онлайн Радио|
События по категориям
Все новости
   • Город
   • Область
   • Культура
   • Общество, экономика
   • Бизнес
   • Спорт
   • Политика
   • Происшествия
   • Криминал
   • Другое


Поиск   
Архив новостей
«    Апрель 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 



Новости Бердичева и области
Информация
Eсли Вы хотите оставить комментарий к данной статье, то Вам необходимо зарегистрироваться на сайте.

В Житомирской области появятся приюты для бомжей

Категория: Другое

В Житомирской области появятся приюты для бомжей15 січня відбулося засідання обласної координаційної ради з вирішення питань соціального захисту бездомних громадян. Було розглянуто питання виконання в Житомирській області Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей».

«З початком зимового періоду, особливо при суттєвому зниженні температури повітря, значної уваги набуває питання проведення «вуличної роботи», зокрема своєчасного виявлення та надання невідкладної допомоги громадянам, які опинились у складних життєвих обставинах, у тому числі бездомними громадянам», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко.

З метою виявлення та організації надання невідкладної допомоги цим громадянам, особливо на випадок надзвичайних ситуацій в зимовий період, Микола Черненко запропонував проводити спільні заходи працівників органів внутрішніх справ та закладів соціального захисту для бездомних громадян, зокрема організувати спільне патрулювання на вулицях міст.

На сьогодні у містах та районах області утворено та постійно поповнюються пункти прийому гуманітарної допомоги від населення, вирішено питання організації додаткових ліжко-місць для бездомних на випадок надзвичайних ситуацій, повідомляє п рес-служба Житомирської облдержадміністрації .

Враховуючи соціальну значимість створення та функціонування в області мережі закладів для бездомних громадян, проведення заходів щодо запобігання жебракування та бродяжництву, обласна координаційна рада доручила райдержадміністраціям, міськвиконкомам, відповідним обласним управлінням і службам:

налагодити чітку систему направлення громадян цільової групи до обласних соціальних закладів – кризового центру соціально-психологічної допомоги та соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківської опіки;

забезпечити проведення профілактичних рейдів у районах та містах області з метою профілактики дитячої безпритульності;

затвердити плани-графіки спільних рейдів працівників закладів соціального захисту для бездомних громадян та підрозділів органів внутрішніх справ та здійснювати відпрацювання території спільними групами не рідше ніж 2 рази на місяць;

проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу, зокрема, забезпечити розповсюдження рекламно-пропагандистської продукції з адресами закладів, де бездомні зможуть отримати нічліг, одяг, харчування та інші послуги;

забезпечити надання притулку, влаштування бездомних до закладів та установ системи праці та соціального захисту населення, направлення їх до пунктів обігріву;

проводити роботу щодо запобігання випадкам незаконного відчуження житла одиноких непрацездатних громадян (передусім інвалідів), забезпечення у разі потреби за їх бажанням постійного стороннього догляду;

забезпечувати медичне обстеження осіб, звільнених з місць позбавлення волі та надання їм у разі потреби медичної допомоги;

розглянути можливість створення будинків нічного перебування для бездомних громадян у містах обласного підпорядкування Житомирі, Бердичеві, Малині, Нов.-Волинському, Коростені.


Довідково: В Житомирській області розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 07.05.08 № 162 утворена координаційна рада з вирішення питань соціального захисту бездомних громадян.

На рівні міст та районів області створені координаційні ради з вирішення питань соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Районними управліннями праці та соціального захисту населення налагоджено співпрацю з головами сільських та селищних рад з питань виявлення та надання соціально-побутової бездомних громадян, встановлення контролю за вільним житлом, попередження випадків незаконного відчуження житла одиноких непрацездатних громадян.

У м.Малині відкрито при відділенні міської лікарні дві кімнати для перебування бездомних громадян. У м.Коростені функціонує центр реабілітації для соціально незахищених бездомних громадян, який утримує благодійний фонд «Оазис». Щорічно міська рада виділяє кошти з міського бюджету для підтримки діяльності центру. Крім того, при Коростенському центрі соціального захисту та реабілітації громадян похилого віку виділено 2 кімнати на 18 ліжко-місць для бездомних громадян.

У містах обласного підпорядкування Коростені, Бердичеві, Нов.-Волинському створені та функціонують пункти прийому від населення гуманітарної допомоги та налагоджено тісну співпрацю з благодійними та релігійними організаціями області, які беруть участь у розв’язанні проблемних питань незахищених верств населення, в тому числі і бездомних громадян.

В області діє центр соціальної адаптації осіб, які втратили соціально-корисні зв’язки з гуртожитком на 16 ліжко-місць.

Упродовж 2008 року до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звернулось 197 осіб, звільнених з місць позбавлення волі, з них 96 особи перебували під соціальним супроводом зазначених центрів.
Матеріал передруковано з "Житомир-Інфо"


Вход на портал
Ник:
Пароль:
Запомнить меня?

Ещё не зарегистрированны?
Зарегистрироваться!

Забыли свой пароль?
Последнее на форуме
Який віскі порадите для
корпоративу

Добавил ProTexnik
Апрель 30, 2024

Купити заморожені пельмені та
вареники

Добавил Doni777
Апрель 30, 2024

Доставка ролів
Добавил AndreyMops
Апрель 29, 2024

Очищення води в басейні хлором
Добавил Romchyk
Апрель 29, 2024

Хочу ром Bacardi
Добавил bpyhehu
Апрель 29, 2024